Publicat in: Legislatie
MADR a reatestat doar 30 de produse traditionale in baza noilor reglementari
Noua legislatie referitoare la atestarea produselor traditionale a impus o serie de reguli mult mai riguroase, astfel incat, la cinci luni de la intrarea in vigoare a acestui act legislativ doar 10 producatori au primit aviz pozitiv pentru un total de 30 de produse.
„Dupa noua legislatie din domeniul produselor traditionale au fost atestate 30 de produse realizate de 10 producatori, iar 51 de dosare de la alti 10 operatori economici au fost respinse. Acest lucru arata ca exista mai multa rigoare in verificarea documentatiei si in atestarea produselor. Deocamdata au venit si cei care aveau atestatul vechi, dar si alti producatori care vor sa se ateste pe noile conditii. E adevarat ca acum mult mai greu pot obtine atestatul de produs traditional pentru ca am introdus o serie intreaga de conditii si criterii. As putea spune ca actualele conditii sunt un pic mai drastice, dar cred ca astfel s-a facut un pas important vizavi de calitatea produsului, protectia si interesul consumatorului. Daca vrem sa iesim pe piata internationala, Romania ar trebui sa se axeze in viitor pe calitate constanta”, a declarat Viorel Morarescu, director general in Ministerul agriculturii, pentru Agerpres.

Conform noilor reglementari, produsul atestat traditional este fabricat din materii prime locale, prezinta o reteta traditionala specifica locului de prelucrare, si are in procesul de obtinere si operatiuni de prelucrare manuale, toate acestea dovedind un mod de lucru traditional.

Atestatul de produs traditional cu nr. 01 a fost acordat  „PAINII TRADITIONALE ADRIANA”, in urma verificarii documentatiei depuse la Directia pentru Agricultura a judetului Brasov fabricat la unitatea de productie din localitatea Brasov, str. Eliade Radulescu, nr. 2, judetul Brasov apartinand S.C ADRIANA PROD S.R.L., cu sediul in localitatea Ghimbav, str. Stefan cel Mare, nr. 359, judetul Brasov.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

“Painea traditionala Adriana” se obtine din faina de grau alba, care provine din zona Tara Barsei, drojdie de panificatie, sare iodata, cartofi din zona Brasov si Covasna si apa, procedeul de obtinere este traditional, respectiv operatiile de pregatire a materiilor prime si auxiliare, dozarea acestora, divizarea aluatului, modelarea, baterea cojii, ambalarea care se executa manual. Produsul din judetul Brasov a fost inregistrat in ,,Registrul national al produselor traditionale”, la pozitia 01.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Legea Arendei a fost adoptata. Contractul va fi pe minim 7 ani
Legea Arendei a fost adoptata. Contractul va fi pe minim 7 ani
In acest sens, cea mai importanta prevedere a legii este cea referitoare la durata minima a...
ANSVSA a realizat controale in sectorul produselor alimentare
ANSVSA a realizat controale in sectorul produselor alimentare
Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene si cea a Municipiului...
Totul despre Programul Tomata 2024: Ghid Complet pentru Fermieri
Totul despre Programul Tomata 2024: Ghid Complet pentru Fermieri
Adesea rosiile sunt integrate in rotatia culturilor. Astfel, contribuie la sanatatea solului si...
Observatorul laptelui nu furnizeaza date reale
Observatorul laptelui nu furnizeaza date reale
Initial, instrumentul trebuia sa furnizeze date clare despre piata laptelui in orice moment...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton