Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intrebari legate de violete de parma, croton, mandarin, fucsia, musculiţa albă, trandafir de camera, bambus, lamai, smochin, capsuni, tisa, muscate

intrebari legate de violete de parma, croton, mandarin, fucsia, musculita alba, trandafir de camera, bambus, lamai, smochin, capsuni, tisa, muscate


Intrebarea nr.256:
Buna ziua. Va rog domnule doctor sa-mi raspundeti de ce frunzele de la un ghiveci cu violete de parma s-au contorsionat spre interior, cu toate ca arata foarte bine cu frunze tari si lucioase, are chiar si boboci? Va multumesc.
Aneta


Doctorul plantelor: Este posibil sa nu aiba suficient loc in ghiveci. Alte cauze ale rasucirii frunzelor ar fi atacul unor insecte, dar nu cred ca este cazul, din moment ce plantele arata foarte bine in rest.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Intrebarea nr.255:
Am doi crotoni care in fiecare primavara sunt atacati de acarieni. Anul acesta atacul a fost mai mare ca de obicei. Am facut tratamente cu Omite si Neoron si pana acum nu am vazut nici o ameliorare, acarienii sunt tot acolo iar crotonii au inceput sa se defolieze. Va rog, daca se poate, sa-mi recomandati ceva eficient pana nu e prea tarziu, nu vreau sa-i pierd, ii am de 5-6 ani si-mi plac tare mult. Va multumesc!
Olga Rada

Doctorul plantelor: Alte acaricide sunt: Nissorun (mai puternic ca Neoronul), Envidor, Mitac, Torque. Recomand Nissorun.

Intrebarea nr.254:
Buna ziua, Am avea nevoie sa ma sfatuit, ce fel de plante as putea pune intr-un birou care nu are geamuri, lumina numai prin sticla geamului de la usa de intrare. Va multumesc, Ildiko
Ildiko Bancsov

Doctorul plantelor: Printre plantele mai putin pretentioase in privinta luminii, se numara: billbergia, ficusul, feriga. Feriga are nevoie si de multa umiditate.

Intrebarea nr.253:
am primit un mandarin plin cu fructe, dar intr-o perioada destul de scurta a inceput sa se scuture atit frunzele cit si fructele. as avea nevoie si de un sfat de ingrijire al acestuia
Cristina

Doctorul plantelor: Iata doua articole despre ingrijirea citricelor, aici si aici. Daca a inceput sa se scuture la doua-trei saptamani dupa ce l-ai cumparat, trebuie sa ii schimbi neaparat pamantul.

Intrebarea nr.252:
este planta numita "florin"?
Florin

Doctorul plantelor: Eu nu am auzit de o astfel de denumire populara pentru vreo planta. Este posibil, insa, sa existe. Si la multi ani!

Intrebarea nr.251:
am gasit rame in pamantul de flori. Cum scap de ele
Pruiu Nicoleta

Doctorul plantelor: Ramele nu dauneaza plantelor, daca intr-adevar este vorba de rama de pamant. Ca sa scapi de ele, schimba pamantul din ghivece. O metoda drastica este sa sterilizezi pamantul, inainte de a il utiliza, tinandu-l la cuptor, intr-o tava. Personal nu recomand acest lucru, desi este folosit de multi iubitori de plante.

Intrebarea nr.250:
Vreau si eu adresa unor persoane care altoiesc lamai in Bucuresti. Multumesc.
Daniel Marinescu

Doctorul plantelor: Datele mele de contact sunt aici

Intrebarea nr.249:
Am o planta de Fucsia care are pe majoritatea frunzelor un clei. Planta este micuta si nu stiu cu ce sa o tratez ca sa nu o pierd. Abia a rezistat iarna aceasta . Am mai avut 2 dar s-au uscat.
Sica

Doctorul plantelor: Nu trebuie sa exagerezi cu udatul ghiveciului, asteapta ca pamantul sa se usuce. Are nevoie si de foarte multa lumina, dar nu soare direct. Cleiul poate fi produs de o infectie cu o ciuperca, o bacterie, sau de atacul unor paduchi de frunza. In acest ultim caz, ar trebui sa poti observa insectele iar ca mijloc de combatere, fiind vorba de insecte care sug seva (afide) sa folosesti un insecticid cum ar fi Pirimor.

Daca nu vezi insecte pe frunze, cauta pete, circulare sau de forme neregulate. In functie de aspectul acestor pete, iti pot spune ce boala este, si daca e produsa de ciuperci sau bacterii.

Intrebarea nr.248:
Am o mica sera Pana acum am ferit florile de musculita alba folosind Confidor. De o perioada nu mai face fata. Am incercat o gramada de alte tratamente fara efect. Ce solutii ar fi?
Diana

Doctorul plantelor: Alte produse ar fi Mospilan, Admiral. Si neaparat, tratamente repetate.

Intrebarea nr.247:
Va salut, Doresc foarte mult sa aflu parearea Dvs. in legatura cu compatibilitatea produselor cuprice cu insecticidele uzuale. Cu multumiri
Vasile Maxim

Doctorul plantelor: Daca te referi la fungicidele pe baza de cupru, Oxicupralul produs la Campia Turzii este incompatibil cu insecticidele alcaline. Dithane este compatibil insa cu majoritatea insecticidelor, conform fisei tehnice a produsului.

Intrebarea nr.246:
Am un trandafir de camera care are floarea k diametrul de 2/3 cm dar care are o problema prima data mi-au aparut niste paduchi de culoare alba iar dupa cate zile au inceput sa se ingelbeneasca frunzele si sa cada si boboci la fel iar florile care su deschise se galbenesc sau se inegresc k pot face k sa il tratez, nu stiu numele lui corect pt k l-am luat dintr-un supermarket de 3 saptamani. Va multumesc
Ioan Gligor

Doctorul plantelor: In primul rand trebuie schimbat pamantul. Trandafirii din supermarketuri sunt livrati intr-un ghiveci care contine doar turba, imbibata intr-o solutie nutritiva care se spala rapid odata cu udarile. Este foarte posibil ca in acelasi ghiveci sa gasesti mai multe exemplare, 3-4. este un truc pe care producatorii il folosesc pentru a da ghiveciului aspectul unei tufe bogate de trandafir. In privinta paduchilor, un tratament cu DECIS este cel mai indicat.

Intrebarea nr.245:
Am achizitionat de prin toamna o camelie alba si mi- s-a spus ca anul trecut a inflorit, problema e ca acum nu are nici macar boboci. Cred ca are toate conditiile de lumina umiditate si temperatura. Unde sa fie problema, oare infloreste mai rar?
Camelia Dabuleanu

Doctorul plantelor: Stai linistita, cameliile infloresc de prin octombrie de abia. "Putintica rabdare", dupa cum spunea nenea Trahanache.

Intrebarea nr.244:
vreau informatii despre ingrijirea unui bambus
Mariea Dana Emilia

Doctorul plantelor: Sunt foarte multe specii de bambus, care au cerinte diferite. Poti citi aici cateva lucuri despre aceasta planta. Daca te referi la bambusul norocos, cu tulpina spiralata, el este o specie sud-americana de dracena.

Are nevoie de un sol usor acid (amestec de turba din florarii si pamant de flori), udare moderata si lumina indirecta. In sectiunea video, am si un film despre plantarea bambusului norocos. Vizionare placuta!

Intrebarea nr.243:
Pe frunzele uneia din violetele mele au aparut niste pete albe ca de mucegai. Cu ce substanta o pot trata? Va multumesc
Maria Trif

Doctorul plantelor: Oltchim produce in tara noastra un preparat foarte bun, numit Topsin. Se gaseste la farmaciile fitosanitare sub forma unor pliculete cu un praf pe care il vezi dizolva in apa. Respecta cu strictete instructiunile scrise pe plic. Costa aproximativ 3 Ron

Intrebarea nr.242:
Cum se îngrijeşte un lamâi?. Ce anume trebuie să fac pentru a creşte frumos şi a-ami rodi. Menţionez că l-am cumpărat gata altoit de la Metro.
Lopez

Doctorul plantelor: Iata aici si aici doua articole despre ingrijirea citricelor.

