Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vor fi deblocate fondurile europene pentru pescuit?

vor-fi-deblocate-fondurile-europene-pentru-pescuit

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin s-a intalnit miercuri la Bruxelles cu comisarul european pentru afaceri maritime si pescuit, Maria Damanaki, discutiile vizand, printre altele, perspectiva reluarii platilor pentru Programul Operational de Pescuit (POP).


"Romania a avut o reusita astazi, prin faptul ca in propunerea de regulament care va intra in vigoare odata cu reforma politicii de acvacultura si pescuit vor exista masuri tehnice de pescuit in Marea Neagra. Lucrul acesta este foarte important, pentru ca in trecut au existat anumite probleme intre Romania si Bulgaria cu privire la pescuitul in Marea Neagra, chiar in anul 2010 au fost situatii destul de neplacute (arestarea unui vas bulgar de pescuit). Odata cu introducerea intr-un regulament major al Comisiei Europene a acestor masuri tehnice cred ca nu vor mai exista astfel de probleme. Un alt plus pentru Romania este ca, in timpul discutiilor, comisarul european pentru afaceri maritime si pescuit, Maria Damanaki, a apreciat progresele care s-au facut in remedierea deficientelor care au dus la intreruperea platilor din cofinantarea UE pentru Programul Operational de Pescuit in ianuarie 2012. In acest context exista o perspectiva clara ca sa fie ridicata aceasta penalitate", a declarat ministrul Agriculturii.

Totodata, Constantin s-a intalnit si cu comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos.

in cadrul intalnirilor de la Bruxelles, ministrul Agriculturii a subliniat ca este important pentru Romania ca in perspectiva financiara 2014-2020, tara noastra sa beneficieze in continuare de alocari financiare cel putin la acelasi nivel din bugetul multianual actual.

Daniel Constantin a precizat ca, in ceea ce priveste subventia la hectar in viitorul cadru financiar multianual, se discuta un subiect sensibil, respectiv fenomenul de convergenta - reechilibrarea platilor intre fermierii din diferitele statele membre ale UE. Conform Tratatului de Aderare, Romania va ajunge la plata maxima (100%) in 2016 si ministrul roman a solicitat ca acest nivel sa se atinga inca din 2014. In plus, se doreste reducerea decalajului fata de media europeana.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Acesta este obiectivul nostru. Este un obiectiv fezabil, asa cum am discutat saptamana trecuta cu mai multi ministri din noile state membre la Bucuresti", a afirmat ministrul Agriculturii.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016