Cultura de castravete amar. Procesul de recoltare
Recoltarea are loc esalonat, incepand cu 15 august (la cultura semanata direct) si 1 august (la cultura infiintata prin rasad).
Afla mai multe sfaturi utile despre cum sa ingrijesti o cultura de castravete amar din ghidul complet "Cultura castravetelui antidiabet" de AICI...click pentru detalii si comenzi<<

Este indicat ca recoltarea fructelor sa se efectueze atunci cand au  inceput sa se ingalbeneasca la varf. In aceste conditii, durata de pastrare a fructului dupa  recoltare este mult mai mare, peste 10 zile. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Daca se recolteaza fructele atunci cand s-au  ingalbenit complet, durata de pastrare se reduce la 2-3 zile, iar dupa craparea fructului este bine  sa fie folosit imediat sau sa se mai pastreze o singura zi. 
 
In toate situatiile prezentate, durata de  pastrare se poate prelungi semnificativ, daca se folosesc instalatiile frigorifice (frigidere,  congelatoare, camere de frig cu atmosfera controlata). 
 
Recoltarea fructelor la aceasta specie se face pana la aparitia brumei, cand planta este distrusa de inghet. Productia de fructe obtinuta la hectar poate depasi cu usurinta 15-20 t.
 
Fructele de castraveti ajung la maturitatea de consum, esalonat, pe o perioada de timp mai lunga  sau mai scurta, dupa soiul cultivat, modul de cultura si ingrijirea acordata. 
 
De asemenea,  maturitatea de consum este socotita dupa scopul intrebuintarii recoltei. Recoltarea se face cand fructele sunt zvantate, pentru a nu se murdari − de preferinta dimineata sau seara, cand sunt mai suculente. 
 
Se face cu 1-2 cm de codita, prin taiere sau desprindere cu mana a fructelor de pe tulpini, rasucindu-se fructul cu grija sa nu se rupa tulpinile. De asemenea se evita calcarea si strivirea tulpinilor pentru a preveni amareala fructelor. Recoltarile se fac la intervale scurte, de 2-3 zile, mai ales cand vremea este calduroasa si cresterea activa. 
 
Intarzierea recoltarilor duce nu numai la deprecierea calitatii fructelor, dar si la o diminuare a productiei. In cultura castravetilor, recoltarea, care nu se poate face decat manual, ocupa 70% din cheltuielile de productie.

Afla mai multe sfaturi utile despre cum sa ingrijesti o cultura de castravete amar din ghidul complet "Cultura castravetelui antidiabet" de AICI...click pentru detalii si comenzi<<
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Usturoiul Elefant: Cultivare si Beneficii
Usturoiul Elefant: Cultivare si Beneficii
Ce este usturoiul elefant   Usturoiul elefant este o varietate de usturoi cunoscuta...
Copilirea rosiilor: Tehnici pentru o recolta bogata
Copilirea rosiilor: Tehnici pentru o recolta bogata
Rosia este o planta perena, foarte apropiata genetic cu vanata, ardeiul si cartoful. Aceasta...
Termen urgent la DAJ. Ciclul 2 din programul Tomata incepe
Termen urgent la DAJ. Ciclul 2 din programul Tomata incepe
In Monitorul Oficial a fost publicata Hotararea de Guvern nr. 1342/2024 privnd aprobarea schemei...
Brazi de Craciun: Naturali vs. Artificiali – O Alegere Cu Impact in Agricultura
Brazi de Craciun: Naturali vs. Artificiali – O Alegere Cu Impact in Agricultura
Cultivarea brazilor de Craciun este o practica agricola veche, ce aduce numeroase beneficii...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton