Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Topul celor mai mari producatori de vin in anul 2015
Specialistii din cadrul Organizatiei Internatioanale a Vinului au anuntat ca productia mondiala de vin pentru 2015 este estimata la 275,7 milioane hectolitri, cu 2 la suta mai mare decat cea de anul trecut
In topul celor mai mari producatori se afla Italia, care a redevenit lider mondial, cu o productie de 48,9 milioane hectolitri, cu 10% mai mare decat cea de anul trecut, fata de 47,4 milioane hectolitri in cazul Frantei, crestere de 1%, si 36,6 milioane hectolitri in cazul Spaniei, cu 4% mai mica decat in 2014.
Pe locurile urmatoare se situeaza SUA, cu o productie de 22,1 milioane hectolitri, Argentina cu o productie mai mica cu 12%, pana la 13,3 milioane hectolitri si Chile cu o productie record de 12,8 milioane hectolitri, cu 23% mai mare decat anul trecut.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
In emisfera sudica productiile de vin sunt stabile in Australia (12 milioane hectolitri) si Africa de Sud (11,3 milioane hectolitri) dar au scazut cu 27% in Noua Zeelanda (2,3 milioane hectolitri), revenind la nivelurile de dinaintea anului 2014 care a fost unul exceptional.
In cazul Europei, OIV si-a imbunatatit estimarile privind productia de vin pentru 2015 in Portugalia (cu 8%), Romania (cu 9%), Ungaria (12%) si Austria (18%), doar in cazul doua state fiind revizuite in scadere Germania (minus 4%) si Grecia ( minus 9%).
La fel ca si anul trecut, OIV considera ca echilibrul pietei va fi asigurat in conditiile in care productia va permite acoperirea consumului si a necesarului de vin pentru scopuri industriale, precum productia de otet, brandy si vermut, iar consumul mondial se va situa intre 235,7 si 248,8 milioane hectolitri.
In 2014, potrivit datelor OIV, productia de vin a Romaniei a scazut cu 20% pana la 4,093 milioane hectolitri, de la 5,113 milioane hectolitri in 2013. Cu toate acestea Romania ocupa in continuare locul 12 in topul celor mai mari producatori mondiali de vin, conform datelor publicate anul trecut de Organizatia Internationala a Viei si Vinului.
Sursa: Agerpres
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura