Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comisia Europeana va emite primele obligatiuni verzi

comisia-europeana-va-emite-primele-obligatiuni-verzi

Comisia Europeana anunta ca va emite in curand primele obligatiuni verzi.


Blocul comunitar intentioneaza sa emita obligatiuni verzi in valoare de pana la 250 de miliarde euro, respectiv 30% din valoarea totala a emisiunilor de obligatiuni NextGenerationEU.
 
"Daca intentia sa de a emite obligatiuni verzi cu o valoare totala de pana la 250 de miliarde euro pana la sfarsitul anului 2026 se va concretiza, UE isi va confirma pozitia de cel mai mare emitent de obligatiuni verzi din lume. Aceasta initiativa este, totodata, o expresie a angajamentului nostru in favoarea durabilitatii si plaseaza finantarea durabila in centrul efortului de redresare al UE", a declarat comisarul responsabil cu bugetul si administratia, Johannes Hahn.
 
De asemenea, Comisia si-a confirmat intentia de a emite in acest an obligatiuni pe termen lung cu o valoare totala de aproximativ 80 de miliarde euro, care vor fi completate cu titluri pe termen scurt in valoare de zeci de miliarde de euro. In acest sens, Comisia va pune la dispozitie aceste titluri pe termen scurt exclusiv prin intermediul licitatiilor, programul sau de licitatii fiind prevazut sa inceapa la 15 septembrie. Comisia va organiza, de regula, doua licitatii pe luna pentru titlurile sale pe termen scurt, in prima si a treia zi de miercuri a fiecarei luni. Programul de licitatii va fi utilizat si pentru obligatiuni, in plus fata de sindicalizari. Conform calendarului sau de emisiuni publicat astazi, in general, Comisia va organiza lunar o licitatie si o emisiune sindicalizata pentru obligatiunile sale.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Faptul ca nu am adus modificari planului initial de finantare pentru 2021 este o dovada a activitatii excelente de planificare si pregatire pe care am desfasurat-o pana in prezent. Lansarea platformei de licitatie este o alta veste imbucuratoare, care va spori si mai mult atractivitatea imprumuturilor UE si va avea un impact de lunga durata asupra pietelor de capital ale UE", a declarat Johannes Hahn.
 
Veniturile obtinute din obligatiunile verzi NextGenerationEU vor finanta partea aferenta cheltuielilor legate de clima din cadrul Mecanismului de redresare si rezilienta. Fiecare stat membru trebuie sa consacre cel putin 37 % din planul sau national de redresare si rezilienta pentru acele investitii si reforme care sunt relevante din punct de vedere climatic, iar multe state membre si-au propus sa intreprinda mai mult decat este necesar in aceasta privinta.
 
Conform regulilor Mecanismului de redresare si rezilienta, statele membre vor informa Comisia cu privire la cheltuielile lor pentru proiecte verzi. Comisia va utiliza aceste informatii pentru a le arata investitorilor cum au fost utilizate veniturile obtinute din obligatiunile verzi pentru a finanta tranzitia verde. Raportarea va viza noua categorii care au fost identificate in cadrul privind emisiunea de obligatiuni verzi NextGenerationEU, cea mai mare pondere revenind energiei curate, eficientei energetice si transportului nepoluant.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016