Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O noua lege: REDUCERI la impozitul pe teren in functie de numarul de copii. La 3 copii, reducere 50%. La 4 copii IMPOZITUL este ZERO

o-noua-lege-reduceri-la-impozitul-pe-teren-in-functie-de-numarul-de-copii-la-3-copii-reducere-50-la-4-copii-impozitul-este-zero

Pe masa de dezbateri a Senatului se afla o noua propunere legislativa referitoare la impozitul durabil al terenurilor in functie de numarul copiilor. Proiectul modifica si completeaza Legea cu nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu scopul inlesnirii unor conditii de trai si activitati agricole adecvate pentru familiile numeroase, prin intermediul unei impozitari durabile a terenurilor, guvernata de o politica de coeziune sociala.


Situatia demografica a Romaniei a condus la un context economic precar prin care numarul emigrantiei a crescut, mai ales in randul tinerilor. O solutie pentru rezolvarea acestei crize este crearea unui cadru fiscal prietenos pentru familiile cu copii. Asadar, proiectul de lege prevede o reducere progresiva a impozitelor si taxelor in raport cu numarul de copii pe care o persoana fiscalizata ii are in intretinere.
 
Scopul acestei masuri este de a reduce riscul de saracie la care sunt expuse familiile numeroase. Un instrument in implementarea acestui tip de filosofie etica este impozitul pe terenurile aflate in proprietatea unei persoane fizice. Cadrul fiscal prietenos va fi creat prin deducerea progresiva a impozitului pe teren, avand ca efect incurajarea familiilor de a avea mai multi copii si de a dobandi terenuri intravilane si extravilane destinate locuirii sau activitatilor economice.
 
"Aceste masuri fiscale sunt motivate in principal de riscul saraciei si fenomenului imbatranirii demografice, care este in prezent, in mod deosebit, in Romania, unde se inregistreaza un declin natural si o imbatranire excesiva a populatiei. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Dupa aproape 30 de ani de la schimabrile politice, economice si sociale care au marcat Europa la sfarsitul deceniului al noualea si inceputul deceniului al zecelea, peisajul economic si social al tarilor central si est europene - intre care si Romania - s-a modificat radical, iar aceste schimbari si-au pus amprenta si asupra evolutiilor demografice. Doua fenomene au contribuit la accelerarea rapida a imbatranirii populatiei in aceste tari - scaderea natalitatii si cresterea migratiei internationale", conform expunerii de motive a Senatului.
 
Printre consecintele prezentei initiative legislative se afla si incurajarea pietei imobiliare, a agriculturii de tip familial, a unei dezvoltari urbane si rurale durabile.
 
Mai jos puteti citi integral propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu scopul inlesnirii unor conditii de trai si activitati agricole adecvate pentru familiile numeroase, prin intermediul unei impozitari durabile a terenurilor, guvernata de o politica de coeziune sociala.
 
Lege - pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu scopul inlesnirii unor conditii de trai si activitati agricole adecvate pentru familiile numeroase, prin intermediul unei impozitari durabile a terenurilor, guvernata de o politica de coeziune sociala
 
Art. I. — Legea nr. 227 din 8 septembrie 2015 privind Codul fiscal, publicata in Monitorul Oficial a! Romaniei, Partea 1, nr. 688 din 10 septembrie 2015, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
 
1. Dupa litera i) a articolului 453, se introduce o noua litera, litera j), cu urmatorul cuprins:
 
j) Copil in intretinere: copilul sau persoana care a dezvoltat relatii similare celei dintre copil si parinte, care este minor sau major, ai carui domiciliu sau resedinta este la adresa de domiciliu sau de resedinta a persoanei fizice in a carei intretinere se gaseste, daca se afla in continuarea studiilor, dar fara a depasi varsta de 26 de ani, si ale carei venituri lunare, impozabile si neimpozabile, nu depasesc salariul minim brut, stabilit potrivit legii, cu exceptia veniturilor prevazute la art. 62 lit. o), w) si x), a pensiilor de urmas cuvenite conform legii, precum si a prestatiilor sociale acordate potrivit art. 58 din Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
2. Dupa alineatul (8) al articolului 465, se introduc trei noi alineate, (8^1) - (8^3), cu urmatorul cuprins:
 
(8^1) Impozitul pe terenurile aflate in proprietatea unei persoane fizice, situate in intravilanul sau extravilanul localitatii unde aceasta isi are adresa de domiciliu sau de resedinta, se reduce procentual in raport cu numarul de copii pe care acesta ii are in intretinere, dupa cum urmeaza:
 
- 10% pentru persoanele care au un copil in intretinere;
 
- 25% pentru persoanele care au doi copii in intretinere;
 
- 50% pentru persoanele care au trei copii in intretinere;
 
- 100% pentru persoanele care au patru si peste patru copii in intretinere.
 
(8^2) Impozitul pe terenurile aflate in proprietatea unei persoane fizice, situate in intravilanul sau extravilanul localitatii unde aceasta isi are adresa de domiciliu sau de resedinta, se reduce procentual in raport cu numarul de copii pe care acesta i-a avut in intretinere timp ce cel putin 10 ani consecutivi, dar pe care nu-i mai are in intretinere, dupa cum urmeaza:
 
- 5% pentru persoanele care au avut un copil in intretinere;
 
- 10% pentru persoanele care au avut doi copii in intretinere;
 
- 25% pentru persoanele care au avut trei copii in intretinere;
 
- 50% pentru persoanele care au avut patru copii in intretinere;
 
- 100% pentru persoanele care au avut cinci si peste cinci copii in intretinere.
 
(8^3) Reducerea totala calculata conform alin. (8%) si (82) nu poate depasi pragul a de 6 ori salariu minim brut per tara garantat in plata, stabilit potrivit legii, la inceputul anului fiscal pentru care se calculeaza impozitul.
 
Art. III. - Reducerea de la plata impozitului, stabilita conform prevederilor alineatelor (8%) - (82), ale articolului 465, se aplica incepand cu data de 1 ianuarie a anului urmator publicarii prezentei legi in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea 1.
 
Art. IV. - Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea 1, nr. 688 din 10 septembrie 2015, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu modificarile si completarile aduse prin prezenta lege, va fi republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, dandu-se textelor o noua numerotare.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016