Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Uniunea Europeana isi schimba viziunea asupra promovarii biocombustibililor

uniunea-europeana-isi-schimba-viziunea-asupra-promovarii-biocombustibililor

Angajarea Uniunii Europene in transportul verde a dus la cresterea productiei de biocombustibili, care, conform unora, fac mai mult rau decat bine. Ar trebui promovata in continuare convertirea plantelor in combustibili?


Potrivit buletinului de presa al Parlamentului European, pana in 2020, 10% din combustibilii folositi in UE trebuie sa provina din resurse regenerabile. Insa, in ultima vreme au aparut presiuni pentru ajustarea acestei politici, prin limitarea combustibilului produs din culturi alimentare (grau, rapita, ulei de palmier, zahar) - numit combustibil de prima generatie.

In contextul in care preturile alimentelor cresc constant, ocuparea teritoriului agricol cu plante destinate procesarii si transformarii in combustibil nu face decat sa "puna umarul" la scumpirea alimentelor.

Comisia Europeana a anuntat recent ca in urmatoarele luni va propune limitarea combustibililor bazati pe culturile alimentare la 5% din combustibilul utilizat in transport, 5% trebuind sa provina din deseuri - biocombustibilii de a doua generatie.

"Sprijin planurile Comisiei Europene. Situatia actuala, in care biocombustibilii sunt in competitie cu productia agricola tipica, ducand la cresterea preturilor, nu trebuie sa continue", ne-a spus eurodeputatul polonez Jarosław Kalinowski, de la Grupul Partidului Popular European (Crestin Democrat), membru al comisiilor pentru agricultura si mediu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Eurodeputatul german Jo Leinen (Grupul Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, Germania), de la comisia pentru mediu, a salutat planurile Comisiei Europene. Conform dumnealui, criteriile de durabilitate pentru biocombustibili ar trebui sa includa efectele sociale si pe cele legate de mediu. "Aceasta decizie trebuie luata cu grija", a mai spus dumnealui, aratand ca UE nu ar trebui sa cada dintr-o extrema in alta.

"Companiile producatoare de biocombustibili ar fi trebuit sa se pregateasca deja pentru acest lucru, deoarece ingrijorarile legate de impactul acestor combustibili asupra folosirii terenurilor exista din 2009. Industriile care au investit in tehnologii avansate vor profita de aceste ajustari", a aratat domnul Bas Eickhout (Verzi/ALE, Olanda).

Cu toate acestea, producatorii de biocombustibili se tem ca schimbarile vor avea un impact negativ asupra noii industrii si vor duce la pierderea catorva mii de locuri de munca.

"Deoarece obiectivul de 10% inca exista, vor exista cereri de biocombustibili in Europa in anii urmatori", a spus domnul Leinen, adaugand ca sunt necesare mai multe investitii in biocombustibilii de a doua si a treia generatie.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016