Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

USDA: Productii record de grau si porumb la nivel global

usda-productii-record-de-grau-si-porumb-la-nivel-global

Previziunile asupra productiei globale de porumb, pentru sezonul 2013-2014, au ajuns la un nivel record de 956,9 milioane de tone, dupa cum se arata in ultimul raport al WASDE ( World Agricultural Supply and Demand Estimates) intocmit de USDA.


Se asteapta ca Uniunea Europeana si China sa inregistreze cele mai mari cresteri, fiind urmate de Brazilia si Argentina.
O data cu importurile mari din China, se estimeaza ca vor scadea importurile din UE, dar se va dezvolta comertul global de porumb. Datorita productiei mari, pretul se va reduce.
In timp ce in Brazilia, India si Argentina se va diminua exportul de porumb, acesta va fi in crestere pentru Ucraina si Uniunea Europeana. Se estimeaza si o crestere a consumului global de porumb, cu 72,8 milioane de tone mai mult decat anul trecut, ajungandu-se la 936,7 milioane de tone, iar la sfarsit de sezon stocurile la nivel global vor fi mai pline cu 29,2 milioane de tone, si vor ajunge la maximul din ultimii 13 ani al volumului de porumb, adica 154,6 milioane de tone.

In ceea ce priveste productia de grau, si aceasta este in crestere, si va ajunge anul acesta la 701,1 milioane de tone, ceea ce semnifica o majorare a productiei de anul trecut cu aproximativ 46 milioane de tone. Cele mai mari cresteri se vor inregistra in tarile post-sovietice, o majorare de circa 30 de milioane de tone, si in Uniunea Europeana, cu o majorare de circa 8 milioane de tone. Au fost prevazute cresteri de productie si pentru Australia, Argentina si Canada.
Consumul global va creste cu 20 de milioane de tone. In ceea ce priveste proviziile globale de grau, acestea se vor mari cu 3% fata de sezonul 2012-2013, cu toate ca productia de grau din SUA este in scadere se echilibreaza cu cresterea productiei mari din lume, mai arata USDA in raportul WASDE. Pentru sfarsit de sezon se prevad stocuri globale de 186,4 milioane de tone, cu 6,2 milioane de tone mai mult decat anul trecut.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h






Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016