Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii vor fi nevoiti sa returneze banii europeni pentru dezvoltare

fermierii-vor-fi-nevoiti-sa-returneze-banii-europeni-pentru-dezvoltare

Multi dintre beneficiarii Programului National de Dezvoltare Rurala vor fi nevoiti sa returneze banii europeni pentru dezvoltare. Din cauza costurilor suplimentare generate de scumpirile din ultima perioada, fermierii nu isi pot permite finalizarea proiectelor pentru care au obtinut fonduri europene.


In contextul in care bugetul PNDR aprobat pentru perioada 2014 - 2020 nu acopera si costurile suplimentare cu materialele de constructii de gaz, energie electrica si combustibili, multi fermieri care au accesat fondurile sunt in situatia in care nu isi pot permite finalizarea proiectelor. 
 
Absorbtia fondurilor europene prin PNDR 2014 - 2020 devine una extrem de problematica. Din aceste motive, situatia va fi expusa marti, 24 mai, in cadrul Consiliului Agri Fish de la Bruxelles, de catre Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.
 
„Delegatia romana va impartasi informatii cu privire la impactul COVID-19 si al razboiului din Ucraina asupra sectorului constructiilor si asamblarilor, precum si cu privire la implementarea programelor nationale de dezvoltare rurala. Costul materialelor de constructii a crescut considerabil, impreuna cu pretul combustibililor, al gazelor naturale si al energiei electrice. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Costurile fortei de munca, precum si ale echipamentelor si ale altor utilaje au crescut, de asemenea. In acest context, multi beneficiari ai programului national de dezvoltare rurala nu mai pot continua implementarea proiectelor in curs, deoarece bugetul aprobat pentru perioada 2014-2020 nu mai acopera costurile suplimentare ridicate cauzate de cresterea substantiala a preturilor”, informeaza Consiliul UE.
 
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a primit 103.204 solicitari de finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020, in intervalul martie 2015 - martie 2021. Valoarea acestui program este de peste 12 miliarde de euro. 
 
AFIR a incheiat pana in martie 2022, contracte de finantare cu 74.053 de fermieri si beneficiari publici, prin care se acorda fonduri nerambursabile in valoare totala de 5,9 miliarde de euro.
 
Gradul de absorbtie era de 89% la data de 30 martie 2022 din fondurile puse la dispozitia romanilor pentru dezvoltarea rurala. Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a efectuat plati in valoare de peste 8,4 miliarde de euro pentru investitii in agricultura si pentru dezvoltarea mediului rural. De asemenea, au fost incluse si platile compensatorii realizate prin masurile de mediu si clima, potrivit directorului general al AFIR, Dorin Opreanu.
 
De retinuit este ca prin aplicarea regulii N+3 raportate la perioada de tranzitie 2021 - 2022, in cadrul acestei programari financiare se pot face plati pana la finalul anului 2025.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016