Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Hotarare de Guvern: Taranii nu vor mai putea vinde lapte fara contract scris
Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri Proiectul de Hotarare pentru aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 297/2013 privind stabilirea relatiilor contractuale din sectorul laptelui si al produselor lactate, precum si recunoasterea organizatiilor de producatori din sectorul laptelui si al produselor lactate.
A fost luat in considerare si faptul ca puterea de negociere a producatorilor de lapte fata de unitatile de prelucrare a produselor lactate este redusa, acestia nefiind cuprinsi in organizatii reprezentative care sa poata negocia in mod colectiv clauzele contractelor, in special preturile cu o fabrica de produse lactate, pentru productia totala sau partiala a membrilor lor.
Se considera ca utilizarea unor contracte scrise care respecta anumite conditii de forma, incheiate inainte de livrare, continand elemente de baza, ar putea contribui la consolidarea responsabilitatii operatorilor din lantul produselor lactate, la ameliorarea repartitiei preturilor si la adaptarea ofertei la cerere, precum si la evitarea anumitor practici comerciale neloiale.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
De asemenea, se impune reglementarea recunoasterii organizatiilor de producatori constituite numai din agricultorii producatori de produse lactate sau asociatiilor acestora, care sa negocieze in mod colectiv clauzele contractelor, mai ales preturile, astfel incat sa se asigure agricultorilor din sectorul produselor lactate un nivel de trai echitabil, puterea lor de negociere fata de unitatile de prelucrare a produselor lactate ar trebui sa fie consolidata, ceea ce ar trebui sa duca la o repartizare mai echitabila a valorii adaugate de-a lungul lantului de aprovizionare.
Prin acest Proiect se creeaza cadrul juridic pentru elaborarea normelor tehnice de implementare a prezentei hotarari referitoare la conditiile specifice care trebuie indeplinite de organizatiile de producatori din sectorul laptelui si al produselor lactate/asociatiile organizatiilor de producatori in relatiile contractuale, precum si la criteriile tehnice necesare recunoasterii acestora in vederea negocierilor prevazute prin Regulamentul (UE) nr.1308/2013.
Totodata, se reglementeaza dispozitiile necesare pentru a asigura faptul ca statul membru transmite Comisiei Europene informatii in ceea ce priveste negocierile contractuale, recunoasterea organizatiilor de producatori, a asociatiilor acestora, precum si relatiile contractuale in sectorul laptelui si al produselor lactate.
In prezent, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura elaboreaza procedurile de recunoastere, monitorizare si retragere a recunoasterii, modelul avizului de recunoastere, formularistica necesara recunoasterii, precum de transmitere a informarilor pe care trebuie sa le faca organizatiile de producatori/asociatiile organizatiilor de producatori recunoscute.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora