Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Energiei: Se lucreaza la legislatia care va permite instalarea de turbine eoliene in Marea Neagra

ministerul-energiei-se-lucreaza-la-legislatia-care-va-permite-instalarea-de-turbine-eoliene-in-marea-neagra

In prezent se lucreaza la legislatia ce va permite instalarea de turbine eoliene pe mare. Se doreste ca Romania sa fie pionier in acest sector, in Marea Neagra, a sustinut George Niculescu, secretar de stat in Ministerul Energiei, in cadrul unui eveniment la Copenhaga.


Ministerul Energiei isi revizuieste planurile, dorind sa finanteze peste 950 de MW de energie regenerabila impartiti in 450 de MW in eolian si in 400 de MW in panouri fotovoltaice. "Pentru sectorul energetic, avem din Planul National de Redresare si Rezilienta peste 1,5 miliarde de euro. Pe 31 martie am lansat call-ul pentru proiecte in valoare de 460 de milioane de euro. Investitorii pot depune pana la 31 mai proiecte pentru a cere finantare. Vrem sa finantam peste 950 de MW de energie regenerabila: 450 de MW in eolian si 400 de MW in panouri fotovoltaice", a spus George Niculescu, in cadrul conferintei organizate de Asociatia Centrul Roman al Energiei, in parteneriat cu Ambasada Romaniei in Danemarca.
 
Aceasta forma de stocare a energiei electrice ar fi un mare ajutor pentru Romania. Energia eoliana este energia vantului, folosita prin morile de vant. Panoul solar fotovoltaic transforma energia luminoasa din razele solare direct in energie electrica. Celule solare sunt componentele principale alea acestui panou solar.
 
Ministerul de Energie doreste instalarea turbinelor eoliene in Marea Neagra. Acestea alaturi de panourile fotovoltaice pot genera energie electrica in cadrul unui sistem de energie regenerabila. Viteza vantului este un factor important in amplasarea acestor turbine eoliene.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
Secretarul de stat in Ministerul Energiei nu s-a oprit la planuri, ci le-a explicat investitorilor danezi cum se va realiza o productie curata de energie in Romania prin lansarea Fondului de Modernizare. "Pentru ca in octombrie vom lansa Fondul de Modernizare, care este de circa 1,4 miliarde de euro pe an, deci o resursa financiara foarte importanta pentru a realiza noi capacitati de productie curata de energie in Romania. Indraznesc sa va sfatuiesc sa analizati aceste oportunitati, pentru a veni in Romania si a dezvolta proiecte aici. Romania in aceasta perioada se afla in a doua faza de dezvoltare a proiectelor de producere a energiei din surse regenerabile", a afirmat George Niculescu.
 
Ministerul Energiei sustine faptul ca Romania are un potential urias in sectorul eolian, tocmai de aceea a demarat lucrari in acest sens. Ministerul face demersuri la legislatia acestui sector, hotarand sa lucreze cu Banca Mondiala. Aceasta are un cadru legislativ stabil si pregatit pentru investitiile din sectorul eolian. "Am inceput acest proces la finele anului trecut. Draftul de lege care este in Parlament din 2019 nu mai este fezabil, asa ca am decis sa lucram cu Banca Mondiala, ca si consultant, pentru a avea un cadru legislativ stabil si predictibil pentru investitii in sectorul eolian offshore din Marea Neagra. Avem studii care arata ca potentialul este mare, de altfel Dobrogea, cunoscuta pentru potentialul sau eolian, a atras cea mai mare parte din proiectele eoliene din primul val. Deci este natural sa continuam si ne dorim sa fim prima tara care implementeaza proiecte offshore wind in Marea Neagra", a completat oficialul ministerial.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016