Ministerul Energiei: Se lucreaza la legislatia care va permite instalarea de turbine eoliene in Marea Neagra
In prezent se lucreaza la legislatia ce va permite instalarea de turbine eoliene pe mare. Se doreste ca Romania sa fie pionier in acest sector, in Marea Neagra, a sustinut George Niculescu, secretar de stat in Ministerul Energiei, in cadrul unui eveniment la Copenhaga.
Ministerul Energiei isi revizuieste planurile, dorind sa finanteze peste 950 de MW de energie regenerabila impartiti in 450 de MW in eolian si in 400 de MW in panouri fotovoltaice. "Pentru sectorul energetic, avem din Planul National de Redresare si Rezilienta peste 1,5 miliarde de euro. Pe 31 martie am lansat call-ul pentru proiecte in valoare de 460 de milioane de euro. Investitorii pot depune pana la 31 mai proiecte pentru a cere finantare. Vrem sa finantam peste 950 de MW de energie regenerabila: 450 de MW in eolian si 400 de MW in panouri fotovoltaice", a spus George Niculescu, in cadrul conferintei organizate de Asociatia Centrul Roman al Energiei, in parteneriat cu Ambasada Romaniei in Danemarca.
Aceasta forma de stocare a energiei electrice ar fi un mare ajutor pentru Romania. Energia eoliana este energia vantului, folosita prin morile de vant. Panoul solar fotovoltaic transforma energia luminoasa din razele solare direct in energie electrica. Celule solare sunt componentele principale alea acestui panou solar.
Ministerul de Energie doreste instalarea turbinelor eoliene in Marea Neagra. Acestea alaturi de panourile fotovoltaice pot genera energie electrica in cadrul unui sistem de energie regenerabila. Viteza vantului este un factor important in amplasarea acestor turbine eoliene.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
Secretarul de stat in Ministerul Energiei nu s-a oprit la planuri, ci le-a explicat investitorilor danezi cum se va realiza o productie curata de energie in Romania prin lansarea Fondului de Modernizare. "Pentru ca in octombrie vom lansa Fondul de Modernizare, care este de circa 1,4 miliarde de euro pe an, deci o resursa financiara foarte importanta pentru a realiza noi capacitati de productie curata de energie in Romania. Indraznesc sa va sfatuiesc sa analizati aceste oportunitati, pentru a veni in Romania si a dezvolta proiecte aici. Romania in aceasta perioada se afla in a doua faza de dezvoltare a proiectelor de producere a energiei din surse regenerabile", a afirmat George Niculescu.
Ministerul Energiei sustine faptul ca Romania are un potential urias in sectorul eolian, tocmai de aceea a demarat lucrari in acest sens. Ministerul face demersuri la legislatia acestui sector, hotarand sa lucreze cu Banca Mondiala. Aceasta are un cadru legislativ stabil si pregatit pentru investitiile din sectorul eolian. "Am inceput acest proces la finele anului trecut. Draftul de lege care este in Parlament din 2019 nu mai este fezabil, asa ca am decis sa lucram cu Banca Mondiala, ca si consultant, pentru a avea un cadru legislativ stabil si predictibil pentru investitii in sectorul eolian offshore din Marea Neagra. Avem studii care arata ca potentialul este mare, de altfel Dobrogea, cunoscuta pentru potentialul sau eolian, a atras cea mai mare parte din proiectele eoliene din primul val. Deci este natural sa continuam si ne dorim sa fim prima tara care implementeaza proiecte offshore wind in Marea Neagra", a completat oficialul ministerial.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>