Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Planificarea fertilizarii culturilor: Cat de eficiente sunt programele digitale?

planificarea-fertilizarii-culturilor-cat-de-eficiente-sunt-programele-digitale

Pentru atingerea unor randamente ridicate avem nevoie de asigurarea cantitatilor optime de ingrasaminte.


Asigurarea necesarului de elemente nutritive, in special cu ajutorul ingrasamintelor Complexe (NPK), nu se limiteaza la un singur an de productie. Planificarea culturilor in cadrul unei rotatii ,caracteristicile solului pentru fiecare parcela din cadrul unei ferme si necesarul de elemente nutritive diferit pentru fiecare cultura in parte reprezinta provocari in planificarea fertilizarii. De aceea mai ales in cazul P si K, planificarea fertilizarii pentru asigurarea necesarului plantelor si mentinerea sau imbunatatirea continutului in aceste elemente nutritive al solului, trebuie gandita ca o strategie pe mai multi ani, deoarece solul are capacitatea de a stoca si de a pune la dispozitia plantelor aceste elemente in timp.

Un aport echilibrat de elemente nutritive este foarte important pentru rotatia culturilor in ansamblu. Calcularea necesarului de elemente nutritive si conceperea unui plan de fertilizare anual sau multianual este o sarcina foarte complexa, necesita destul de mult timp si trebuie facuta cu mare atentie. Instrumentele si programele digitale folosite in agricultura revolutioneaza si usureaza munca fermierilor.

Un singur program pentru aprox. 100 de culturi!

Echipa de experti agronomi din cadrul Borealis L.A.T a dezvoltat si lansat programul de planificare a fertilizarii NutriGuide®. Aceasta este un program digital disponibil pe internet in mod gratuit, cu ajutorul caruia orice utilizator poate calcula necesarul de elemente nutritive a culturilor si poate planifica lucrarea de fertilizare din cadrul fermei. De la fertilizarea cu complexe NPK pana la fertilizarea simpla cu N, NutriGuide® calculeaza necesarul de elemente nutritive pe baza consumului specific al plantelor luand in considerare gradul de fertilitate al solului, planta premergatoare, fertilizarile anterioare si recomanda momentul optim de aplicare, alege cel mai potrivit produs Borealis L.A.T si ofera o lista a produselor recomandate pentru ca utilizatorul sa poata comanda usor si rapid necesarul de ingrasaminte.

Algoritmul programului NutriGuide®, ia in considerare si necesarul culturilor din cadrul rotatiei, si prin utilizarea acestuia fermierii obtin un plan de fertilizare bazat pe echilibrarea cantitatilor de elementelor nutritive aplicate si cele consumate de catre plante pe toata durata rotatiei culturilor. In plus, planurile sunt salvate, pot fi modificate, copiate si utilizate ulterior.

Mai multe parcele – un singur program

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Inregistrarea si salvarea caracteristicilor parcelelor (locatie, forma, grad de fertilitate al solului) in programul NutriGuide® se poate realiza usor prin incarcarea in sectiunea ,,Parcele,, a unui fisier tip GPX disponibil in contul APIA al fiecarui fermier.

Creeaza si tu un cont gratuit in programul NutriGuide® si planifica corect fertilizarea culturilor!


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016