Cadastru gratuit prin Primarie. Documentele necesare pentru intabularea terenurilor
Beneficiarii cadastrului gratuit trebuie sa pregateasca o serie de documente obligatorii. Acestea trebuie depuse la primaria de care apartin.
In primele doua luni ale acestui an, au fost finalizate, gratuit pentru cetateni, lucrarile de inregistrare sistematica a imobilelor in noua unitati administrativ-teritoriale, potrivit Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliar. In acest sens, agentia a finalizat inregistrarea proprietatilor in sistemul integrat de cadastru si carte funciara in 177 de localitati si in 21.104 sectoare cadastrale.
In prezent, lucrarile contina, iar informatiile referitoare la documentele obligatoii au fost oferite de primarii.
Documente necesare pentru cadastru gratuit
Primariile care au accesat sume pentru cadastrul gratuit au avut obligatia de a informa care sunt documentele obligatorii pe care cetatenii trebuie sa le pregateasca pentru a beneficia de lucrari.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
"In urma accesarii Programului European intitulat ”Cresterea gradului de acoperire si incluziune a sistemului de inregistrare a proprietatilor din zonele rurale din Romania”, va informam ca in comuna noastra urmeaza sa se execute lucrari de cadastru sistematic (intabularea gratuita a tuturor terenurilor). Proprietarii de teren sunt rugati sa permita accesul celor care masoara proprietatea si sa ofere informatiile solicitate", a anuntat Primaria Hemeius din judetul Bacau.
In urma masurarii suprafetelor, detinatorii de teren de pe raza comunei, domiciliati in alte comune trebuie sa prezinte la sediul primariei documentele necesare in original. Acestea vor fi scanate si certificate conform cu originalul.
In acest sens, documnetele necesare sunt:
- Actul de proprietate: titlul de proprietate, certificatul de mostenitor, hotarare judecatoreasca, act de vanzare-cumparare sau orice act care sa ateste proprietatea
- Documentatia cadastrala: doar pentru cei care au terenul intabulat
- Actele de stare civila: cartile de identitate la cei inscrisi in actul de proprietate (in cazul femeilor casatorite si certificatul de nastere si casatorie)
La acest moment se desfasoara lucrari de cadastru sistematic la nivelul intregii localitati, cu finantare europeana, in 496 de comune prin ANCPI. Institutia publica se afla in subordonarea Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei. In acest sens, beneficiarii au posibilitatea de a se informa de la Primaria de care apartin daca institutia a cerut fonduri pentru cadastru gratuit.
Din totalul de 9,54 de milioane de hectare de terenuri agricole au fost inregistrate in sisemul integrat de cadastru si carte funciara 6,86 milioane de hectare (72%), potrivit ANCPI.
Programul National de Cadastru si Carte Funciara are scopul de a inregistra gratuit pentru cetateni toate imobilele - terenuri si cladiri din Romania in sistemul integrat de cadastru si carte funciara. Acest program este finantat din veniturile proprii ale ANCPI, din fonduri europene si din bugetul local al primariilor.
In ceea ce priveste ANCPI, acesta este beneficiarul Proiectului major "Cresterea gradului de acoperire si incluziune a sistemului de inregistrare a proprietatilor in zonele rurale din Romania", inclus in Axa prioritara 11 din POR 2014 - 2020.
Proiectul vine in completarea obiectivului PNCCF, prin realizarea lucrarilor de inregistrare sistematica pentru 5.758.314 de hectare din 660 de UAT-uri situate in zonele rurale ale tarii. Suma totala a proiectului este de 312.891.155 euro, din care 265.957.482 reprezinta fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeana si 46.933.673 reprezinta cofinantare de la bugetul de stat.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.