Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intrebari legate de mana la tomate, curmalul, orhideea, feriga in apartament, mandarin atacat, hibiscus roz, craciunita

intrebari legate de mana la tomate, curmalul, orhideea, feriga in apartament, mandarin atacat, hibiscus roz, craciunita


Intrebarea nr.34:
Draga doctore, in fiecare an mi se prapadesc rosiile ca urmare a atacului perfid manos. Am marit distanta intre plante, le ud doar radacina prin sistem sticla-de-plastic-cu-fundul-taiat-cu-gura-in-jos, nu stiu ce sa le mai fac. In pregatirea ta medicinala naturista asi dori sa-mi scrii daca ai vreun leac pe baza babeasca de stropit sau poate vreo smecherie impotriva manei. Mai putin ideea cu acoperirea plantelor cu saci de plastic pe timp ploios. Astept cu nerabdare reteta.
Tiberiu Mader

Doctorul plantelor: Mana tomatelor este produsa de ciuperca Phytophtora infestans var. lycopersici. Apare in verile ploioase. Se plica tratamente chimice cu fungicide cuprice (zeama bordeleza). Ca masuri de prevenire, se evita monocultura, si NU se cultiva tomate dupa un an in care s-au pus cartofi, sau invers. In cazul in care boala a aprut deja, se indeparteaza plantele bolnave. La finalul culturii, vrejurile si resturile vegetale se ard, nu se ingroapa.

Intrebarea nr.33:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h

Am un curmal obtinut din samanta pusa in apa. Are vreo 10 ani si mereu sunt 4-5 tije. Pana anul acesta era verde frumos (chiar daca sarac in frunze) dar de un timp tijele sunt slabe si cu o culoare palida. Ce mai pot sa incerc ??
Doinita

Doctorul plantelor: Curmalul se uda foarte rar, suporta mai bine uscaciunea decat apa prea multa. Are nevoie in schimb de apa pe frunze, este bine sa il pulverizezi din cand in cand. Daca l-ai udat mai des, lasa pamantul sa se usuce. Plantei nu ii priesc nici curentii de aer. Curmalul trebuie fertilizat periodic, mai ales daca este plantat doar in turba. Cea mai potrivita perioada pentru fertilizare este primavara. Deci: apa putina, cat sa se usuce pamantul la suprafata, pulverizeaza frunzele, fereste-l de curent si fertilizeaza-l, sau schimba-i pamantul, la primavara.

Intrebarea nr.32:
In august 2006 am primit o orhidee. Am tinut-o in camera mea (tin jaluzelele deschise) si am udat-o o data pe saptamana. Dupa ce s-a ofilit floarea, am taiat tija de la al doilea nod. Acum tija este uscata, insa frunzele sunt inca verzi. Mai am sanse sa o vad inflorind din nou? De curand am primit si o zambila alba cu tot cu bulb. Cum as putea sa o pastrez? Precizez ca stau la bloc si nu am posibilitatea sa o plantez decat in ghiveci. Multumesc foarte mult
Emilia Matache

Doctorul plantelor: Daca este ingrijita cum trebuie, sigur ca orhideea va inflori din nou. Zambila poate fi plantata fara probleme in ghiveci, alege un pamant usor, amesteca pamant de flori cu putina turba si nisip si uda din abundenta. In cateva saptamani, daca tii ghiveciul pe un pervaz, vei avea o surpriza...



Intrebarea nr.31:
Am o feriga de apartament care s-a dezvoltat foarte frumos.Nu am probleme cu ingrijirea plantei ci cu efectele pe care le pot produce sporii acesteia in conditiile in care feriga este asezata in dormitor. Este adevarat ca sporii sunt periculosi pentru sanatate? Sa renunt la planta? Mentionez ca am incercat sa-i schimb locul si aproape am pierdut-o. Cu multumiri,
Misha

Doctorul plantelor: Fii fara grija, nu este nici o problema. Din contra, feriga ionizeaza aerul din camera, cu efecte benefice. De asemenea, feriga traieste doar in locuri lipsite de fum, substante toxice, uscaciune. Poti tine feriga fara probleme in dormitor, dar si in baie sau sufragerie.

Intrebarea nr.30:
Avem din Grecia un mandarin. Pe o ramura a aparut un clei alb. Este un motiv de ingrijorare?
Alexandra

Doctorul plantelor: In afara cleiului ai mai observat ceva neobisnuit la mandarin? In special, pete pe frunze, sau niste gauri mici? Este posibil sa fie atacul unei bacterii, in acest caz. O a doua posibilitate este ca ramura respectiva sa fie ranita mecanic.

Intrebarea nr.29:
Am un Hibiscus roz care are cam 10 ani. Iarna il tin pe balcon inchis, la temp 12 -15 grade si il ud cand pamintul de la suprafata e uscat. Problema este ca au inceput sa i se ofileasca frunzele la toti lastarii care au dat (planta am tuns-o in toamna). Mai pot sa salvez hibiscusul? Ce durata de viata are? (Anthuryumul inca mai stagneaza dar florile de Amaryllis-Hippeastrum sant splendide) Multumesc mult pentru sfaturi.
Sica

Doctorul plantelor: Sica, ingrijesti bine hibiscusul! Planta poate fi stresata doar daca s-a schimbat ceva brusc, in privinta conditiilor. Ma gandesc la o schimbare brusca de temperatura, fereastra a fost umbrita cu ceva... Faptul ca imediat dupa tundere copacelul a lastarit, demonstreaza faptul ca a avut suficienta lumina si o temperatura destul de ridicata pentru dezvoltarea vegetativa. Ceva, insa, s-a schimbat dupa aceea, ori in privinta luminii, ori a temperaturii. Nu cred ca este vorba de pamantul din vas, pentru ca nu ar fi crescut lastarii. Desigur, trebuie sa iau in calcul si ipoteza unei boli, ai remarcat ceva in neregula la hibiscus, ca aspect?

Intrebarea nr.28:
am o craciunita si au inceput sa se usuce frunzele la ea si au si picat multe frunze, mai are cateva. cand am vazut ca se usuca frunzele si ii cad am mutat-o la geam. spuneti-mi va rog ce sa fac ca nu vreau sa o pierd.
Ramona

Doctorul plantelor: Ai facut bine ca ai mutat-o la geam, are nevoie de lumina. Pamantul este cumva foarte ud? Ar putea fi una din cauzele caderii frunzelor. Ai observat ceva ciudat pe frunze? Pete, panze fine, praf..? In cazul asta, este atacata de daunatori. Sfatul meu este sa ii schimbi pamantul, sa o uzi moderat, ai grija sa aiba lumina, umiditate in aer, si....mult succes!
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016