Romanii nu vor oua de la gaini tinute in custi
Un studiu derulat recent de catre iSense Solutions a aratat ca 88% din romani ar fi dispusi sa plateasca suplimentar pentru oua ce provin de la gaini crescute la sol. De asemenea, nu accepta ideea de a plati mai putin pentru oua provenite de la gaini tinute in custi.
Consumatorii romani au inceput sa aiba o atentie deosebita la bunastarea animalelor, acest lucru fiind demonstrat in studiul prezent, desfasurat in luna martie a acestui an.
Mai mult de jumatate dintre romani considera ca sistemele de crestere cu baterii ar trebui interzice. Bazele acestei afirmatii stau in parerea participantilor la studiu ce le considera lipsite de etica, imorale si crude.
In ceea ce priveste costurile oualelor, 88% dintre romani sunt dispusi sa plateasca mai mult pe cele provenite de la gaini crescute la sol.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
"Majoritatea romanilor (88%) ar fi dispusi sa cheltuiasca mai mult pentru oua ce provin de la gaini crescute la sol. 45% dintre acesti ar plati cu 1-2 lei in plus, 28% ar plati cu 3-5 lei in plus, iar 22% ar plati cu 5 lei sau mai mult in plus.
Suma medie suplimentara pe care romanii ar fi dispusi sa o plateasca pentru cantitatea obisnuita de oua ar fi de 3.97 lei pentru oua ce provin de la gaini crescute la sol", conform studiului citat.
De asemenea, romanii considera ca autoritatile statului nu sunt destul de implicate in modul de crestere a animalelor.
"Mai mult, aproape 8 din 10 romani (76%) considera ca autoritatile statului nu sunt destul de implicate in modul de crestere a animalelor, iar 55% considera ca sistemele de baterii sunt o modalitate cruda de crestere a gainilor.
De asemenea, studiul arata ca mai mult de jumatate dintre romani (53%) spun ca sistemele de baterii ar trebui interzise, iar 48% dintre romani considera ca magazinele ar trebui sa opreasca comercializarea oualor cu aceasta provenienta", potrivit studiului derulat de iSense Solutions.
In prezent, exista un interes crescut pentru modul de crestere a gainilor pe teritoriul Romaniei. Participantii la studiu au afirmat ca acest aspect ii intereseaza in mare sau foarte mare masura, aproximativ 68%. Acest interes se reflecta si in modul de achizitie, doar 3% dintre romani alegand sa cumpere oua cu cod 3 (provenite de la gaini crescute in sisteme cu baterii).
In Romania, 60% dintre gainile crescute in sistem industrial sunt lipsite de spatiu si factori benefici unei cresteri normale.
"In tara noastra, 60% dintre gainile crescute in sistem industrial sunt tinute in custi foarte mici, unde spatiul alocat fiecareia este similar dimensiunii unei foi A4. Ouale marcate cu cifra 3 provin de la gaini tinute in aceste custi, care nu le asigura conditiile de baza pentru bunastarea lor.
Lipsa de spatiu, a luminii naturale si a aerului curat le face sa devina agresive si sa se ciuguleasca reciproc. Pe langa faptul ca nu isi pot intinde aripile, gainile sufera si din cauza podelei din grilaj metalic, care le taie pielea de pe talpi. Unele dintre ele, epuizate si incapabile de a se misca liber, sunt calcate in picioare, pana la moarte, de catre celelalte pasari", conform studiului.
Studiul prezent a fost efectuat la nivel national, participand persoane cu varsta cuprinsa intre 18 si 65 ani care au cumparat cel putin o data oua din magazine.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>