Intrebarea nr.241:
vreau sa stiu cat costa aproximativ altoirea unui lamai, persoana si cu ce pot se poate altoi.am un lamai de apoximativ 3 ani destul de ramificat, caruia i se cam rasucesc frunzele.de ce?
va multumesc
Liliana Ifrim

Doctorul plantelor: Ar trebui sa ii stropesti zilnic frunzele cu apa. Rasucirea frunzelor poate fi produsa de paianjenul rosu, daunator care apare doar in conditii de uscaciune. Daca esti din Bucuresti, iti pot face chiar eu altoirea, in alte orase nu cunosc, sincer. Datele mele de contact le gasesti aici

Intrebarea nr.240:
Am un pui de smochin pe care l-am pus intr-o oala de 10 litri. Peste vara il voi tine in curte. Inteleg insa ca smochinii tineri nu rezista (nici daca sint protejati) afara peste iarna. E o ideea buna sa-l pun sa ierneze in pivnita? Dupa citi ani il pot planta in pamint?
Raluca

Doctorul plantelor: Daca sunt pastrati in vase, nici smochinii maturi nu rezista afara, le ingheata radacinile. Daca smochinul este foarte mic (pana intr-un metru), este o idee buna sa il lasi peste iarna intr-un spatiu protejat. Dupa ce depaseste acest stadiu si tulpina incepe sa se ingroase si s-a lignificat, il poti planta in pamant, toamna, acoperindu-l bine cu resturi vegetale si ingropand tulpina pana la jumatate cu pamant.

Intrebarea nr.239:
care sunt cerintele de mediu pt. cultivarea soiului de capsuni cataratoare Mount Everest si metodele de crestere?
Cornelia; Stefania

Doctorul plantelor: Are aceleasi cerinte ca orice alt soi de capsun. Respectiv, sol bine ingrasat, bine aerisit. Soiul este remontant, ceea ce inseamna ca fructifica de mai multe ori pe an. Se cultiva in plin soare, sprijinindu-l pe un suport care poate fi sarma, sfoara etc.

Inca ceva. Pentru ca a fost declansata artificial o adevarata nebunie a "capsunilor cataratori", va trebui sa te dezamagesc.
Nu exista capsuni cataratori, totul tine de metoda in care ii cultivi. Nu te astepta sa iti creasca o liana plina de capsuni.

Intrebarea nr.238:
Buna ziua, trandafirul meu chinezesc, care asta vara a inflorit intruna, dintr-o data, acum o saptamana s-a,,intristat", desi dadea semne ca vrea sa infloreasca (avea doi boboci). L-am udat, l-am stropit, dar frunzele nu si-au mai revenit. Singura solutie, care mi-a trecut prin cap, a fost sa-l mut intr-un ghiveci mai mare si sa-l tund extrem de sever. Acum ma uit la el si nici o schimbare. Credeti ca-si va mai reveni? Cu multumiri si cu tristete,
Emilia

Doctorul plantelor: Iti marturisesc ca acelasi lucru mi se intampla si mie, in aceasta perioada. Nu cred ca este vorba de o boala, ci pur si simplu de o etapa normala din viata plantei care s-a adaptat la traiul in locuinta.

Hibiscusii sunt destul de rezistenti si se comporta bine dupa taiere, cu siguranta te vei bucura de o bogatie de lastari tineri si vigurosi.
Despre formarea coroanei la trandafirii chinezesti am publicat in libertatea de alaltaieri, un articol, te invit sa il citesti.

Intrebarea nr.237:
care este denumirea soiului de tisa (cred ca este tisa) care se prezinta sub forma unui arbust ce face inflorescente roz dispuse pe ramuri sub forma spicelor si care apar primavara devreme inaintea frunzelor (ca la conifere); se gasesc in multe parcuri ca arbust ornamental
Cornelia

Doctorul plantelor: Arbustul de care zici este cumva o liana, cu tulpina mai groasa? Poate fi glicina, sau Wisteria

Intrebarea nr.236:
am luat mladite din muscata mama, la inceputul lui februarie pentru a-si face radacina...nu stiu din ce cauza aproape toate s-au innegrit, si au murit....a-ti putea sa ma ajutati?
Stefana

Doctorul plantelor: Muscatele tale au fost afectate de o boala frecventa, numita innegrirea bazei butasilor. Boala este produsa de o ciuperca si a aparut, probabil, pentru ca ai udat prea mult pamantul. Iata un articol despre simptomele acestei boli, si despre alte afectiuni ale muscatelor.

Intrebarea nr.235:
as vrea sa stiu cum se stabileste varsta unei ferigi palmier CYCAS.
Rodica

Doctorul plantelor: Cycasul este o planta foarte veche, primitiva. Poate atinge varsta de 100 de ani. Nu stiu o metoda anume de determinare a varstei exacte, insa tine cont ca cycas creste in medie cu 4-5 frunze pe an, la varf.

Te poti ghida si dupa diametrul tulpinii, care la plantele cu o varsta inaintata ajunge pana la 30 de centimetri.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.88 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016