Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ATENTIE la NOUA REGULA pentru cei 5.000 euro in sprijinul micilor fermieri. Este OBLIGATORIE imputernicirea notariala

atentie-la-noua-regula-pentru-cei-5000-euro-in-sprijinul-micilor-fermieri-este-obligatorie-imputernicirea-notariala

Judele care numara o cifra mare de producatori agricoli au inregistrat cozi imense la birourile notariale. Micii fermieri au aflat miercuri de imputernicirile notariale ce sunt obligatorii pentru accesarea sprijinului de 5.000 de euro, conform Agrointel.


Pentru a nu pierde ajutorul de 5.000 euro pentru microgranturile care vor fi acordate pe ferma, fermierii s-au mobilizat. Din cauza introducerii procurii notariale de imputernicire, fermierii au fost pusi in dificultate. Acestia trebuie sa depuna o imputernicire a consultantului care va depune documentatia in numele producatorilor organizati in PFA, II sau IF.
 
Procedura privind conditiile de acordare a fost modificata si a aparut in Monitorul Oficial miercuri seara. Problema majora este ca notariatele sunt depasite de numarul mare de cereri. In acest sens, fermierii au format cozi imense pentru documentul solicitat pe ultima suta de metri de autoritati.
 
Procedura microgranturilor de 5.000 euro a fost modificata pentru o parte dintre producatorii agricoli care si-au pregatit cererile cu ajutorul consultantilor. Procura notariala de imputernicire a consultantului li se solicita micilor fermieri, o obligatie ce nu se regaseste in procedura pentru granturile de lucru de pana la 120.000 de euro. Schema este derulata prin Ministerul Antreprenoriatului si Turismului. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Peste 1.000 de mici fermieri sunt sprijiniti sa acceseze microgranturile de 5.000 de euro, in cadrul Asociatiei Forta Fermierilor. Majoritatea producatorilor sunt organizati in PFA, II sau IF. Miercuri s-a transmis oficial informatia ca imputernicirea pe care o dau consultantilor trebuie sa fie notariala, dupa un model inclus in Anexa ghidului publicat in Monitorul Oficial miercuri seara. 
 
Presedinta Cooperativei de Legume Proaspete si Sanatoase Matca, Cristina Chicosu, a informat membrii privind noua obligatie pentru accesarea microgranturilor, imediat. Cooperativa din judetul Galati are o componenta de consultanta si colaboreaza cu Departamentul Fonduri Europene din cadrul Asociatiei Forta Fermierilor. 
 
"Procura notariala trebuie pentru micrograntul de 5.000 euro la persoanele fizice autorizate/intreprinderi individuale/intreprinderi familiale (PFA/II/IF) dupa cum scrie in procedura. Astazi se depun pentru capital de lucru si mergem cu Anexa 3 pentru ca avem doar Societati cu Raspundere Limitata (SRL) cu cifra de afaceri iar maine, ce se depune, trebuie musai cu procura notariala", a specificat Cristina Chicosu.
 
Introducerea procurii notariale poate sa lase multi fermieri fara ajutor, conform reprezentantei Cooperativei de Legume Proaspete si Sanatoase Matca.
 
"Nici nu va imaginati (cat ii incurca pe fermieri n.r). Va dati seama ca notarii sunt limitati si consultantii la fel. Noi ne-am bazat ca, asa cum era si in proiectul de act normativ, se va merge pe acea imputernicire sub semnatura privata. Adica consideram ca este o chichita sa nu se dea la toata lumea, ci doar celor care sunt mai activi, sa spun asa", a mentionat Cristina Chicosu.
 
Mai jos puteti citi Ordinul privind aprobarea Ghidului solicitantului pentru masura "Microgranturi in domeniul agroalimentar" din cadrul schemei de ajutor de stat instituite prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 61/2022 privind unele masuri pentru acordarea de microgranturi si granturi pentru capital de lucru entitatilor din domeniul agroalimentar cu finantare din fonduri externe nerambursabile.
 
