Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aspecte generale privind cultivarea Schisandrei

aspecte-generale-privind-cultivarea-schisandrei

Plantele medicinale si aromatice sunt cunoscute din Antichitate, vechile civilizatii aducandu-si contributia la cunoasterea si utilizarea unui numar cat mai mare de specii. In paralel cu dezvoltarea chimiei, a fost posibila si cunoasterea substantelor active (principii active) din plante.


In productia de plante medicinale si aromatice calitatea produselor este data de continutul in principii active. Cantitatea de principii active din planta este conditionata de factorii ecologici, de zonarea speciei, de tehnologia de cultura, de valoarea biologica a cultivarului (populatie, soi, hibrid etc.) si, nu in ultimul rand, de modalitatile de prelucrare primara si respectiv, secundara.
 
La alegerea unei specii pentru un anumit areal de cultura se are in vedere complexitatea interactiunii diferitilor factori de vegetatie, astfel incat sa se asigure un raport optim intre conditiile pedoclimatice si cerintele biologice ale plantelor.
 
Se evita astfel situatiile in care conditiile naturale pot determina cresterea productiei de biomasa vegetala in detrimentul continutului in principii active.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
Cerintele de cultivare ale Schisandrei sunt asemanatoare cu cele ale vitei de vie. Trebuie asigurate conditii de umiditate si lumina moderate si un sol umed bogat in nutrienti si bine drenat. La noi in tara, se intalneste doar ca planta de cultura. In Rusia tone intregi din acest fruct se folosesc pentru sucuri, vinuri si dulciuri.
 
Schisandra prefera soluri usoare, bogate in humus, cu drenaj suficient. Terenul pe care vrem sa cultivam aceasta planta trebuie pregatit ca pentru alti arbusti: arat superficial, irigat - insa solul prea umed face sa-i cada florile. 
 
Planta nu suporta razele directe ale soarelui, insa pe locuri prea intunecate nu da roada mare. Cu toate ca Schisandra se considera o liana tropicala, ea este cea mai rezistenta la ger, suportand usor temperatura de minus 30°C si chiar minus 45°C.

Ea nu se teme nici de ingheturile de primavara, nici de cele de toamna, de aceea poate fi cultivata departe de arealul ei natural. Anumite exemplare de Schisandra pot fi intalnite si la noi, in unele parcuri si gradini vechi.
 
Ca material de sadire pot servi drajonii tineri. Se aleg cei mai puternici (care cresc mai departe de planta-mama), se taie impreuna cu o bucata de radacina si se planteaza imediat pe locul pregatit in prealabil.

Cultura de schisandra iti poate aduce 100.000 de euro la hectar. Este considerata cea mai eficienta planta medicinala...click AICI pentru detalii si comenzi<< 

O asemenea liana incepe a rodi peste doi ani de vegetatie, iar plantele obtinute din seminte rodesc tocmai peste 5 ani. Ca orice liana, are necesitate de suporturi. Plantele tinere trebuie protejate sa nu inghete peste iarna. In primii ani lianele se scot de pe suporturi si se invelesc cu frunze sau cu alt material. Fructele se maturizeaza in august-septembrie, dar pot ramane pe tufe pana la ingheturi.
 

Lumina

 
Integral sau partial la soare; o expunere spre sud, est sau vest.
 

Temperatura

 
Este mai bine crescut ca o planta de gradina, deoarece este rezistent la zona 4 crescand la temperaturi de -30ºC. Aceasta planta poate fi crescuta/cultivata in recipiente, dar aceasta trec cel mai bine afara peste iarna, astfel incat sa determine latenta si formarea bobocului de floare.
 

Umiditatea

 
Toleranta la fluctuatii mari ale umiditatii.
 

Irigarea

 
Se iriga atunci cand solul este vizibil uscat, cand este crescut in containere. Ca planta de gradina se iriga bine, iar mai apoi se iriga doar in conditii de seceta.
 

Fertilizarea

 
Hranire moderata; se fertilizeaza o data sau de doua ori pe an in soluri fertilizate putin sau moderat cu un nivel scazut (15-15-15 sau mai putin) bazate pe ingrasaminte organice. Atunci cand sunt cultivate in containere, solul se hraneste lunar in timpul sezonului de crestere activa.
 
- Azot (N) total 15%
 
- Fosfor (P2O5) Total 15%
 
- K2O2 15%
 

Taierea

 
Vita de vie poate sa devina salbatica si indisciplinata cu lastarul din radacinile imprastiate. Taierea se face iarna tarziu sau primavara devreme, inainte de inceperea cresterii.

Bobocii de floare de pe vita de vie se formeaza vara tarziu; astfel incat taierea selectiva va subtia cresterile nedorite lasand in acelasi timp suficienta vita de vie pentru a produce o cultura. Se elimina toti lastari nedoriti din apropierea radacinilor in cazul in care se doreste izolarea.
 

Insecte si boli

 
Exista cateva probleme cu insectele si bolile. Gandaci japonezi se vor hrani pe frunze, desi nu este o sursa de hrana preferata. De asemenea, pasarile sau animalele pot avaria cultura de schisandra daca aceasta nu este monitorizata.
 
 
Odata stabilita, Schisandra este o planta usor de crescut. Toleranta la o mare varietate de soluri, prefera solurile usor acide cu o fertilitate scazuta pana la moderata.

Ea se raspandeste prin radacini laterale deci o mare atentie trebuie acordata izolarii – care poate fi realizata prin taierea anuala. Deoarece este un alpinist viguros, aceasta planta are nevoie de sprijin. Florile apar pe vita de vie matura de anul trecut, cu fructele coapte toamna.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016