Ajutor de 1.200 euro la hectar pentru cultivatorii de struguri
Proiectul pentru sustinerea productiei de struguri de masa in 2022 are in plan cel mult 1.200 de euro/hectar, ca sprijin financiar. Potrivit unui proiect de Hotarare publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii si Devoltarii Rurale, se vor aloca aproximativ 3 milioane de euro, in 2022 pentru productia de struguri.
Sprijinul financiar de ajutor in minimis acordat beneficiarilor are o valoare totala de 1200 euro/hectar. Acesta se plateste in lei la curs de schimb de 4,9475, lucru stabilit de Banca Centrala Europeana in data de 30 septembrie 2021, conform art. 6 alin. (2) din proiectul de hotarare. Ajutorul acordat unei intreprinderi cu o valoare cumulata pe durata a trei exercitii financiare ce nu depaseste echivalentul in lei al sumei 20.000 euro, se numeste ajutor minimis. De asemenea, un beneficiar al acestui ajutor este intreprinderea sau intreprinderea unica care isi desfasoara activitatea in domeiul productiei primare agricole, pentru sustinerea productiei de struguri de masa, potrivit art. 4 alin. (1).
Schema de ajutor minimis se aplica pe intreg teritoriul Romaniei in anul 2022, sustinand productia de struguri de masa Vitis vinifera ssp si Vinifera. In schimb, acest lucru nu se aplica si pentru soiurile cu destinatie mixta.
Valorificarea productiei de struguri de masa se face in perioada 15 august - 21 noiembrie inclusiv, a anului de cerere. Pentru plantatii cu struguri de masa cu o suprafata de minimum 1.000 mp si maximum 10 ha, sumele de ajutoare de minimus se platesc intr-o singura transa, in anul 2022.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
Potrivit art. 9 alin (1) depunerea cererii de inscriere in program se efectueaza cu prezenta responsabililor desemnati cu primirea cererilor din cadrul DAJ si al potentialilor beneficiari. In aceasta situatie se verifica sumele ramase si cele potential a fi primite prin prezenta schema de ajutor minimis. "La depunerea cererii de inscriere in program, al carei model este prevazut in anexa nr. 2, responsabilii desemnati cu primirea cererilor din cadrul DAJ, in prezenta potentialilor beneficiari, verifica sumele ramase si potential a fi primite prin prezenta schema de ajutor de minimis, rezultate dupa insumarea ajutoarelor de minimis primite pe durata a trei exercitii financiare, respectiv ajutoarele acordate in cele doua exercitii financiare precedente si in exercitiul financiar in cauza, si pana la concurenta sumei de 20.000 euro", conform proiectului de sprijin financiar pentru productia de struguri de masa.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>