Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CE propune imbunatatirea normelor comune de contabilizare a gazelor cu efect de sera in silvicultura si agricultura

ce-propune-imbunatatirea-normelor-comune-de-contabilizare-a-gazelor-cu-efect-de-sera-in-silvicultura-si-agricultura

O data cu adoptarea unei noi propuneri de contabilizare a emisiilor de gaze cu efect de sera, Comisia Europeana (CE) a facut un prim pas catre integrarea in politica UE privind schimbarile climatice a absorbtiilor gazelor cu efect de sera si a emisiilor acestor gaze din sectorul forestier si agricultura.


Decizia propusa stabileste norme de contabilizare a emisiilor si a absorbtiei de gaze cu efect de sera in sectoarele silvic si agricol, ultimele sectoare importante fara norme comune la nivelul UE.

Padurile si terenurile agricole acopera mai mult de trei sferturi din teritoriul UE si, in mod natural, detin stocuri mari de carbon, prevenind eliminarea acestuia in atmosfera, fapt care le face importante pentru politica privind schimbarile climatice. Cresterea acestui volum de carbon "captiv" cu doar 0,1 puncte procentuale - de exemplu, prin imbunatatirea gestionarii padurilor sau pajistilor - ar elimina din atmosfera, anual, emisiile de la 100 de milioane de automobile.

Cu toate acestea, pâna in prezent, eforturile depuse de agricultorii si de proprietarii de paduri si bunele lor practici care au urmarit retinerea carbonului stocat in paduri si in soluri nu au fost recunoscute sau au fost recunoscute numai partial. Acest fapt s-a datorat problemelor ivite la colectarea unor date fiabile privind carbonul din paduri si din soluri, precum si lipsei unor norme comune privind modul de contabilizare a emisiilor si a absorbtiilor. in prezent, in urma deciziei Conventiei-cadru a Organizatiei Natiunilor Unite privind schimbarile climatice cu privire la normele revizuite de contabilizare pentru soluri si paduri, decizie adoptata in decembrie 2011, Uniunea Europeana este hotarâta sa acopere deficitul de norme comune de contabilizare din cadrul politicii sale privind schimbarile climatice. Acest lucru va oferi noi posibilitati, de pilda, de recompensare a agricultorilor pentru contributia lor in lupta impotriva schimbarilor climatice, in contextul politicii agricole comune.

Connie Hedegaard, comisarul pentru politici climatice, a declarat: "Ceea ce noi propunem astazi sunt norme armonizate de contabilizare a emisiilor pentru paduri si agricultura. Acesta este primul pas in vederea includerii acestor sectoare in eforturile UE de reducere a emisiilor. in Durban toate tarile au convenit asupra unor norme de contabilizare revizuite pentru aceste sectoare. De aceea, UE prezinta acum aceasta propunere. Propunerea va contribui, de asemenea, la protejarea biodiversitatii si a resurselor de apa, va sprijini dezvoltarea rurala si va incuraja practicarea unei agriculturi care respecta mediul".

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Decizia propusa privind norme armonizate pentru contabilizarea emisiilor de gaze cu efect de sera si a absorbtiilor de emisii de catre paduri si soluri va fi inaintata Parlamentului European si Consiliului in conformitate cu procedura legislativa ordinara. Propunerea este insotita si de obligatia fiecarui stat membru de a adopta planuri de actiune privind modul in care vor intensifica absorbtiile de carbon de catre paduri si soluri si vor reduce emisiile de gaze cu efect de sera in UE. Propunerea nu include un angajament cu obiective nationale de reducere a emisiilor pentru aceste sectoare. Acesta poate veni mai târziu, de indata ce normele de contabilizare se vor fi dovedit a fi fiabile.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016