Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfaturi pentru un viitor fermier

sfaturi-pentru-un-viitor-fermier

Daca locuiesti la oras si decizi sa faci o schimbare majora, viata la tara iti va da numeroase satisfactii, iar infiintarea unei ferme iti va aduce un venit substantial.


Chiar daca nu ai trait intr-o familie cu traditie in acest domeniu, ai toate sansele sa ai succes daca te dedici si dezvolti o adevarata pasiune. Indiferent daca iti doresti sa cresti animale si pasari sau sa te concentrezi pe agricultura, trebuie sa fii pregatit pentru a face cat mai multa munca si sa-ti dedici tot timpul acestei noi vocatii. Cu ambitie poti transforma viata de fermier intr-un business infloritor, fara a mai simti nevoia de a te intoarce la viata haotica din oras. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta in acest drum:

Asigura-te ca dispui de un teren

Inainte de a decide ca vrei sa incepi acest capitol din viata ta si sa te apuci de aceasta meserie, trebuie sa achizitionezi un teren potrivit. Acest moment trebuie sa fie decisiv si pentru tipul de ferma pe care vrei sa o infiintezi, daca vrei sa cresti legume si fructe sau pasari si bovine. Daca vrei sa ai un business de succes, nu va fi suficient sa faci acest lucru in curtea din spatele casei de la tara.

 

Pentru ca afacerea sa fie un prospera si profitabila, trebuie sa tii cont de tipul de ferma pe care vrei sa-l infiintezi. La culturile mari de cereale vei avea nevoie de un teren de aproximativ 200 hectare, iar daca vrei sa te orientezi spre cultivarea legumelor, terenul ar trebui sa aiba 5 hectare.

 

Daca vrei sa cresti pasari, suprafata de care ai nevoie depinde de numarul de pasari si nevoile fiecarei specii. De exemplu, poti alege cresterea puilor de fazan, iar pentru acestia vei avea nevoie de o densitate de maximum 22 de pui/m2.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h



Gaseste finantari

Trebuie sa stii ca tinerii fermieri sunt incurajati prin fonduri europene oferite in fiecare an si ca inca poti aplica pentru cele din anul 2020. Potrivit Agentiei Pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), in perioada 15 iulie-15 octombrie 2020 se pot depune cererile pentru fondurile europene de 40.000-50.000 euro din Programul National de Dezvoltare Rurala. Exista cateva cerinte pentru a fi eligibil in cadrul acestor acordari de fonduri si trebuie sa te asiguri ca le indeplinesti inainte de a aplica.

 

Este important sa ai un plan de afaceri bine stabilit inainte de a cauta o forma sau alta de finantare. Pentru orice aplicare vei avea nevoie de o idee cat mai clara despre felul in care vrei sa arate afacerea ta, deoarece ferma va deveni o intreprindere sau microintreprindere ca oricare alta.

Pune-ti la punct cunostintele in domeniu

A fi fermier de succes inseamna a fi un om de afaceri bun la toate, asa ca pune-ti la punct cunostintele in business, management, dar si in ceea ce priveste activitatile efective de fermier. Acest lucru poate dura mai mult daca nu ai un background cu studii necesare in domeniu, precum facultatea. Totusi, exista multe resurse care te ajuta sa pui bazele unei afaceri reusite, fie ca este vorba de zootehnie sau agricultura.

 

Documentatia necesara sau chiar cursurile te vor ajuta sa afli mai multe si despre echipamentele de care ai nevoie si despre gestionarea afacerii tale conform reglementarilor. Trebuie sa cunosti legislatia pentru a-ti face treaba cat mai bine si pentru a te bucura de succes, deoarece vei depinde de aceasta la fiecare pas. De asemenea, cauta ajutor in cunostintele sau rudele cu experienta in domeniu si stai cat mai aproape de acestea inainte de a face pasul spre viata de fermier.

 

Pune bazele unei afaceri reusite daca iti doresti sa devii fermier si nu te lasa descurajat de lipsa de experienta. Daca exista dorinta de a invata si de a excela in acest domeniu, vei face tot ceea ce ti-ai propus.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016