ORDIN - privind aprobarea Ghidului solicitantului pentru masura "Microgranturi in domeniul agroalimentar"din cadrul schemei de ajutor de stat instituite prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 61/2022 privind unele masuri pentru acordarea de microgranturi si granturi pentru capital de lucru entitatilor din domeniul agroalimentar cu finantare din fonduri externe nerambursabile
 
Avand in vedere Referatul de aprobare nr. 17.635 din 24.05.2022 al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, luand in considerare prevederile:
 
- Regulamentului (UE) nr. 1.301/2013 privind Fondul european de dezvoltare regionala si dispozitiile specifice aplicabile obiectivului referitor la investitiile pentru crestere economica si locuri de munca si de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1.080/2006, cu modificarile si completarile ulterioare;
 
- Regulamentului (UE) nr. 1.303/2013 al Parlamentului European si al Consiliului din 17 decembrie 2013 de stabilire a unor dispozitii comune privind Fondul european de dezvoltare regionala, Fondul social european, Fondul de coeziune, Fondul european agricol pentru dezvoltare rurala si Fondul european pentru pescuit si afaceri maritime, precum si de stabilire a unor dispozitii generale privind Fondul european de dezvoltare regionala, Fondul social european, Fondul de coeziune si Fondul european pentru pescuit si afaceri maritime si de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1.083/2006 al Consiliului, cu modificarile si completarile ulterioare;
 
- Comunicarea CE — Cadru temporar pentru masuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei in contextul actualei epidemii de COVID-19 (2020/C112I/01), publicata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene;
 
- art. 8 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 61/2022 privind unele masuri pentru acordarea de microgranturi si granturi pentru capital de lucru entitatilor din domeniul agroalimentar cu finantare din fonduri externe nerambursabile, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 458 din 6 mai 2022;
 
- Programului operational Competitivitate 2014—2020, aprobat prin Decizia de punere in aplicare C(2015) 10233, cu modificarile si completarile ulterioare;
 
- Ordinului ministrului investitiilor si proiectelor europene nr. 672/2022**) pentru aprobarea Ghidului solicitantului — Conditii specifice de accesare a fondurilor, tip de proiect „Sprijin pentru entitatile din domeniul agroalimentar sub forma de microgranturi si granturi pentru capital de lucru”, aferent Programului operational Competitivitate 2014—2020, axa prioritara 4 — Sprijinirea ameliorarii efectelor provocate de criza in contextul pandemiei de COVID-19 si al consecintelor sale sociale si asupra pregatirii unei redresari verzi, digitale si reziliente a economiei, prioritatea de investitii: Sprijinirea capacitatii IMM-urilor de a creste pe pietele regionale, nationale si internationale si de a se angaja in procesele de inovare, obiectiv specific: Consolidarea pozitiei pe piata a IMM-urilor afectate de pandemia COVID-19, actiunea 4.1.2 — Sprijin pentru capital de lucru, cu modificarile si completarile ulterioare, in temeiul prevederilor:
 
- art. 57 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificarile si completarile ulterioare;
 
- art. 9 alin. (5) si (6) din Hotararea Guvernului nr. 30/2017 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, precum si pentru modificarea art. 6 alin. (6) din Hotararea Guvernului nr. 1.186/2014 privind organizarea si functionarea Autoritatii pentru Administrarea Sistemului National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor, cu modificarile si completarile ulterioare, ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale emite prezentul ordin.
 
Art. 1. — Se aproba Ghidul solicitantului pentru masura "Microgranturi in domeniul agroalimentar" din cadrul schemei de ajutor de stat instituite prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 61/2022 privind unele masuri pentru acordarea de microgranturi si granturi pentru capital de lucru entitatilor din domeniul agroalimentar cu finantare din fonduri externe nerambursabile, prevazut in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
 
Art. 2. — Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in parteneriat cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, va duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
 
Art. 3. — Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016