Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

La nivel regional exista diferente semnificative in ceea ce priveste productivitatea vacilor de lapte, conform celui mai recent raport Eurostat.
Fermele din Uniunea Europeana au produs, in anul 2016, o cantitate totala de aproximativ 168,3 milioane de tone de lapte, dintre care 96,9% (sau 163 milioane de tone) a provenit de la vacile de lapte iar restul de 3,1% (sau 5,4 milioane de tone) de la oi, capre si bivolite, arata datele publicate luni de Eurostat.
Peste o cincime (20,9%) din cantitatea totala de lapte de vaca a provenit din Germania, urmata de fermele din Franta (16%), cele din Marea Britanie (9,6%) si Olanda (9,4%).
In Romania, a fost produsa o cantitate de 3,9 milioane de tone de lapte de la 1,1 milioane de vaci. Comparativ, Austria a produs o cantitate de 3,6 milioane de tone de lapte de la 540.000 de vaci.
La nivel regional exista diferente semnificative in ceea ce priveste productivitatea vacilor de lapte. Pe primul loc este regiunea Lombardia (Italia) cu 9.870 de kilograme pe cap de vaca, urmata de regiunea Midtjylland (Danemarca) cu 9.533 kilograme pe cap de vaca.
Pe ultimele locuri sunt regiunea Yuzhen Tsentralen din Bulgaria, cu 3.117 kilograme pe cap de vaca, şi regiunea Nord-Est din Romania, cu 3.396 de kilograme pe cap de vaca.
In Uniunea Europeana, in 2016 o cantitate de 152 milioane de tone de lapte a fost pusa la dispozitia sectorului lactatelor şi procesata. Din cantitatea totala, 37% (sau 56 milioane tone) a fost utilizata pentru productia de branza in timp ce 30% a fost utilizata pentru productia de unt, 13% pentru productia de smantana şi 11% pentru a produce lapte de baut.
Marea Britanie a produs peste o cincime (22%) din laptele de baut din UE iar Franta, Germania, Italia, Olanda si Polonia au produs impreuna 70% din branza fabricata in UE.
Peste o cincime (20,9%) din cantitatea totala de lapte de vaca a provenit din Germania, urmata de fermele din Franta (16%), cele din Marea Britanie (9,6%) si Olanda (9,4%).
In Romania, a fost produsa o cantitate de 3,9 milioane de tone de lapte de la 1,1 milioane de vaci. Comparativ, Austria a produs o cantitate de 3,6 milioane de tone de lapte de la 540.000 de vaci.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
La nivel regional exista diferente semnificative in ceea ce priveste productivitatea vacilor de lapte. Pe primul loc este regiunea Lombardia (Italia) cu 9.870 de kilograme pe cap de vaca, urmata de regiunea Midtjylland (Danemarca) cu 9.533 kilograme pe cap de vaca.
Pe ultimele locuri sunt regiunea Yuzhen Tsentralen din Bulgaria, cu 3.117 kilograme pe cap de vaca, şi regiunea Nord-Est din Romania, cu 3.396 de kilograme pe cap de vaca.
In Uniunea Europeana, in 2016 o cantitate de 152 milioane de tone de lapte a fost pusa la dispozitia sectorului lactatelor şi procesata. Din cantitatea totala, 37% (sau 56 milioane tone) a fost utilizata pentru productia de branza in timp ce 30% a fost utilizata pentru productia de unt, 13% pentru productia de smantana şi 11% pentru a produce lapte de baut.
Marea Britanie a produs peste o cincime (22%) din laptele de baut din UE iar Franta, Germania, Italia, Olanda si Polonia au produs impreuna 70% din branza fabricata in UE.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News