Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Termenul de „cooperativa agricola” inca ii sperie pe fermierii care nu au uitat de CAP-uri
Acestia cer autoritatilor sa gaseasca o alta denumire, intrucat majoritatea agricultorilor isi aduc aminte de vechile CAP-uri si refuza sa mai discute despre asociere.
Mai multi fermieri suceveni i-au spus ieri, in cadrul unei intalniri desfasurate la Vatra Dornei, ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, ca denumirea de „cooperativa agricola” este primita cu reticenta de oameni şi ar trebui modificata.
Unul dintre fermierii prezenti la intalnirea de la Vatra Dornei i-a spus ministrului Daniel Constantin ca oamenii sunt reticenti la numele de cooperativa agricola şi ca ar fi necesara o redenumire a acestui concept, de cooperativa de productie si vanzare. „Cand aude lumea de cooperativa agricola refuza sa participe”, a spus fermierul.
Ministrul Daniel Constantin a explicat ca denumirea este folosita si in nomenclatorul european, fiind un alt concept decat cel de pana in 1989, si a spus ca se gandeste daca se va schimba aceasta denumire.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
In cadrul intalnirii, ministrul Agriculturii a afirmat ca din acest an vor fi omologate produsele montane, pe langa produsele traditionale si cele consacrate si a mentionat ca este important ca viitoarele cooperative sa isi creeze si microcentre pentru procesare.
Daniel Constantin a anuntat ca au fost publicate primele doua ghiduri pentru Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, iar proiectele vor fi primite din 25 martie, subliniind ca zona montana va avea o alocare financiara distincta pe PNDR 2014-2020.
El a mai anunţat ca in sedinta de Guvern de miercuri s-a adoptat o ordonanta care schimba modalitatea de depunere a cererilor pentru plati, fiind completata o singura cerere de plata, care ar urma sa fie depusa pana in 15 mai, dar exista posibilitatea sa se prelungeasca pana in 15 iunie.
Totodata, Daniel Constantin a spus ca vor fi plati stimulative pentru cei care vor sa comaseze terenurile pentru exploatatii agricole viabile, aratand ca in prezent sunt peste 800.000 de ferme avand intre unu si cinci hectare.
De asemenea, el a anuntat ca se va reinfiinta Agenţia pentru Zona de Munte, desfiintata in anul 2010, care va avea sediul in Vatra Dornei si va gestiona problemele zonei de munte din 27 de judete.
Totodata, autoritaţile sucevene au anuntat ca Targul de Zootehnie al Romaniei se va desfasura, in perioada 21-24 mai, la Dorna Candrenilor, fiind primul eveniment national dedicat zootehniei la care vor participa fermieri din judetele Suceava, Maramures, Bistrita-Nasaud, Cluj, Neamt, dar si parteneri externi din Ungaria, Cehia, Austria si Germania.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura