Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nurcile si sinsila vor fi INTERZISE de la cresterea in scop comercial

nurcile-si-sinsila-vor-fi-interzise-de-la-cresterea-in-scop-comercial

Pentru a combate crumizea fata de animale, majoritatea statelor UE au interzis sau se afla in proces de interzicere a cresterii animalelor de blana in ferme comerciale. In acest sens, pe masa parlamentarilor se afla o noua propunere legislativa pentru interzicerea cresterii si eutanasierii in scop comercial a speciilor de sinsila si de nurci.


De asemenea, s-au realizat analize de catre entitatile independente si de organizatiile non-guvernamentale de profit asupra procesului de crestere a animalelor. In urma acestora s-a concluzionat faptul ca animalele sunt crescute in conditii improprii, fara respectarea conditiilor de viata si bunastare a acestora. Sacrificarea animalelor se practica neconform cu legislatia europeana.
 
Rezultatele unui raport al Humane Society International a semnalat problemele din Romania. Fermele din tara sustin conditii de reproducere fortata a animalelor. "Astfel, desi unele specii de animale precum sinsilele sunt in mare parte monogame, care traiesc in colonii de pana la 100 de animale, la fermele de blana din Romania acestea sunt fortate la poligamie si trebuie sa traiasca separat, in custi", potrivit expunerii de motive a senatorilor.
 
In acest sens, proiectul de lege isi propune interzicearea cresterii si uciderii animalelor in scopul obtinerii blanurilor si comercializarii lor. Astfel, Romania se va alinia la legislatia UE si la practica majoritatilor statelor membre care au introdus in legislatia nationala o astfel de interdictie.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Avand in vedere ca in Romania exista doar ferme comerciale pentru cresterea de sinsile si nurci, propunerea legislativa presupune interzicerea expresa a cresterii acestor animale de blana in scop comercial.
 
"De mentionat ca interzicearea cresterii de sinsile si de nurci in ferme comerciale va avea un impact economic limitat, avand in vedere faptul ca numarul total de ferme de profit este unul foarte mic, iar industria de profit este in declin in ultimii ani, din cauza profitabilitatii reduse", potrivit sursei citate.
 
Mai jos puteti citi propunerea legislativa asupra completarii art. 9 din Legea nr. 205/2004 privind protectia animalelor.
 
LEGE - pentru completarea art. 9 din Legea nr. 205/2004 privind protectia animalelor
 
Articol unic - La art. 9 din Legea nr. 205/2004 privind protectia animalelor, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 320 din 30 aprilie 2004, cu modificarile si completarile ulterioare, dupa alin. (2) se introduce un nou alineat, alin. (3), cu urmatorul cuprins:
 
"(3) Este interzisa cresterea si eutanasierea in scop comercial a tuturor speciilor de sinsila si a nurcilor".
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016