Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Securitatea alimentara, obiectiv prioritar pentru protectia consumatorilor

securitatea-alimentara-obiectiv-prioritar-pentru-protectia-consumatorilor

Universitatea de Vest "Vasile Goldis" din Arad a organizat, saptamana trecuta, conferinta internationala "Securitatea alimentara, obiectiv prioritar pentru protectia consumatorilor".


La dezbateri au participat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, presedintele Universitatii de Vest "Vasile Goldis"/Coordonator institutional P2, Prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rector al UVVG, managerul general al proiectului - CS I dr. med vet. ing. Iudith IPATE - INCE Bucuresti din cadrul Academiei Romane, Prof. PhD. Janos SEREGI - Universitatea Kaposvar (Ungaria), Prof. univ. dr. Lucian Ionita - USAMV Bucuresti, Prof. PhD Mathe Endre, decanul Facultatii de stiinte ale Naturii, Inginerie si Informatica din cadrul UVVG Prof. univ. dr. Dorina Cachita, Universitatea de Vest "Vasile Goldis" Arad, Conf. univ. dr. Violeta Turcus, prorector al UVVG, cadre didactice, studenti, masteranzi, doctoranzi si postdoctoranzi, reprezentanti ai Directiei Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Arad.

Prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universitatii de Vest "Vasile Goldis", a transmis mesajul Senatului Universitatii si a intregului corp academic.

"Transmit bucuria noastra ca aceasta tema deosebit de actuala si de interesanta are loc la Universitatea noastra. Este o tema care deschide si ajuta la dezvoltarea programelor doctorale in activitatea stiintifica performanta la nivel national si european".

Prof. PhD. Janos Seregi, Kaposvar University a precizat ca biodiversitatea este sursa de baza prin care se poate construi siguranta alimentara. "Suntem foarte interesati de rezultatele pe care le vom obtine in Romania si ma simt onorat si fericit sa fiu la UVVG si sa lucrez cu colegii din Bucuresti, Arad si Oradea".

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Managerul proiect - CS I dr. med vet. ing. Ipate Iudith a transmis mesajul Academiei Romane si a Institutul National de Cercetari Economice" Costin C. Kiritescu" (INCE) si a subliniat importanta pregatirii in domeniul interdisciplinar bioeconomic, care in UE va deveni disciplina obligatorie, in curricula de pregatire a studentilor si doctoranzilor. "Comisia europeana organizeaza in data de 20 noiembrie o conferinta de bioeconomie la Bruxelles pentru a discuta introducerea unor discipline specifice care sa reuneasca domeniile: juridic, economic, medical, biotehnologii, intr-o corelatie bioeconomica in vederea asigurarii sigurantei si securitatii alimentare. Toti doctoranzii din grupul tinta vor avea aceasta specializare bioeconomica unica in Romania si vor contribui la implementarea politicii europene in acest domeniu".

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, presedintele Universitatii de Vest "Vasile Goldis" a subliniat ca securitatea alimentara este un obiectiv esential al Comunitatii si Consiliului Europei.

"Pe aceasta tema, am invitat specialisti de la Universitatile din Sibiu, Bucuresti, Ungaria si din cadrul INCE din Bucuresti. Beneficiarul proiectului este INCE din cadrul Academiei Romane, Universitatea noastra fiind partener in acest proiect. Am analizat modul in care se deruleaza scoala Doctorala si scoala Postdoctorala, care asigura participantilor burse, provenite de la Uniunea Europeana. Prin programul pe care il demaram, se urmareste pregatirea specialistilor doctoranzi si postdoctoranzi in domeniul bioeconomiei si ecoeconomiei in corelatie cu securitatea alimentara. Se vor face mai multe analize pe proiectele doctoranzilor si aplicatii practice in laboratoarele Institutului de stiinte ale Vietii si laboratoarele DSVSA. Urmand stagiile bioeconomiei europene, in urma fluidizarii stagiului de doctorat, prin examenele care vor fi sustinute de acestia sa fie la nivelul cerintelor actuale si sa aiba o insertie de pregatire bioeconomica, cu lucrari bine apreciate in cadrul UE".
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016