Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cand se platesc subventiile? Ieri a aparut un prim act normativ

Miercuri, 12 martie, a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 131 Hotararea privind reglementarea unor masuri financiare temporare pentru stimularea gradului de absorbtie a fondurilor alocate pentru agricultura aferente schemelor de plati directe si pentru masuri de piata in agricultura. Este vorba de actul normativ care aloca fondurile necesare pentru plata subventiilor, atat in sectorul vegetal cat si in cel zootehnic.


Potrivit acestui act, "se aloca temporar Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, pana la finele anului 2013, suma de 5.550.000 mii lei, din varsamintele obtinute din privatizare, inregistrate in contul curent general al Trezoreriei Statului".

"Suma prevazuta este destinata asigurarii resurselor necesare efectuarii cheltuielilor aferente schemelor de plata directe pe suprafata implicate in derularea Fondului european de garantare agricola (F.E.G.A.), a ajutoarelor specifice si pentru masuri de piata in agricultura, exclusiv masurile de interventie in piata, pentru anii agricoli 2012 si 2013, inclusiv avansul reprezentand pana la 50% din suma ce se va aproba a se acorda beneficiarilor schemei de plata directa unica pe suprafata, finantata din FEGA, aferenta anului agricol 2013, pentru care se vor finaliza verificarile conditiilor de eligibilitate", se mentioneaza in act.

Potrivit acestei Hotarari, Ministerul Finantelor Publice urmeaza sa vireze sumele solicitate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, esalonat, intr-un cont de disponibilitati distinct, deschis in numele acestuia la Trezoreria Statului, in termen de 5 zile de la solicitarea MADR. Apoi, Ministerul Agriculturii vireaza la randul sau catre APIA.

Hotararea mai prevede ca decontarea platilor reprezentand cheltuieli aferente schemelor de plati directe, a ajutoarelor specifice si masurilor de piata se efectueaza de catre APIA. prin virament in contul beneficiarului pana la data de 30 decembrie 2013. Asta inseamna ca avansul de 50% aferent subventiei pe suprafata ce va fi hotarata pentru anul in curs urmeaza sa fie platit pana la finele lunii decembrie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Urmeaza sa apara un ordin al Ministerului Agriculturii care sa aprobe normele metodologice, iar dupa publicarea acestuia in Monitorul Oficial vor incepe platile catre fermieri.

Va reamintim ca de luni, 11 martie, APIA a inceput plata PNDC, in sectorul vegetal si zootehnic. Plata SAPS urmeaza sa fie facuta incepand din aprilie, dupa publicarea ordinului amintit mai sus.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016