Metode de administrare a apei. Instalatii de irigare
In practica floricola, pe langa metodele traditionale de administrare a apei (cu stropitoarea, cu furtunul, prin infiltratie sau prin brazde), se recurge si la alte metode, care necesita existenta instalatiilor speciale.
Instalatii de irigare
In ceea ce priveste metoda de administrare a apei, exista diverse intalarii de irigare, precum:
- irigarea prin aspersiune fina se realizeaza cu jicloare care functioneaza la presiune mica. Rampele cu jicloare se amplaseaza deasupra culturilor, la inaltimea dorita. Metoda se foloseste pentru udarea plantelor din spatii protejate;
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
- irigarea prin picurare presupune prezenta unor instalatii speciale cu programare, care dozeaza intermitent si distribuie apa si ingrasamintele la fiecare planta, printr-un sistem de furtunuri;
- irigarea cu aspersoare de mare putere se preteaza pentru udarea culturilor floricole din camp. Aspersoarele rotative, montate pe rampe de udare mobile, au o raza de actiune de aproximativ 20 m.
Instalatii de umidificare
Instalatii de umidificare a atmosferei (destinate numai culturilor din sere):
- sistemul de ceata artificiala (Myst-System) necesita echipamente costisitoare, complet automatizate, care produc o dispersare intermitenta de particule foarte fine de apa. Declansarea sistemului este comandata de senzori, in functie de evaporarea peliculei de apa care acopera frunzele;
- umidificatoarele de atmosfera (Cooling-System) se deosebesc de sistemul de ceata artficiala prin aceea ca apa este pulverizata mecanic (antrenata de un ventilator si dispersata in atmosfera).
De obicei, culturile din camp se uda cu furtunul, cu stropitoarea, prin brazde sau cu aspersoare de mare putere. Culturile din solul serei si din bacuri inaltate se uda cu furtunul, cu sau fara sita (garoafe, freesia, cala, alstromeria), prin infiltratie (gerbera), prin picurare (trandafiri, crizanteme, gerbera), prin aspersie fina (garoafele pana la aparitia mugurilor floriferi, cala pana la inflorire), prin picurare si aspersie fina (anturium, spatifilum), prin intermediul sistemelor de umidificare a atmosferei.
Plantele in ghivece se uda fie de sus (prin turnarea apei in ghiveci), fie de jos (cu apa din vasul pe care este asezat ghiveciul). Cele mai multe specii se uda de sus, deoarece apa patrunde repede, iar substantele nutritive sunt mai bine repartizate.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>