Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

Anul acesta, in luna octombrie, va fi inaugurata, la Tamadau in judetul Calarasi, cea mai mare statie de reproducere a sturionilor salbatici din Uniunea Europeana.
Capacitatea initiala a statiei de reproducere a sturionilor de la Tamadau a fost de 200000 de puieti, insa dupa derularea lucrarile de reamenajare, incepute in urma cu 10 ani si cu termen pana in 2014, capacitatea se va ridica la 500000 de puieti. Investitia de reamenajare a fost facuta din fonduri europene.
„In luna octombrie, statia modernizata cu sprijinul tehnologiei germane va putea fi inaugurata, dar va fi data in folosinta anul viitor. Am investit peste cinci milioane de euro in aceasta statie si va fi cea mai mare investitie din Romania si, cu siguranta, cea mai mare statie de reproducere a sturionilor salbatici din Uniunea Europeana”, a precizat Robert Raduta, directorul societatii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Acesta este de parere ca perioada de prohibitie a pescuitului sturionilor din Dunare, ar trebui prelungita, dat fiind ca aceasta perioada este reglementata in prezent prin lege sa dureze pana in 2016.
„Suta la suta perioada de prohibitie a pescuitului sturionilor trebuie sa continue, iar specialistii si UE vor decide acest lucru. Generatiile inca nu s-au refacut. Noi am pierdut viza si sipul, iar daca nu continuam prohibitia pierdem nisetrul. Anul trecut, pescarii mi-au adus patru nisetri, cu un an in urma opt. Deci, nu mai sunt nisetri, iar programul de repopulare a Dunarii ar trebui prelungit cu cel putin trei ani”, a sustinut Robert Raduta.
Pe teritoriul Romaniei a fost interzisa capturarea de sturioni din apele Dunarii, incepand din 2006, pe o perioada de 10 ani. Ulterior si tarile vecine riverane Dunarii au introdus prohibitie. In apele Dunarii sunt cunoscute doar patru specii de sturioni: cega, morun, nisetru si pastruga.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News