Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vacile de lapte din Romania au una din cele mai scazute productivitati din Uniunea Europeana

vacile-de-lapte-din-romania-au-una-din-cele-mai-scazute-productivitati-din-uniunea-europeana

La nivel regional exista diferente semnificative in ceea ce priveste productivitatea vacilor de lapte, conform celui mai recent raport Eurostat.


Fermele din Uniunea Europeana au produs, in anul 2016, o cantitate totala de aproximativ 168,3 milioane de tone de lapte, dintre care 96,9% (sau 163 milioane de tone) a provenit de la vacile de lapte iar restul de 3,1% (sau 5,4 milioane de tone) de la oi, capre si bivolite, arata datele publicate luni de Eurostat.
 
Peste o cincime (20,9%) din cantitatea totala de lapte de vaca a provenit din Germania, urmata de fermele din Franta (16%), cele din Marea Britanie (9,6%) si Olanda (9,4%).
 
In Romania, a fost produsa o cantitate de 3,9 milioane de tone de lapte de la 1,1 milioane de vaci. Comparativ, Austria a produs o cantitate de 3,6 milioane de tone de lapte de la 540.000 de vaci.
 
La nivel regional exista diferente semnificative in ceea ce priveste productivitatea vacilor de lapte. Pe primul loc este regiunea Lombardia (Italia) cu 9.870 de kilograme pe cap de vaca, urmata de regiunea Midtjylland (Danemarca) cu 9.533 kilograme pe cap de vaca.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Pe ultimele locuri sunt regiunea Yuzhen Tsentralen din Bulgaria, cu 3.117 kilograme pe cap de vaca, şi regiunea Nord-Est din Romania, cu 3.396 de kilograme pe cap de vaca.
 
In Uniunea Europeana, in 2016 o cantitate de 152 milioane de tone de lapte a fost pusa la dispozitia sectorului lactatelor şi procesata. Din cantitatea totala, 37% (sau 56 milioane tone) a fost utilizata pentru productia de branza in timp ce 30% a fost utilizata pentru productia de unt, 13% pentru productia de smantana şi 11% pentru a produce lapte de baut.
 
Marea Britanie a produs peste o cincime (22%) din laptele de baut din UE iar Franta, Germania, Italia, Olanda si Polonia au produs impreuna 70% din branza fabricata in UE.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016