Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR a reatestat doar 30 de produse traditionale in baza noilor reglementari

madr-a-reatestat-doar-30-de-produse-traditionale-in-baza-noilor-reglementari

Noua legislatie referitoare la atestarea produselor traditionale a impus o serie de reguli mult mai riguroase, astfel incat, la cinci luni de la intrarea in vigoare a acestui act legislativ doar 10 producatori au primit aviz pozitiv pentru un total de 30 de produse.


„Dupa noua legislatie din domeniul produselor traditionale au fost atestate 30 de produse realizate de 10 producatori, iar 51 de dosare de la alti 10 operatori economici au fost respinse. Acest lucru arata ca exista mai multa rigoare in verificarea documentatiei si in atestarea produselor. Deocamdata au venit si cei care aveau atestatul vechi, dar si alti producatori care vor sa se ateste pe noile conditii. E adevarat ca acum mult mai greu pot obtine atestatul de produs traditional pentru ca am introdus o serie intreaga de conditii si criterii. As putea spune ca actualele conditii sunt un pic mai drastice, dar cred ca astfel s-a facut un pas important vizavi de calitatea produsului, protectia si interesul consumatorului. Daca vrem sa iesim pe piata internationala, Romania ar trebui sa se axeze in viitor pe calitate constanta”, a declarat Viorel Morarescu, director general in Ministerul agriculturii, pentru Agerpres.

Conform noilor reglementari, produsul atestat traditional este fabricat din materii prime locale, prezinta o reteta traditionala specifica locului de prelucrare, si are in procesul de obtinere si operatiuni de prelucrare manuale, toate acestea dovedind un mod de lucru traditional.

Atestatul de produs traditional cu nr. 01 a fost acordat  „PAINII TRADITIONALE ADRIANA”, in urma verificarii documentatiei depuse la Directia pentru Agricultura a judetului Brasov fabricat la unitatea de productie din localitatea Brasov, str. Eliade Radulescu, nr. 2, judetul Brasov apartinand S.C ADRIANA PROD S.R.L., cu sediul in localitatea Ghimbav, str. Stefan cel Mare, nr. 359, judetul Brasov.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

“Painea traditionala Adriana” se obtine din faina de grau alba, care provine din zona Tara Barsei, drojdie de panificatie, sare iodata, cartofi din zona Brasov si Covasna si apa, procedeul de obtinere este traditional, respectiv operatiile de pregatire a materiilor prime si auxiliare, dozarea acestora, divizarea aluatului, modelarea, baterea cojii, ambalarea care se executa manual. Produsul din judetul Brasov a fost inregistrat in ,,Registrul national al produselor traditionale”, la pozitia 01.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016