Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Norme de igiena si siguranta pentru produsele fitosanitare

norme-de-igiena-si-siguranta-pentru-produsele-fitosanitare

Este esential ca depozitele sa fie pastrate curate si ordonate, si ca persoanele care au acces in aceste facilitati sa cunoasca normele de siguranta si igiena.


Accesul la produsele de protectia plantelor trebuie intotdeauna restrictionat. Doar persoanelor pregatite sa manipuleze acest tip de produse trebuie sa li se permita accesul in depozit, trebuind sa o faca pentru un timp scurt.
 
De asemenea, trebuie sa se gaseasca afisate la intrare semne tiparite clar, vizibile din exterior si indicand ca este vorba de un depozit de produse de protectia plantelor.
 
Intrarile depozitului trebuie incuiate si marcate cu urmatoarele semne de siguranta: „accesul interzis”, „focul deschis interzis” si „fumatul interzis”. Ferestrele depozitului trebuie sa fie asigurate, pentru a preveni eventualele intruziuni.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Nu trebuie sa existe in depozit potentiale surse de incendiu, iar instalatia electrica trebuie sa se afle in stare buna, fara improvizatii sau interventii neautorizate.
 
Este esential ca depozitele sa fie pastrate curate si ordonate, si ca persoanele care au acces in aceste facilitati sa cunoasca normele de siguranta si igiena ce trebuie respectate.
 
Igiena si folosirea echipamentului individual de protectie (EIP) sunt esentiale pentru toti cei care intra in contact cu PPP, dar locul unde este tinut EIP sau unde se afla instalatiile de igiena nu trebuie sa fie in acelasi compartiment cu cel utilizat pentru depozitarea produselor de protectia plantelor.
 
Intotdeauna cand operatorul imbraca echipamentul individual de protectie in incaperea in care este pastrat, aceasta trebuie sa aiba un compartiment separat sau vestiar pentru pastrarea hainelor de zi cu zi.
 
De asemenea, este recomandata existenta unui extinctor cu pulbere chimica. Depozitul trebuie echipat cu echipament de interventie in caz de scurgeri, ca nisip, saci de plastic grosi, galeti, perie si matura.
 
Curatarea scurgerilor intr-un depozit de PPP trebuie facuta cu grija: masura imediata este de limitare a scurgerii si ventilare a depozitului; abia apoi se va inlatura produsul scurs si se va curata locatia.
 
Atunci cand produsul varsat este solid, poate fi folosit un aspirator industrial cu filtru, sau, daca acesta nu este disponibil, imprastiati nisip fin pe locul scurgerii si folositi peria si matura pentru a inlatura produsul. In cazul in care produsul varsat e lichid, se va utiliza nisip fin pentru a il absorbi si colecta. Substantele rezultate dupa scurgere vor fi pastrate in saci de plastic pentru eliminarea ulterioara.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016