Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O productie slaba la nivel european

o-productie-slaba-la-nivel-european

La nivelul Uniunii Europene, productia de porumb se prezinta cea mai afectata. Potrivit cifrelor oficiale, in anul 2022, se prezinta extrem de slaba fata de anii precedenti.


Intr-un raport al Comisiei Europene, prezentat de directorul general adjunct, Michael Scannel, se regasesc ultimele date ale oficialilor europeni in legatura cu productiile din acest an.
 
De asemenea, europarlamentarul Daniel Buda a transmis cateva dintre punctele prezentate de reprezentantul Comisiei Europene, in legatura cu previziunile diferitelor recolte si cum ne vor afecta acestea:
 
- In general avem proiectii de reducere cu 4% fata de o medie pe 5 ani si asta ne dezamageste pentru ca asta inseamna rezultate scazute. Sunt insa si diferente foarte importante, de la sector la sector, trebuie facuta o deosebire clara intre recoltele de iarna si vara.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
- La grau, recolta de vara a reusit sa nu se resimta de pe urma acestei secete, ba chiar a crescut putin recolta, deci asteptarile noastre in general sunt ca productia va creste cu 0.5% in media de 5 ani.
 
- Secara a evitat impactul cel mai negativ, dar probabil ca vom avea 3.7% scadere in recolta globala.
 
- Acum, zonele care ne ingrijoreaza mai mult, mai ales recoltele de iarna de exemplu: cea mai mare ingrijorare o manifestam la porumb unde productia probabil va scadea cu 13.7% in media de 5 ani, ceea ce este ingrijorator si va avea implicatii majore in sectorul agroalimentar, nu doar pentru cereale ci si pentru zootehnie.
 
- In cazul semintelor oleaginoase situatia este amestecata. In general productia va creste, probabil cu 5.4% in media de 5 ani dar sunt diferente majore in cadrul acestui sector. Avem de exemplu rapita care a fost recoltata inaintea secetei si probabil ca va creste productia undeva la 9%.
 
- Vorbim apoi de seminte de floarea soarelui, care vor scadea cu aproximativ 3%. Explicatia acestei scaderi nu foarte importante in contextul dat e ca nu ne-am asteptat la o recolta foarte mare de floarea-soarelui pentru ca a crescut foarte mult suprafata cultivata, deci noi vedem acum o reducere substantiala a recoltelor, rezultatelor. Deci au fost mai multe hectare cultivate, dar a scazut foarte mult recolta.
 
- Trebuie sa ne gandim si la alte sectoare care au fost si ele victime: zahar, vin, ulei de masline, orez, legume etc. E dificil de generalizat, dar pentru zahar ne asteptam sa vedem o reducere a recoltei. Avem apoi o crestere a productiei de vin in Franta, avem scaderi in Spania si Italia, insa oricum echilibrarea va fi o crestere a calitatii. In Spania ne asteptam o scadere a productiei uleiului de masline de 30% dar asta trebuie vazut in contextul unor preturi ridicate. La fructe situatia este foarte diferita intre statele membre si intre sectoare. Orezul, a fost de asemenea expus si in Spania si in Italia la conditiile unei secete foarte extinse.
 
- Sectorul cresterii de animale, se va confrunta cu faptul ca reducerea masiva a productiei la porumb va afecta pretul la nutreturi si de asemenea si pajistile au fost afectate si trebuie sa avem mare grija acum sa vedem cum va evolua situatia pentru ca pana la urma fermierii pe aceasta baza vor decide daca isi reduc sau nu septelul.
 
- Productia graului la nivel global va fi anul acesta cam la nivelul anului trecut. In cursul verii am avut aceasta veste imbucuratoare a deschiderii livrarilor importurilor de la Marea Neagra.
 
- Ultimele cifre la pretul pentru consumatori arata o crestere de 30,2% in iulie fata de iulie anul trecut. Dupa o decada de preturi foarte stabile, acest lucru afecteaza mai ales populatia cu venituri scazute.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016