Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Guvernul a aprobat, joi, Programul National Apicol ce va fi aplicat in urmatorii ani

guvernul-a-aprobat-joi-programul-national-apicol-ce-va-fi-aplicat-in-urmatorii-ani

Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri, 11 decembrie, Programul National Apicol ce va fi aplicat in perioada 2014 - 2016.


Prin Decizia CE nr. 5126/2013 a fost aprobat Programul apicol pentru perioada 2014 - 2016 elaborat de Romania si a fost stabilita contributia financiara pentru acest program.
 
Comisia Europeana participa la finantarea actiunilor din Programul apicol cu 50% din cheltuielile efectuate de Romania pentru fiecare actiune accesata, excluzand TVA.
 
Valoarea sprijinului financiar de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, alocat pentru Programul National Apicol pentru perioada 2014 - 2016, este de 44.545.756,82 lei, distribuita astfel:
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
- pentru anul 2014, 14.852.830,10 lei;
- pentru anul 2015, 14.855.585,69 lei;
- pentru anul 2016, 14.837.341,02 lei.

Exercitiile financiare ale Programului apicol se stabilesc de la data de 16 octombrie a fiecarui an pana la data de 15 octombrie a anului urmator, iar actiunile cuprinse in acesta se aplica anual de catre beneficiari, de la data de 16 octombrie a anului in curs pana la data de 31 august a anului urmator. Platile aferente se fac in timpul exercitiului financiar.
 
Sprijinul financiar alocat atat din bugetul de stat cat si din bugetul UE prin Programul National Apicol pentru perioada 2014 - 2016 este pentru urmatoarele masuri:
 
- realizarea sistemului informatic pentru identificarea stupilor,
- achizitionarea de medicamente, funduri de stupi pentru control sau funduri de stupi antivarooa,
- achizitionarea de matci, roiuri pe faguri si/sau familii de albine,
- achizitionarea de stupi in vederea reformarii stupilor uzati in urma deplasarii acestora in pastoral,
decontarea analizelor fizico-chimice care atesta calitatea mierii.

Beneficiarii Programului apicol sunt apicultori, persoane fizice si juridice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale constituite potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, cu modificarile si completarile ulterioare, organizate in asociatii de crescatori de albine, federatii, uniuni apicole, cooperative agricole sau grupuri de producatori recunoscute, conform legislatiei in vigoare.          
 
Sistemul informatic va avea ca scop evidenta numarului de apicultori si a numarului de familii de albine, pe judet, total tara si forme asociative prin imbunatatirea substantiala a Sistemului unitar de identificare a stupinelor si stupilor aprobat prin Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 119/2011 cu modificarile si completarile ulterioare, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 388 din data de 2 iunie 2011.    
 
Potrivit Guvernului, introducerea acestei masuri se justifica atat prin faptul ca alocarea sumelor de catre CE se face, in primul rand, in functie de numarul de familii de albine detinut de fiecare stat membru si ulterior de masurile propuse a fi finantate, cat si prin necesitatea existentei unei baze de date fiabile necesare dezvoltarii politicilor in domeniu si asigurarii unei trasabilitati adecvate in ce priveste calitatea si siguranta produselor obtinute.
 
In prezent, in Romania, situatia statistica / operativa a numarului familiilor de albine este gestionata de mai multe entitati (MADR, INS, APIA, ANARZ, forme asociative) care raporteaza valori diferite, inregistrandu-se diferente de 40% (si chiar de pana la 80%, conform ultimelor solicitari depuse la ANARZ).
 
In vederea realizarii sistemului informatic pentru identificarea stupilor, Agentia Nationala pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie "Prof. Dr. G. K. Constantinescu" achizitioneaza, in conformitate cu prevederile legale in vigoare referitoare la achizitiile publice, atat hard-ul, cat si soft-ul, parti ce compun acest sistem informatic, in limita sumei de 8.000.000 lei, fara TVA alocata cu aceasta destinatie pe perioada 2014 - 2016.
 
Pentru actiunile prevazute in Program, termenul-limita de depunere a cererii si a documentelor care o insotesc este 01 august a fiecarui an.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016