Publicat in: Legislatie
Comisia Europeana a primit contestatia cu privire la Legea comercializarii produselor romanesti
Legea nr. 150/2016 privind comercializarea produselor romanesti a fost dusa in fata Comisiei Europene, insa fermierii sustin ca aceasta nu a fost aplicata niciodata.
Despre Legea comercializarii produselor romanesti producatorii autohtoni spun ca nu s-a aplicat niciodata, iar reprezentantii supermarketurilor ca este imposibil de pus in practica.
 
Actul a adus, totusi, o schimbare in piata de retail pe segmentul de produse alimentare. "A creat apetitul pentru produsele romanesti. Marile retele s-au temut de o revolta puternica din partea producatorilor, dupa modelul Frantei", a spus Nini Sapunaru, secretar de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale intr-o emisiune televizata.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Legea, care reglementeaza mai multe drepturi ale furnizorilor in relatiile cu lanturile comerciale, care obliga marii retaileri sa se aprovizioneze cu minimum 51% din lantul alimentar scurt, in cazul anumitor categorii de produse, sa elimine taxele si serviciile imputate furnizorilor, a fost contestata la Comisia Europeana si se afla inca in procedura de examinare si intr-un flux de corespondenta si discutii care continua de doi ani, intre Comisie si autoritatile romane, a declarat deputatul Alexandru Stanescu, pesedintele Comisiei pentru agricultura din Camera Deputatilor, in emisiunea citata.
 
Anul viitor, pana la 1 noiembrie, se va transpune in legislatia interna directiva europeana privind practicile comerciale neloiale in lantul de aprovizionare alimentar, Directiva Uniunii Europene nr. 663 din anul 2019.
 
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Legea Arendei a fost adoptata. Contractul va fi pe minim 7 ani
Legea Arendei a fost adoptata. Contractul va fi pe minim 7 ani
In acest sens, cea mai importanta prevedere a legii este cea referitoare la durata minima a...
ANSVSA a realizat controale in sectorul produselor alimentare
ANSVSA a realizat controale in sectorul produselor alimentare
Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene si cea a Municipiului...
Totul despre Programul Tomata 2024: Ghid Complet pentru Fermieri
Totul despre Programul Tomata 2024: Ghid Complet pentru Fermieri
Adesea rosiile sunt integrate in rotatia culturilor. Astfel, contribuie la sanatatea solului si...
Observatorul laptelui nu furnizeaza date reale
Observatorul laptelui nu furnizeaza date reale
Initial, instrumentul trebuia sa furnizeze date clare despre piata laptelui in orice moment...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016