Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
HG nr.905/2010 - stabilirea fructelor distribuite, a perioadei si frecventei distributiei, a limitei valorii zilnice/elev si a masurilor adiacente distributiei de fructe, a bugetului aferent acestora
Hotararea Guvernului nr.905/2010 privind stabilirea fructelor distribuite, a perioadei si frecventei distributiei, a limitei valorii zilnice/elev si a masurilor adiacente distributiei de fructe, a bugetului aferent acestora, precum si a modalitatii de implementare efectiva si de gestionare la nivelul administratiei publice, in cadrul Programului de incurajare a consumului de fructe in scoli in anul scolar 2010 - 2011, a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, nr. 627, din 6 septembrie 2010. In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, al art. 1 alin. (2) si (5) si al art. 12 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 24/2010 privind implementarea programului de incurajare a consumului de fructe in scoli, Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.
Art. 1. — Pentru anul scolar 2010—2011 se vor acorda gratuit mere, in limita valorii zilnice de 0,3 lei/elev, pentru o perioada de maximum 93 de zile de scolarizare, incepand cu data de 1 noiembrie 2010.
Art. 2. — (1) Masurile adiacente distributiei de mere in anul scolar 2010—2011 sunt urmatoarele:
a) organizarea de vizite la ferme pomicole sau legumicole, la statiuni de cercetare pomicola sau legumicola, la zilele recoltei, expozitii, targuri ori alte evenimente si/sau activitati similare;
b) organizarea de concursuri tematice cu premii ca modalitati practice educative care sa contribuie la dezvoltarea competentelor elevilor si prin activitati de gradinarit;
c) realizarea de brosuri sau de materiale didactice al caror scop este cunoasterea beneficiilor consumului de fructe si legume proaspete.
(2) Sumele necesare implementarii masurilor adiacente prevazute la alin. (1) se suporta din bugetele locale ale judetelor, sectoarelor municipiului Bucuresti si, respectiv, ale comunelor, oraselor si municipiilor, dupa caz, din sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata si nu vor putea depasi 10% din fondurile alocate consiliilor judetene, consiliilor locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti si, respectiv, ale comunelor, oraselor si municipiilor, dupa caz, pentru acordarea gratuita a merelor, asa cum sunt prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.
(3) Masurile adiacente prevazute la alin. (1) care se implementeaza in anul 2010 se suporta din bugetul programului de incurajare a consumului de fructe in scoli, aprobat conform art. 2 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 24/2010 privind implementarea programului de incurajare a consumului de fructe in scoli, si cele aferente anului 2011 se suporta din sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata aprobate prin legea bugetului de stat pe anul 2011.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Lucrarea & 39;Criptomonede Ghid practic pentru incepatori& 39; nu lasa nicio intrebare fara raspuns Te invitam sa o parcurgi chiar acum si sa devii fara nicio exagerare expert in bitcoin si in alte monede virtuale Este primul pas spre o investitie inspirata Iata 2 motive esentiale pentru care trebuie sa parcurgi lucrarea & 39;Criptomonede...
valabila 48h
(4) Consiliile judetene si/sau consiliile locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti si, respectiv, ale comunelor, oraselor si municipiilor, dupa caz, opteaza, in functie de preferinte si buget, pentru masurile adiacente pe care le vor implementa si vor pune in aplicare in mod obligatoriu cel putin una dintre masurile adiacente prevazute la alin. (1).
(5) Consiliile judetene si/sau consiliile locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti si, respectiv, ale comunelor, oraselor si municipiilor, dupa caz, si unitatile scolare vor lua masurile necesare astfel incat elevii prezenti la cursuri sa beneficieze de implementarea masurilor adiacente prevazute la alin. (1).
(6) Consiliile judetene si/sau consiliile locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti si, respectiv, ale comunelor, oraselor si municipiilor, dupa caz, sunt responsabile de implementarea masurilor adiacente prevazute la alin. (1) si, respectiv, de organizarea procedurilor de achizitie publica, desemnarea castigatorilor, incheierea contractelor cu furnizorii sau prestatorii, monitorizarea si controlul implementarii masurilor adiacente prevazute la alin. (1).
(7) Consiliile judetene, consiliile locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti si, respectiv, ale comunelor, oraselor si municipiilor, dupa caz, vor recupera de la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, sumele platite pentru implementarea masurilor adiacente, pe care le vireaza la bugetul de stat.
(8) In functie de specificul masurilor adiacente pe care le vor implementa, consiliile judetene, consiliile locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti si, respectiv, ale comunelor, oraselor si municipiilor, dupa caz, vor beneficia de asistenta din partea inspectoratelor scolare judetene, respectiv a Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti si/sau a directiilor de sanatate publica judetene, respectiv a Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti si/sau din partea directiilor pentru agricultura si dezvoltare rurala, conform prevederilor legale in vigoare.
(9) Consiliile judetene, consiliile locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti si, respectiv, ale comunelor, oraselor si municipiilor, dupa caz, au obligatia informarii Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura cu privire la masurile adiacente prevazute la alin. (1) implementate.
Art. 3. — (1) Finantarea sumelor aprobate de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, care reprezinta sprijinul financiar pentru implementarea masurilor adiacente prevazute la art. (2) alin. (1), se asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, de la titlul „Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile post-aderare”, articolul „Programe din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA)”, reprezentand contributie publica nationala totala.
(2) In privinta masurilor adiacente prevazute la art. (2) alin. (1), Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura are atributiile prevazute la art. 12 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 24/2010.
Art. 4. — (1) Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, este autoritatea nationala responsabila pentru asigurarea evaluarii programului.
(2) Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura este responsabila de organizarea procedurii de achizitie publica pentru realizarea de catre un evaluator independent a exercitiului de evaluare prevazut la alin. (1).
(3) Sumele alocate pentru evaluarea programului nu vor putea depasi 10% din plafonul alocat Romaniei de catre Uniunea Europeana prin Decizia Comisiei din 29 aprilie 2010 privind repartizarea definitiva a ajutoarelor Uniunii Europene intre statele membre in cadrul programului de incurajare a consumului de fructe in scoli, pentru perioada cuprinsa intre 1 august 2010 si 31 iulie 2011.
(4) In termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei hotarari, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va emite un ordin prin care se vor stabili indicatorii de evaluare a programului aferenta perioadei 15 septembrie 2010—15 iunie 2011 si obligatiile evaluatorului.
(5) Fondurile necesare realizarii evaluarii prevazute la alin. (1) se vor asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, reprezentand sprijin financiar aferent Fondului european de garantare agricola.
Art. 5. — (1) Sumele necesare pentru implementarea Programului de incurajare a consumului de fructe in scoli in anul scolar 2010—2011, aferente acordarii drepturilor mentionate la art. 1 si realizarii masurilor adiacente prevazute la art. 2 alin. (1), sunt prevazute in anexa.
(2) In situatia in care fondurile necesare pentru distributia merelor si/sau implementarea masurilor adiacente prevazute la art. 2 alin. (1) nu sunt disponibile in anul 2010, prevederile prezentei hotarari se aplica incepand cu luna ianuarie 2011, din sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru anul 2011.
Prim-Ministru
Emil Boc
Contrasemneaza:
Ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale,
Mihail Dumitru
Ministrul educatiei, cercetarii, tineretului si sportului,
Daniel Petru Funeriu
Ministrul sanatatii,
Cseke Attila
Ministrul administratiei si internelor,
Vasile Blaga
Seful Departamentului pentru Afaceri Europene,
Bogdan Manoiu
Ministrul finantelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vladescu
Bucuresti, 25 august 2010.
Nr. 905
---
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora