Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce tratamente fitosanitare se aplica in culturile de porumb, sfecla de zahar si floarea soarelui

ce-tratamente-fitosanitare-se-aplica-in-culturile-de-porumb-sfecla-de-zahar-si-floarea-soarelui

Specialistii fitosanitari spun ca cei mai periculosi daunatori pentru aceste culturi sunt gargaritele si gandacul pamantiu, recomandand cele mai eficiente tratamente pentru combaterea acestora.


 In privinta culturilor de sfecla de zahar, porumb si floarea soarelui, inginerul Valerica Tachiciu, din cadrul Unitatii Fitosanitare Vrancea ca in aceasta perioada sunt exuse atacurilor unor daunatori precum gargarita frunzelor de porumb (TANIMECUS DILATICOLIS ), gargarita sfeclei (BOTHYNODERES PUNCTIVENTRES ) si gandacul pamantiu (OPATRUM SABULOSUM).
 
Acestia produc daunele cele mai mari la culturile de sfecla de zahar, porumb, floarea soarelui  in perioada rasaririi culturilor, atacul manifestandu-se prin roaderea frunzelor iar  la un atac puternic frunzele fiind consumate in intregime.
 
Specialistul fitosanitar spune ca masurile de combatere a acestora se iau diferentiat, in functie de urmatoarele situatii:
- daca planta premergatoare a fost sorg, porumb, sfecla sau floarea soarelui un singur an de monocultura iar saminta a fost tratata cu insecticide, chiar daca densitatea ajunge la 10 exemplare pe m. p. nu se executa tratamente chimice

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

- in cazul in care saminta nu afost tratata cu insecticide ,tratamentul se executa obligatoriu in perioada rasaririi plantelor;
- in cazul sfeclei de zahar, chiar daca saminta a fost tratata, se executa tratament chimic la rasarirea plantelor;
- daca s-au folosit odata cu semanatul insecticide granulate , nu se executa tratament chimic Redam mai jos citeva insecticide folosite pentru combaterea acestor daunatori: ACTARA 25 WG-0, 01% /ha-la porumb, MOSPILAN 20 SG -0,01% /ha-la porumb, CALIPSO 480 SC -0,09 l /ha-tratament de corectie, IMIDAN 50 WP – 1,5 kg/ha – la floarea soarelui.
 
 Tratamentele fitosanitare se vor executa la momentul optim, cu respectarea dozelor si concentratiilor reconandate de producator. La prepararea amestecurilor se va avea in vedere compatibilitatea produselor si respectarea principilui alternantei.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016