Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prepararea gemurilor si dulceturilor
Pentru ca gemurile si dulceturile sa fie aromate si sa se pastreze mai mult timp, este bine sa folositi fructe bine coapte, fara zone innegrite.
Pentru a scurta timpul de fierbere, fructele mari (pere, gutui, piersici) trebuie pasate sau date pe razatoare inainte de a fi preparate. De asemenea, fructele mari se fierb la foc mare, iar fructele mici, la foc mic
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Cu cat folositi mai mult zahar in prepararea gemurilor si dulceturilor, cu atat timpul lor de fierbere va fi mai mic (ceea ce inseamna ca fructele isi vor pastra mai mult culoarea, aroma si vitaminele). Nu trebuie insa sa exagerati.
De obicei, proportia de fructe si zahar folosita de gospodine este de 2 la 1. In functie de reteta, insa, aceasta proportie poate varia. Tineti cont si de faptul ca daca folositi prea putin zahar, fructele vor trebui fierte mai mult, iar gemurile si dulceturile se vor inchide la culoare.
Pentru ca acizii sunt conservanti naturali, gemurile si dulceturile preparate din fructe acide se vor pastra o perioada mai indelungata de timp. De aceea, la gemurile si dulceturile din fructe acide se adauga mai putina zeama de lamaie, iar la fructele mai putin acide, mai multa.
Se lasa la foc potrivit, se aduce apa la fierbere, iar din momentul in care gemul sau dulceata incepe sa fiarba, se mai lasa inca 5-10 minute si se ia de pe foc. Borcanele se lasa in oala pana in momentul in care s-au racit, iar dupa aceea se aseaza intr-un loc racoros.
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.75 din 2 voturiIdei de afaceri in agricultura
Aveti teren la tara? Renuntati la agricultura conventionala si cultivati goji, merisoare sau aronia!
Fructele goji, merisoarele si aronia sunt considerate de nutritionisti o adevarata comoara datorita beneficiilor aduse sanatatii. Ele pot fi insa o comoara si pentru oamenii de afaceri, deoarece plantatiile presupun investitii modice si aduc in schimb venituri surprinzatoare. Exista o gama variata d......citeste mai mult >>
Afacere agricola cu rata de profit ridicata
Cresterea prepelitelor japoneze este o idee de afacere cu un potential de exceptie in tara noastra. Oul de prepelita reprezinta un medicament, ce poate vindeca o serie de afectiuni.......citeste mai mult >>
Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente, fiind unele dintre cele mai puternice antioxidante naturale din lume. Ca urmare, toti cei interesati de sanatate sunt potentialii tai clienti!......citeste mai mult >>