Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

GHID. Masura 11 - agricultura ecologica. Beneficiari, plati si conditii

ghid-masura-11-agricultura-ecologica-beneficiari-plati-si-conditii

APIA a publicat ghidul informativ cu privire la Masura 11 - agricultura ecologica. Iata cine pot fi beneficiari, ce plati se fac si care sunt conditiile.


La fel ca in cazul Masurii 10, fermierii sunt informati ca incepe perioada de tranzitie catre noua politica agricola comunitara (PAC) 2021-2027, respectiv tranzitia catre implementarea unui Plan National Strategic care, in prezent, se elaboreaza la nivelul MADR, pe baza pachetului legislativ al UE aflat in curs de negociere cu statele membre la nivelul Comisiei Europene. 
 
Noua PAC ia in considerare tintele propuse de Comisia Europeana prin Pactul Ecologic European (Green Deal), tinte care urmaresc cresterea nivelului de ambitie in ceea ce priveste obiectivele de mediu si clima, respectiv asigurarea continuitatii protectiei mediului prin dezvoltarea durabila si managementul eficient si durabil al resurselor naturale precum apa, sol si aer, conservarea biodiversitatii, imbunatatirea serviciilor ecosistemice si conservarea habitatelor si peisajelor, reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si adaptarea la efectele schimbarilor climatice pe terenurile agricole.
 
Ca urmare a aprobarii Regulamentului de tranzitie (UE) nr. 2220 din 2020, au fost stabilite regulile de implementare a masurilor din PNDR 2014-2020 in perioada de tranzitie, reglementata pentru urmatorii 2 ani: 2021 si 2022.Prin urmare, in perioada 2021 – 2022, UE sustine in continuare din fonduri europene adresate agriculturii si dezvoltarii rurale, posibilitatea Statelor Membre de a  acorda  plati compensatorii fermierilor care furnizeaza societatii servicii publice prin adoptarea unor practici agricole prietenoase cu mediul. Conform Regulamentului de dezvoltare rurala nr. 1305/2013, minimum 30% din alocarea Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) este rezervata masurilor care contribuie la atingerea obiectivelor de mediu si clima.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
Masurile de mediu si clima ale PNDR 2014-2020 vor fi implementate in continuare in perioada de tranzitie, atat in cazul pajistilor permanente naturale si semi-naturale, cat si in cazul livezilor traditionale utilizate extensiv sau al terenurilor arabile, acestea promovand practicarea unei agriculturi care presupune evitarea sau limitarea utilizarii utilajelor grele si evitarea chimizarii alaturi de aplicarea tehnicilor agricole traditionale folosite (ce se reduc in fond la un pasunat non-intensiv si la stabilirea unor date si metode de aplicare a cositului) si favorizand mentinerea habitatelor prioritare si a speciilor importante, a fondului cultural traditional, precum si o utilizare rationala a resurselor naturale. 
 

Masura 11 - agricultura ecologica

 
Sprijinul prin masura 11 Agricultura ecologica este acordat in doua directii: conversia la metodele de agricultura ecologica si mentinerea practicilor de agricultura ecologica. Prin urmare sunt implementate doua sub-masuri: 
  • 11.1 sprijin pentru conversia la practicile si metodele de agricultura ecologica,
  • 11.2 sprijin pentru mentinerea practicilor si metodelor de agricultura ecologica.
 
Beneficiarii platilor compensatorii din cadrul M.11 Agricultura Ecologica sunt fermierii activi care utilizeaza terenuri agricole si sunt inregistrati in sistemul de agricultura ecologica.
 
Plata compensatorie este platita anual, ca suma fixa pe unitatea de suprafata (ha), fiind acordata in urma asumarii unor angajamente voluntare:
  • pe o perioada de maximum 2 ani (pentru culturi anuale) si maximum 3 ani (pentru culturi perene) pentru pachetele care vizeaza sM.11.1 conversia la agricultura ecologica, cu mentinerea certificarii suprafetelor care au facut obiectul angajamentului pe o perioada de cel putin 5 ani de la semnarea angajamentului,
  • pe o perioada de 5 ani pentru pachetele care vizeaza mentinerea agriculturii ecologice in cazul angajamentelor asumate inainte de anul 2021 (sM.11.2);
  • pe o perioada de 2 ani pentru pachetele care vizeaza mentinerea agriculturii ecologice in cazul angajamentelor asumate in anul 2021 (sM.11.2);
  • pe o perioada de 1 an pentru pachetele care vizeaza mentinerea agriculturii ecologice in cazul angajamentelor asumate in anul 2022 (sM.11.2).
 
Platile compensatorii care se acorda beneficiarilor M.11, vizeaza compensarea costurilor suplimentare si a pierderilor de venit rezultate din aplicarea practicilor specifice agriculturii ecologice.
 
Detalii complete sunt disponibile AICI!

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 8 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agriculturaRentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016