Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Vacile de lapte din Romania au una din cele mai scazute productivitati din Uniunea Europeana

La nivel regional exista diferente semnificative in ceea ce priveste productivitatea vacilor de lapte, conform celui mai recent raport Eurostat.
Fermele din Uniunea Europeana au produs, in anul 2016, o cantitate totala de aproximativ 168,3 milioane de tone de lapte, dintre care 96,9% (sau 163 milioane de tone) a provenit de la vacile de lapte iar restul de 3,1% (sau 5,4 milioane de tone) de la oi, capre si bivolite, arata datele publicate luni de Eurostat.
Peste o cincime (20,9%) din cantitatea totala de lapte de vaca a provenit din Germania, urmata de fermele din Franta (16%), cele din Marea Britanie (9,6%) si Olanda (9,4%).
In Romania, a fost produsa o cantitate de 3,9 milioane de tone de lapte de la 1,1 milioane de vaci. Comparativ, Austria a produs o cantitate de 3,6 milioane de tone de lapte de la 540.000 de vaci.
La nivel regional exista diferente semnificative in ceea ce priveste productivitatea vacilor de lapte. Pe primul loc este regiunea Lombardia (Italia) cu 9.870 de kilograme pe cap de vaca, urmata de regiunea Midtjylland (Danemarca) cu 9.533 kilograme pe cap de vaca.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Pe ultimele locuri sunt regiunea Yuzhen Tsentralen din Bulgaria, cu 3.117 kilograme pe cap de vaca, şi regiunea Nord-Est din Romania, cu 3.396 de kilograme pe cap de vaca.
In Uniunea Europeana, in 2016 o cantitate de 152 milioane de tone de lapte a fost pusa la dispozitia sectorului lactatelor şi procesata. Din cantitatea totala, 37% (sau 56 milioane tone) a fost utilizata pentru productia de branza in timp ce 30% a fost utilizata pentru productia de unt, 13% pentru productia de smantana şi 11% pentru a produce lapte de baut.
Marea Britanie a produs peste o cincime (22%) din laptele de baut din UE iar Franta, Germania, Italia, Olanda si Polonia au produs impreuna 70% din branza fabricata in UE.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturiArticole conexe:
- » Eurostat: Aproape un sfert dintre romani sunt implicati in agricultura
- » Analiza saptamanala a dosarelor pe agricultura si dezvoltare rurala aflate in lucru sub presedintia romana a Consiliului UE
- » Cum sa cresti productivitatea culturilor tale. Ce schimbari ar trebui sa faci in ferma
- » A crescut cantitatea de lapte de vaca ce a fost colectat de unitatile de procesare
- » Stadiul implementarii masurilor din PNDR va fi analizat lunar
Comentarii
0 comentarii