Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ce tratamente fitosanitare se aplica in culturile de porumb, sfecla de zahar si floarea soarelui
Specialistii fitosanitari spun ca cei mai periculosi daunatori pentru aceste culturi sunt gargaritele si gandacul pamantiu, recomandand cele mai eficiente tratamente pentru combaterea acestora.
Acestia produc daunele cele mai mari la culturile de sfecla de zahar, porumb, floarea soarelui in perioada rasaririi culturilor, atacul manifestandu-se prin roaderea frunzelor iar la un atac puternic frunzele fiind consumate in intregime.
Specialistul fitosanitar spune ca masurile de combatere a acestora se iau diferentiat, in functie de urmatoarele situatii:
- daca planta premergatoare a fost sorg, porumb, sfecla sau floarea soarelui un singur an de monocultura iar saminta a fost tratata cu insecticide, chiar daca densitatea ajunge la 10 exemplare pe m. p. nu se executa tratamente chimice
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
- in cazul in care saminta nu afost tratata cu insecticide ,tratamentul se executa obligatoriu in perioada rasaririi plantelor;
- in cazul sfeclei de zahar, chiar daca saminta a fost tratata, se executa tratament chimic la rasarirea plantelor;
- daca s-au folosit odata cu semanatul insecticide granulate , nu se executa tratament chimic Redam mai jos citeva insecticide folosite pentru combaterea acestor daunatori: ACTARA 25 WG-0, 01% /ha-la porumb, MOSPILAN 20 SG -0,01% /ha-la porumb, CALIPSO 480 SC -0,09 l /ha-tratament de corectie, IMIDAN 50 WP – 1,5 kg/ha – la floarea soarelui.
Tratamentele fitosanitare se vor executa la momentul optim, cu respectarea dozelor si concentratiilor reconandate de producator. La prepararea amestecurilor se va avea in vedere compatibilitatea produselor si respectarea principilui alternantei.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturiUltima ora
- » Combaterea buruienilor in sistem ecologic. Masuri preventive
- » Administrarea ingrasamintelor. Ingrasaminte organice in agricultura ecologica
- » Simptome de suferinta la lamai
- » Preparate care sporesc rezistenta plantelor la atacul bolilor si daunatorilor
- » Lucrari de primavara care te vor ajuta sa sporesti productia din livada de peri