Pozitia si intoarcerea oualor
Practica incubatiei arata ca atunci cand ouale nu sunt asezate si intoarse corect, se inregistreaza procente mari de mortalitate care, uneori, pot depasi cu 60% mortalitatea inregistrata atunci cand se efectueaza intoarcerea.
Pozitia incorecta dauneaza dezvoltarii embrionului, mai ales in ultima faza de incubatie, deoarece nu permite acestuia sa-si ia pozitia normala pentru ecloziune.
In prima jumatate a perioadei de incubatie, intoarcerea oualor impiedica lipirea embrionului de membrana cochiliera interna, lucru care s-ar produce daca oul ar sta mereu in aceeasi pozitie.
Este probabil ca prin intoarcerea oualor se obtine si o repartizare mai uniforma a presiunii in tesuturi, ceea ce, impreuna cu alternarea perioadelor de repaus si miscare la care este supus embrionul, face ca acesta sa se dezvolte mai bine.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in CD-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios si 100...
Oferta Speciala
valabila 48h
Pozitia oualor in incubatoarele de suprafata este aproape orizontala. In incubatoarele de volum, datorita faptului ca aerul este omogenizat, ouale se pot aseza cu axul lung vertical, cu varful mai ascutit in jos, ceea ce permite marirea capacitatii sertarelor cu aproape 60%.
Aceasta pozitie este posibila insa numai pana la trecerea in eclozionatoare, 18 zile la gaina, deoarece embrionii incubati in acest tip de incubatoare, pentru a-si putea lua pozitia corecta in vederea ecloziunii, au nevoie o perioada de timp de aceasta pozitie.
Intoarcerea oualor poate sa inceapa din prima zi de incubatie, iar suspendarea intoarcerii se face la 18 zile cand ouale se aseaza orizontal in sitele de ecloziune. Numarul optim de intoarceri in 24 de ore este de 8-12.
O frecventa mai redusa micsoreaza capacitatea de ecloziune, in timp ce o frecventa mai mare nu aduce nici o imbunatatire a rezultatelor incubatiei.

Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri de viitor in agricultura
Afacerile in agricultura s-au dovedit a fi profitabile pe termen lung indiferent de suprafata de teren disponibila. Cu doar cateva sute de euro poti incepe o afacere care sa te ajute sa iti suplimentezi veniturile si sa te dezvolti catre un business stralucit.... citeste mai mult>>
Fabrica de Zahar Bod reia productia
Compania Best Achizitii S.R.L are in plan sa-si reia productia de zahar din sfecla de zahar in 2023. Incepand cu 1 noiembrie 2022, compania va demara procedura de negociere si achizitie de sfecla de zahar de la producatorii si asociatiile de producatori interesate.... citeste mai mult>>
Ce mai cultiva fermierii romani? Cartofi mov!
Nu este usor sa alegi afacerea in agricultura in care sa investesti, este nevoie sa iti pui gandurile in ordine, sa analizezi ideea, cum ar putea fi mai bine materializata, sub ce forma. Una dintre afacerile care ti s-ar potrivi, mai ales daca ai teren la tara, este cultivarea cartofilor mov. Sa afl... citeste mai mult>>
Planta care iti aduce 100.000 de euro la hectar
Schisandra, planta cu cinci arome, este o planta lemnoasa originara din China si Japonia. Schisandra chinensis este un medicament traditional chinezesc, care a fost inregistrat pentru prima data in cartea farmaceutica antica "Shen Nong Ben Tsao Ching" ca medicament superior si a fost folosit de mii ... citeste mai mult>>