Nurcile si sinsila vor fi INTERZISE de la cresterea in scop comercial
Pentru a combate crumizea fata de animale, majoritatea statelor UE au interzis sau se afla in proces de interzicere a cresterii animalelor de blana in ferme comerciale. In acest sens, pe masa parlamentarilor se afla o noua propunere legislativa pentru interzicerea cresterii si eutanasierii in scop comercial a speciilor de sinsila si de nurci.
De asemenea, s-au realizat analize de catre entitatile independente si de organizatiile non-guvernamentale de profit asupra procesului de crestere a animalelor. In urma acestora s-a concluzionat faptul ca animalele sunt crescute in conditii improprii, fara respectarea conditiilor de viata si bunastare a acestora. Sacrificarea animalelor se practica neconform cu legislatia europeana.
Rezultatele unui raport al Humane Society International a semnalat problemele din Romania. Fermele din tara sustin conditii de reproducere fortata a animalelor. "Astfel, desi unele specii de animale precum sinsilele sunt in mare parte monogame, care traiesc in colonii de pana la 100 de animale, la fermele de blana din Romania acestea sunt fortate la poligamie si trebuie sa traiasca separat, in custi", potrivit expunerii de motive a senatorilor.
In acest sens, proiectul de lege isi propune interzicearea cresterii si uciderii animalelor in scopul obtinerii blanurilor si comercializarii lor. Astfel, Romania se va alinia la legislatia UE si la practica majoritatilor statelor membre care au introdus in legislatia nationala o astfel de interdictie.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
Avand in vedere ca in Romania exista doar ferme comerciale pentru cresterea de sinsile si nurci, propunerea legislativa presupune interzicerea expresa a cresterii acestor animale de blana in scop comercial.
"De mentionat ca interzicearea cresterii de sinsile si de nurci in ferme comerciale va avea un impact economic limitat, avand in vedere faptul ca numarul total de ferme de profit este unul foarte mic, iar industria de profit este in declin in ultimii ani, din cauza profitabilitatii reduse", potrivit sursei citate.
Mai jos puteti citi propunerea legislativa asupra completarii art. 9 din Legea nr. 205/2004 privind protectia animalelor.
LEGE - pentru completarea art. 9 din Legea nr. 205/2004 privind protectia animalelor
Articol unic - La art. 9 din Legea nr. 205/2004 privind protectia animalelor, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 320 din 30 aprilie 2004, cu modificarile si completarile ulterioare, dupa alin. (2) se introduce un nou alineat, alin. (3), cu urmatorul cuprins:
"(3) Este interzisa cresterea si eutanasierea in scop comercial a tuturor speciilor de sinsila si a nurcilor".
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>
Cultura de lavanda - o afacere cu fonduri europene
Fermierii care au suprafete mici de teren agricol cauta ideea de afaceri ideala, care i-ar putea imbogati. Plantatia de lavanda poate fi exploatata fara probleme 10-15 ani, cu un profit minim de 8.000 de euro pe an! Productia o valorifici usor, in multe feluri: plante verzi, plante uscate, ulei esen... citeste mai mult>>
Cum se inmulteste goji?
Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente, fiind unele dintre cele mai puternice antioxidante naturale din lume. Ca urmare, toti cei interesati de sanatate sunt potentialii tai clienti!... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>