Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Valoarea exporturilor de porumb catre Statele Unite a crescut de aproape 20 de ori

valoarea-exporturilor-de-porumb-catre-statele-unite-a-crescut-de-aproape-20-de-ori

Potrivit statisticienilor americani, acest fapt se datoreaza cererii crescute de roduse bio in randul populatiei, in conditiile in care fermierii locali aproape ca sunt dependenti de produsele modificate genetic.


Conform unei analize date publicitatii de Bloomberg, in ultimul an, valoarea porumbului romanesc importat in Statele unite a crescut de aproximativ 20 de ori, fapt datorat cererii tot mai mari pentru produse bio si dependentei aproape totale a fermierilor americani pentru porumb si soia modificate genetic.
 
In conditiile in care majoritatea importurilor de porumb si soia boabe sunt utilizate pentru hrana pasarilor si vacilor acestea pot fi considerate drept produse bio, potrivit normelor Departamentului american al Agriculturii. In plus, chiar daca SUA sunt cel mai mare cultivator mondial de porumb si soia boabe, operatorii fermelor organice de pasari si vite resping culturile produse pe baza semintelor provenite de la Monsanto Co in favoarea produselor din strainatate.
 
In consecinta, valoarea importurilor de porumb romanesc in SUA a crescut de peste 20 de ori, de la 545.000 de dolari in 2013 la 11,6 milioane de dolari in 2014. Importurile de soia boabe din India s-au dublat pana la 73,8 milioane de dolari.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Vanzarile de alimente catalogate drept lipsite de chimicale sau componente modificate genetic s-au ridicat la 32,3 miliarde de dolari in 2013, adica 4,5% din totalul cheltuielilor pentru produse alimentare in SUA. Insa ritmul anual de crestere al sectorului bio este de peste 10%, de trei ori mai mare decat ritmul de crestere al vanzarilor totale de alimente. Aproximativ 90% din porumbul si soia produsa in SUA sunt modificate genetic, astfel ca automat nu pot beneficia de eticheta de produs bio.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016