Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Legislatie

In urma cu cateva zile, Parlamentul Romaniei a adoptat o lege referitoare la cultivarea plantelor modificate genetic in ariile protejate de interes comunitar, care in data de 28 iunie a fost trimisa spre promulgare Presedintelui Romaniei.
Citat din legea initiala, alineat (4) articol 52 : "(4) In ariile naturale protejate sunt interzise: orice activitati de obtinere, cultivare, depozitare, prelucrare, comercializare a organismelor vii modificate genetic" care prin modificare si completare devine : "(4) In ariile naturale protejate, de interes comunitar, national si international este interzisa cultivarea plantelor superioare modificate genetic. Exceptie fac ariile naturale protejate de interes comunitar, sit Natura 2000, in baza avizului emis de Academia Romana”.
Cel din urma citat face parte din Proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr 164/2008 in scopul modificarii si completarii OUG nr 195/2005 privind protectia mediului.
Natura 2000 este principala retea care conserva patrimoniul natural al UE. Este o retea ecologica de arii protejate, cu obiectivul principal de a mentine intr-o stare de conservare favorabila cele mai importante habitate si specii de pe teritoriul european.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Reteaua cuprinde 273 de situri de importanta comunitara, situri create in 2007 dupa aderare. Acestea sunt directionate pe doua cai, si anume ariile speciale de conservare (care corespund Directivei 92/43 1992 privind Conservarea Habitatelor Naturale si a Faunei si Florei Salbatice) si ariile de protectie speciala avifaunistica (care corespund Directivei 79/409 1979 care se refera la conservarea pasarilor salbatice). Aceste doua directice au fost transpuse in legislatia romaneasca prin Ordonanta de Urgenta nr 57 din 2007 privind ariile naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si a faunei salbatice.
Sursa foto: www.sxc.hu
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News