Cultura de castravete amar. Procesul de recoltare
Recoltarea are loc esalonat, incepand cu 15 august (la cultura semanata direct) si 1 august (la cultura infiintata prin rasad).
Daca se recolteaza fructele atunci cand s-au ingalbenit complet, durata de pastrare se reduce la 2-3 zile, iar dupa craparea fructului este bine sa fie folosit imediat sau sa se mai pastreze o singura zi.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...
Oferta Speciala
valabila 48h
In toate situatiile prezentate, durata de pastrare se poate prelungi semnificativ, daca se folosesc instalatiile frigorifice (frigidere, congelatoare, camere de frig cu atmosfera controlata).
Recoltarea fructelor la aceasta specie se face pana la aparitia brumei, cand planta este distrusa de inghet. Productia de fructe obtinuta la hectar poate depasi cu usurinta 15-20 t.
Fructele de castraveti ajung la maturitatea de consum, esalonat, pe o perioada de timp mai lunga sau mai scurta, dupa soiul cultivat, modul de cultura si ingrijirea acordata.
De asemenea, maturitatea de consum este socotita dupa scopul intrebuintarii recoltei. Recoltarea se face cand fructele sunt zvantate, pentru a nu se murdari − de preferinta dimineata sau seara, cand sunt mai suculente.
Se face cu 1-2 cm de codita, prin taiere sau desprindere cu mana a fructelor de pe tulpini, rasucindu-se fructul cu grija sa nu se rupa tulpinile. De asemenea se evita calcarea si strivirea tulpinilor pentru a preveni amareala fructelor. Recoltarile se fac la intervale scurte, de 2-3 zile, mai ales cand vremea este calduroasa si cresterea activa.
![Redactia Agroromania](https://agroromania.manager.ro/images/autori/redactia-agroromaniaautor_avatar.jpg)
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Cultura de goji. Cum ingrijesti plantele
Goji este considerat un fruct minune. Este fructul tineretii si, adaugam noi, al prosperitatii. Randamentul unei plantatii de goji este de 2.250 kg fructe uscate/ hectar la arbustii de 3 ani si de 4.050 kg fructe uscate /hectar la arbustii de 5 ani.... citeste mai mult>>
Ce mai cultiva fermierii romani? Cartofi mov!
Nu este usor sa alegi afacerea in agricultura in care sa investesti, este nevoie sa iti pui gandurile in ordine, sa analizezi ideea, cum ar putea fi mai bine materializata, sub ce forma. Una dintre afacerile care ti s-ar potrivi, mai ales daca ai teren la tara, este cultivarea cartofilor mov. Sa afl... citeste mai mult>>