Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cultura de castravete amar. Procesul de recoltare

cultura-de-castravete-amar-procesul-de-recoltare

Recoltarea are loc esalonat, incepand cu 15 august (la cultura semanata direct) si 1 august (la cultura infiintata prin rasad).


Afla mai multe sfaturi utile despre cum sa ingrijesti o cultura de castravete amar din ghidul complet "Cultura castravetelui antidiabet" de AICI...click pentru detalii si comenzi<<

Este indicat ca recoltarea fructelor sa se efectueze atunci cand au  inceput sa se ingalbeneasca la varf. In aceste conditii, durata de pastrare a fructului dupa  recoltare este mult mai mare, peste 10 zile. 
 
Daca se recolteaza fructele atunci cand s-au  ingalbenit complet, durata de pastrare se reduce la 2-3 zile, iar dupa craparea fructului este bine  sa fie folosit imediat sau sa se mai pastreze o singura zi. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
In toate situatiile prezentate, durata de  pastrare se poate prelungi semnificativ, daca se folosesc instalatiile frigorifice (frigidere,  congelatoare, camere de frig cu atmosfera controlata). 
 
Recoltarea fructelor la aceasta specie se face pana la aparitia brumei, cand planta este distrusa de inghet. Productia de fructe obtinuta la hectar poate depasi cu usurinta 15-20 t.
 
Fructele de castraveti ajung la maturitatea de consum, esalonat, pe o perioada de timp mai lunga  sau mai scurta, dupa soiul cultivat, modul de cultura si ingrijirea acordata. 
 
De asemenea,  maturitatea de consum este socotita dupa scopul intrebuintarii recoltei. Recoltarea se face cand fructele sunt zvantate, pentru a nu se murdari − de preferinta dimineata sau seara, cand sunt mai suculente. 
 
Se face cu 1-2 cm de codita, prin taiere sau desprindere cu mana a fructelor de pe tulpini, rasucindu-se fructul cu grija sa nu se rupa tulpinile. De asemenea se evita calcarea si strivirea tulpinilor pentru a preveni amareala fructelor. Recoltarile se fac la intervale scurte, de 2-3 zile, mai ales cand vremea este calduroasa si cresterea activa. 
 
Intarzierea recoltarilor duce nu numai la deprecierea calitatii fructelor, dar si la o diminuare a productiei. In cultura castravetilor, recoltarea, care nu se poate face decat manual, ocupa 70% din cheltuielile de productie.

Afla mai multe sfaturi utile despre cum sa ingrijesti o cultura de castravete amar din ghidul complet "Cultura castravetelui antidiabet" de AICI...click pentru detalii si comenzi<<

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton