Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Modificari legislative pentru accelerarea ratei de absorbtie a fondurilor europene

modificari-legislative-pentru-accelerarea-ratei-de-absorbtie-a-fondurilor-europene

Guvernul Romaniei a adoptat in sedinta de astazi, 26 iunie, proiectul de Ordonanta de Urgenta pentru modificarea si completarea OUG 64/2009 privind gestionarea financiara a instrumentelor structurale si utilizarea acestora pentru obiectivul convergenta.


Noul act normativ va modifica actualul cadru legislativ pentru a accelera absorbtia fondurilor europene, a anuntat Ministerul Fondurilor Europene.

Una dintre cele mai importante modificari aduse de Ordonanta de Urgenta adoptata astazi de Guvernul Romaniei vizeaza aplicarea mecanismului decontarii cererilor de plata pentru toti beneficiarii de fonduri europene care nu dispun de resursele necesare pentru a achita facturile aferente serviciilor, bunurilor sau lucrarilor receptionate si acceptate la plata. 
 
"Am anuntat ca vom extinde aplicarea acestui mecanism si pentru beneficiarii privati, care au nevoie de sprijin. Prin aceasta masura Guvernul Romaniei dovedeste din nou ca schimba sistemul pentru ca acesta sa lucreze in favoarea beneficiarilor. Extinderea mecanismului decontarii cererilor de plata pentru toti beneficiarii, indiferent de programul prin care au contractat finantarea, este o masura care va avea efecte extraordinare deoarece va permite implementarea proiectelor intr-un ritm mai alert si va asigura accelerarea absorbtiei fondurilor europene", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
In prezent mecanismul decontarii cererilor de plata se aplica doar in cazul beneficiarilor publici - primarii si agentii de dezvoltare intercomunitara -, care au contractat finantari prin Programul Operational Regional.
 
Actul normativ adoptat prevede ca cererile de plata si documentele justificative aferente acestora care urmeaza sa fie depuse de beneficiari la Organismele Intermediare sau la Autoritatea de Management pentru a beneficia de mecanismul decontarii sa includa si facturile de avans prevazute in contractele de achizitii publice aferente proiectelor implementate.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016