Comisia Europeana a primit contestatia cu privire la Legea comercializarii produselor romanesti
Legea nr. 150/2016 privind comercializarea produselor romanesti a fost dusa in fata Comisiei Europene, insa fermierii sustin ca aceasta nu a fost aplicata niciodata.
Despre Legea comercializarii produselor romanesti producatorii autohtoni spun ca nu s-a aplicat niciodata, iar reprezentantii supermarketurilor ca este imposibil de pus in practica.
Actul a adus, totusi, o schimbare in piata de retail pe segmentul de produse alimentare. "A creat apetitul pentru produsele romanesti. Marile retele s-au temut de o revolta puternica din partea producatorilor, dupa modelul Frantei", a spus Nini Sapunaru, secretar de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale intr-o emisiune televizata.
Legea, care reglementeaza mai multe drepturi ale furnizorilor in relatiile cu lanturile comerciale, care obliga marii retaileri sa se aprovizioneze cu minimum 51% din lantul alimentar scurt, in cazul anumitor categorii de produse, sa elimine taxele si serviciile imputate furnizorilor, a fost contestata la Comisia Europeana si se afla inca in procedura de examinare si intr-un flux de corespondenta si discutii care continua de doi ani, intre Comisie si autoritatile romane, a declarat deputatul Alexandru Stanescu, pesedintele Comisiei pentru agricultura din Camera Deputatilor, in emisiunea citata.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
Anul viitor, pana la 1 noiembrie, se va transpune in legislatia interna directiva europeana privind practicile comerciale neloiale in lantul de aprovizionare alimentar, Directiva Uniunii Europene nr. 663 din anul 2019.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>