Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Catalogul oficial al soiurilor de plante de cultura din Romania pentru 2021

catalogul-oficial-al-soiurilor-de-plante-de-cultura-din-romania-pentru-2021

Ordinul MADR nr. 150 din 2021 ne aduce Catalogul oficial al soiurilor de plante de cultura din Romania pentru 2021! Iata-l!


Ministrul Adrian Oros a semnat Ordinul privind aprobarea Catalogului oficial al soiurilor de plante de cultura din Romania pentru anul 2021 si acesta a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 729 din 2021. Actul, asadar, se aplica si este oficial.
 
Catalogul oficial al soiurilor de plante de cultura din Romania pentru 2021 cuprinde soiurile pentru cultura in Romania in anul 2021.
 
In catalogul oficial sunt inscrise soiurile examinate in reteaua ISTIS si inregistrate in Registrul soiurilor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Pentru fiecare soi sunt indicate :
  • coloana 1 - denumirea soiului;
  • coloana 2 - mentinatorul soiului;
  • coloana 3 - anul inregistrarii;
  • coloana 4 - anul reinscrierii sau al radierii;
  • coloana 5 - data pana cand este permisa comercializarea dupa radiere;
  • coloana 6 - observatii (menituni specifice).
 
Soiurile apartinand tuturor speciilor au fost testate din punct de vedere al distinctivitatii, uniformitatii si stabilitatii, iar soiurile din speciile de culturi de camp si din punct de vedere al valorii agronomice si de utilizare.
 
Inscrierea soiurilor in catalog, pe grupe de specii, s-a facut in ordine alfabetica.
 
In catalog este inscris codificat numele persoanei sau instituiei responsabile cu mentinerea soiului. Lista mentinatorilor soiurilor se afla la sfaraitul anexei.
 
Soiurile din speciile de culturi de camp, legume si plante ornamentale anuale se mentin in Catalogul oficial timp de 10 ani, soiurile din speciile pomicole timp de 30 de ani si vita de vie si arbustii ornamentali timp de 15 ani, dupa care se radiaza, daca nu se solicit reinscrierea, primul an fiind considerat anul inscrierii in catalog.
 
Reinscrierea in catalog se poate face numai la solicitarea proprietarului soiului sau a reprezentantului acestuia, pentru perioade succesive de 5 ani.
 
Inregistrarea unui soi in Catalogul oficial poate fi reinnoita daca in urma efecturii testului DUS, soiul este inca distinct, suficient de uniform si stabil, pastrandu-si aceleasi caractere ca in momentul inregistrarii.
 
Cererile de reinscriere si semintele necesare retestarii trebuie depuse la ISTIS cu 2 ani inaintea termenului de expirare a inregistrarii.
 
Reexaminarea se va efectua contra cost, conform tarifelor in vigoare.
 
Samanta si materialul saditor din soiurile din speciile de culturi de camp si legume radiate mai pot fi comercializate pan la 30 iunie a anului al treilea de la radiere. Dupa expirarea perioadei respective, soiurile se scot automat din catalog.
 
In coloana "Observatii" sunt inscrise sub forma unor simboluri, informatii privind anumite caractere sau proprietati ale soiurilor.
 
Soiurile modificate genetica poarta aceast mentiune in catalog.
 
Catalogul oficial contine un capitol special destinat descrierilor soiurilor inregistrate in anul 2021, in conformitate cu documentatiile tehnice pe baza carora s-a facut inregistrarea. 
 
Catalogul oficial al soiurilor de plante de cultura din Romania pentru 2021 poate fi consultat integral dand click AICI!

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.67 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016