Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gradinile „suspendate” ale Bucurestiului

gradinile-suspendate-ale-bucurestiului

Cativa tineri bucuresteni cu initiativa cultiva legume si fructe pe acoperisul unui bloc, situat in chiar in mijlocul Capitalei.


Preocupati sa consume  hrana sanatoasa, tinerii au amenajat pe un acoperis o suprafata de 100 de metri patrati, pe care cultiva legume precum tomate, ardei gras sau dovlecei, dar si flori si plante aromatice. De asemenea, in gradina urbana au mai plantat si floarea-soarelui si porumb.

”In luna februarie a acestui an am inceput efectiv aceasta gradina comunitara. Este situata pe terasa cladirii in care functioneaza Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municpiului Bucuresti. Noi am prezentat proiectul, iar Directia ni l-a aprobat sa il facem pe acoperisul lor”, a declarat Laurentiu Cernat, initiatorul si coordonatorul programului Gradini Urbane Comunitare.

In prezent, 20 de gradinari voluntari ingrijesc suprafata cultivata pe terasa cladirii situata in cartierul Titan, un calcul estimativ aratand ca pentru amenajarea fiecarui metru patrat de gradina urbana, suma necesara porneste de la 100 de euro.
Cea mai costisitoare este izolarea terasei si realizarea unui plan, cu ajutorul unei firme de profil, iar materialele care trebuie sa protejeze restul  cladirii de infiltratii sunt destul de scumpe.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

”In Occident am vazut ca majoritatea gradinilor comunitare sunt pentru profit. Produc legume si le vand catre restaurante sau piete de legume. In prima faza vorbim insa de autoconsum, adica de familii care isi cultiva singure legumele. Abia cand ai o productie mai buna poti incepe sa vinzi, fiind avantajat ca poti livra cu costuri minime catre magazine mici, piete sau localuri din apropiere”, mai precizat Laurentiu Cernat.

Sursa Foto: Facebook
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016