Hibrizi de gaina pentru carne si oua
Productia de carne de gaina in Romania este asigurata in principal de 3 hibrizi de carne si anume Robro69, Robro 70, Robro 84 obtinuti prin hibridarea unor linii din rasele Cornish si Plymouth-Rock alb.
Hibridul Robro 69
Liniile de Cornish sunt selectionate pentru viteza de crestere, conformatie corporala.
Fertilitate si conversia furajului, iar liniile de Plymouth-Rock se selectioneaza pentru: viteza de crestere, productie de oua, greutatea oului si fertilitate linia N si pentru productie de oua, greutatea oului si eclozionabilitate ridicata linia H.
Formula genetica si caracteristicile morfoproductive ale formelor parentale sunt:
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
Masculul - hibrid simplu, biliniar din rasa Cornish, avand formula genetica: II, cc, Ee, ss, Bb
- alb dominant, creasta batuta si creasta simpla
- piele si picioare galbene
- puful la puii de 1 zi alb galbui, cu imbracare rapida cu pene. Femela - hibrid simplu, biliniar, din rasa Plymouth-Rock, alb, avand formula genetica: Ii, Cc, Ee, Ss, Bb.
Hibrizi de gaina pentru oua de consum
Productia de oua pentru consum este asigurata in special de hibridul Roso SL - 2000, iar in perspectiva va reveni in productie hibridul Albo SL - 2000. Totodata hibrizii Robar SL – 2001 si Robar SL - 2002 vor acoperi un segment de piata.
Hibridul Roso SL-2000
De la acest hibrid se obtin oua cu coaja pigmentata. Are la baza liniile 5 K si 3 H homozigote pentru gena gold si liniile 5 M si 5 F pentru gena silver (anexa nr.1). Liniile 5 K si 3 H apartin rasei Rhode-Island rosu, si sunt selectionate pentru productia de oua, precocitate, greutatea oului, intensitatea culorii cojii oului, calitatea oualor, fertilitate si greutate corporala.
Cele 2 linii sunt homozigote pentru gena gold fiind folosite ca tester pentru identificarea genelor silver si barat. Linia 5 K ocupa in schema de hibridare pozitia de tata al tatalui, iar linia 3 H ocupa pozitia de mama a tatalui.
Liniile 5 M si 5 F apartin rasei Rhode-Island alb, se selectioneaza pentru productia de oua, precocitate, greutatea oului, intensitatea culorii cojii oului si calitatea oualor.
Linia 5M se selectioneaza pentru fertilitate iar linia 5 F pentru eclozionabilitate. La producerea hibridului tetraliniar Roso SL-2000 se utilizeaza cocosi hibrid simplu (5 K x 3 H) si gaini hibrid simplu (5 M x 5 F). Separarea puilor hibrizi de o zi pe sexe se face dupa culoarea pufului, care este rosie la puicute si albe la cocosi.
Caracteristicile morfoproductive ale formelor parentale si ale hibridului sunt urmatoarele:
- potential genetic (19-77 saptamani) - 324 oua productie de oua/efectiv mediu (19-77 saptamani) 321 oua;
- varf de ouat - 93-94 %;
- varsta la varf de ouat - 28 saptamani;
- furaje consumate: - pe ou 142 g;
- pe kg masa ou - 2,17 kg;
- varsta la 50 % ouat 22 saptamani;
- greutatea medie a oualor la: - 34 saptamani - 60,9 g; - 70 saptamani - 64,9 g;
- greutate corporala la: - 18 saptamani - 1580 g; - 34 saptamani - 2130 g; - 70 saptamani - 2270 g;
Hibridul ISA Brown - Isa White
ISA Brown este un hibrid rezultat din incrucisare intre Rhode Island Rosu (feminin) si Rhode Island alb (de sex masculin). ISA Brown se adapteaza bine la toate tipurile de clima si medii si este probabil cel mai "eficient" start din industria producatoare de oua de inalta calitate.
Perioada de stabilire - 18-90 saptamani 50% productie la 144 zile
Greutatea medie ou 62.9 g
Greutatea corpului 2015 g
Este cunoscut pentru productia sa ridicata de oua de aproximativ 300 de buc. pe cap de gaina, in primul an de stabilire. Hibridul Lohmann Brown Este o pasare calma, rezistenta la boli.
Performantele:
- perioada de crestere (0-20 saptamani);
- viabilitate: 97-98 %;
- consum de furaj: 7,4-7,8 kg.;
- greutate corporala (la 20 sapt.): 1,6-1,7 kg;
- perioada de ouat (>20 saptamani);
- varsta la 50% ouat: 140-150 zile;
- varf de productie: 92-94 %;
- productia de oua: 290-330 buc.
Consum de furaj (kg.furaj/kg.ou): 2,1-2,2 kg./kg.ou
Consum de furaj: 110-120 gr./zi
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.