Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

Specialistii din cadrul Organizatiei Internatioanale a Vinului au anuntat ca productia mondiala de vin pentru 2015 este estimata la 275,7 milioane hectolitri, cu 2 la suta mai mare decat cea de anul trecut
Dupa productia record din 2013 si reculul din 2014, productia mondiala de vin din 2015 se situeaza in limitele mediei, a informat OIV intr-un comunicat, precizand ca estimarea sa se situeaza intr-un interval cuprins intre 270,7 si 280,7 milioane hectolitri, deoarece mai multe tari nu au transmis propriile lor estimari, respectiv China si Rusia, al 8-lea si al 12-lea producator mondial.
In topul celor mai mari producatori se afla Italia, care a redevenit lider mondial, cu o productie de 48,9 milioane hectolitri, cu 10% mai mare decat cea de anul trecut, fata de 47,4 milioane hectolitri in cazul Frantei, crestere de 1%, si 36,6 milioane hectolitri in cazul Spaniei, cu 4% mai mica decat in 2014.
Pe locurile urmatoare se situeaza SUA, cu o productie de 22,1 milioane hectolitri, Argentina cu o productie mai mica cu 12%, pana la 13,3 milioane hectolitri si Chile cu o productie record de 12,8 milioane hectolitri, cu 23% mai mare decat anul trecut.
In emisfera sudica productiile de vin sunt stabile in Australia (12 milioane hectolitri) si Africa de Sud (11,3 milioane hectolitri) dar au scazut cu 27% in Noua Zeelanda (2,3 milioane hectolitri), revenind la nivelurile de dinaintea anului 2014 care a fost unul exceptional.
In cazul Europei, OIV si-a imbunatatit estimarile privind productia de vin pentru 2015 in Portugalia (cu 8%), Romania (cu 9%), Ungaria (12%) si Austria (18%), doar in cazul doua state fiind revizuite in scadere Germania (minus 4%) si Grecia ( minus 9%).
La fel ca si anul trecut, OIV considera ca echilibrul pietei va fi asigurat in conditiile in care productia va permite acoperirea consumului si a necesarului de vin pentru scopuri industriale, precum productia de otet, brandy si vermut, iar consumul mondial se va situa intre 235,7 si 248,8 milioane hectolitri.
In 2014, potrivit datelor OIV, productia de vin a Romaniei a scazut cu 20% pana la 4,093 milioane hectolitri, de la 5,113 milioane hectolitri in 2013. Cu toate acestea Romania ocupa in continuare locul 12 in topul celor mai mari producatori mondiali de vin, conform datelor publicate anul trecut de Organizatia Internationala a Viei si Vinului.
Sursa: Agerpres
In topul celor mai mari producatori se afla Italia, care a redevenit lider mondial, cu o productie de 48,9 milioane hectolitri, cu 10% mai mare decat cea de anul trecut, fata de 47,4 milioane hectolitri in cazul Frantei, crestere de 1%, si 36,6 milioane hectolitri in cazul Spaniei, cu 4% mai mica decat in 2014.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Pe locurile urmatoare se situeaza SUA, cu o productie de 22,1 milioane hectolitri, Argentina cu o productie mai mica cu 12%, pana la 13,3 milioane hectolitri si Chile cu o productie record de 12,8 milioane hectolitri, cu 23% mai mare decat anul trecut.
In emisfera sudica productiile de vin sunt stabile in Australia (12 milioane hectolitri) si Africa de Sud (11,3 milioane hectolitri) dar au scazut cu 27% in Noua Zeelanda (2,3 milioane hectolitri), revenind la nivelurile de dinaintea anului 2014 care a fost unul exceptional.
In cazul Europei, OIV si-a imbunatatit estimarile privind productia de vin pentru 2015 in Portugalia (cu 8%), Romania (cu 9%), Ungaria (12%) si Austria (18%), doar in cazul doua state fiind revizuite in scadere Germania (minus 4%) si Grecia ( minus 9%).
La fel ca si anul trecut, OIV considera ca echilibrul pietei va fi asigurat in conditiile in care productia va permite acoperirea consumului si a necesarului de vin pentru scopuri industriale, precum productia de otet, brandy si vermut, iar consumul mondial se va situa intre 235,7 si 248,8 milioane hectolitri.
In 2014, potrivit datelor OIV, productia de vin a Romaniei a scazut cu 20% pana la 4,093 milioane hectolitri, de la 5,113 milioane hectolitri in 2013. Cu toate acestea Romania ocupa in continuare locul 12 in topul celor mai mari producatori mondiali de vin, conform datelor publicate anul trecut de Organizatia Internationala a Viei si Vinului.
Sursa: Agerpres
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News