Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pozitia si intoarcerea oualor

pozitia-si-intoarcerea-oualor

Practica incubatiei arata ca atunci cand ouale nu sunt asezate si intoarse corect, se inregistreaza procente mari de mortalitate care, uneori, pot depasi cu 60% mortalitatea inregistrata atunci cand se efectueaza intoarcerea.


Pozitia incorecta dauneaza dezvoltarii embrionului, mai ales in ultima faza de incubatie, deoarece nu permite acestuia sa-si ia pozitia normala pentru ecloziune. 
 
In prima jumatate a perioadei de incubatie, intoarcerea oualor impiedica lipirea embrionului de membrana cochiliera interna, lucru care s-ar produce daca oul ar sta mereu in aceeasi pozitie. 
 
Este probabil ca prin intoarcerea oualor se obtine si o repartizare mai uniforma a presiunii in tesuturi, ceea ce, impreuna cu alternarea perioadelor de repaus si miscare la care este supus embrionul, face ca acesta sa se dezvolte mai bine.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
Pozitia oualor in incubatoarele de suprafata este aproape orizontala. In incubatoarele de volum, datorita faptului ca aerul este omogenizat, ouale se pot aseza cu axul lung vertical, cu varful mai ascutit in jos, ceea ce permite marirea capacitatii sertarelor cu aproape 60%.
 
Aceasta pozitie este posibila insa numai pana la trecerea in eclozionatoare, 18 zile la gaina, deoarece embrionii incubati in acest tip de incubatoare, pentru a-si putea lua pozitia corecta in vederea ecloziunii, au nevoie o perioada de timp de aceasta pozitie.
 
Intoarcerea oualor poate sa inceapa din prima zi de incubatie, iar suspendarea intoarcerii se face la 18 zile cand ouale se aseaza orizontal in sitele de ecloziune. Numarul optim de intoarceri in 24 de ore este de 8-12. 
 
O frecventa mai redusa micsoreaza capacitatea de ecloziune, in timp ce o frecventa mai mare nu aduce nici o imbunatatire a rezultatelor incubatiei.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton