Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Norme de igiena si siguranta pentru produsele fitosanitare
Este esential ca depozitele sa fie pastrate curate si ordonate, si ca persoanele care au acces in aceste facilitati sa cunoasca normele de siguranta si igiena.
De asemenea, trebuie sa se gaseasca afisate la intrare semne tiparite clar, vizibile din exterior si indicand ca este vorba de un depozit de produse de protectia plantelor.
Intrarile depozitului trebuie incuiate si marcate cu urmatoarele semne de siguranta: „accesul interzis”, „focul deschis interzis” si „fumatul interzis”. Ferestrele depozitului trebuie sa fie asigurate, pentru a preveni eventualele intruziuni.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Nu trebuie sa existe in depozit potentiale surse de incendiu, iar instalatia electrica trebuie sa se afle in stare buna, fara improvizatii sau interventii neautorizate.
Este esential ca depozitele sa fie pastrate curate si ordonate, si ca persoanele care au acces in aceste facilitati sa cunoasca normele de siguranta si igiena ce trebuie respectate.
Igiena si folosirea echipamentului individual de protectie (EIP) sunt esentiale pentru toti cei care intra in contact cu PPP, dar locul unde este tinut EIP sau unde se afla instalatiile de igiena nu trebuie sa fie in acelasi compartiment cu cel utilizat pentru depozitarea produselor de protectia plantelor.
Intotdeauna cand operatorul imbraca echipamentul individual de protectie in incaperea in care este pastrat, aceasta trebuie sa aiba un compartiment separat sau vestiar pentru pastrarea hainelor de zi cu zi.
De asemenea, este recomandata existenta unui extinctor cu pulbere chimica. Depozitul trebuie echipat cu echipament de interventie in caz de scurgeri, ca nisip, saci de plastic grosi, galeti, perie si matura.
Curatarea scurgerilor intr-un depozit de PPP trebuie facuta cu grija: masura imediata este de limitare a scurgerii si ventilare a depozitului; abia apoi se va inlatura produsul scurs si se va curata locatia.
Atunci cand produsul varsat este solid, poate fi folosit un aspirator industrial cu filtru, sau, daca acesta nu este disponibil, imprastiati nisip fin pe locul scurgerii si folositi peria si matura pentru a inlatura produsul. In cazul in care produsul varsat e lichid, se va utiliza nisip fin pentru a il absorbi si colecta. Substantele rezultate dupa scurgere vor fi pastrate in saci de plastic pentru eliminarea ulterioara.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » Combaterea buruienilor in sistem ecologic. Masuri preventive
- » Administrarea ingrasamintelor. Ingrasaminte organice in agricultura ecologica
- » Simptome de suferinta la lamai
- » Preparate care sporesc rezistenta plantelor la atacul bolilor si daunatorilor
- » Lucrari de primavara care te vor ajuta sa sporesti productia din livada de peri