O noua lege: REDUCERI la impozitul pe teren in functie de numarul de copii. La 3 copii, reducere 50%. La 4 copii IMPOZITUL este ZERO
Pe masa de dezbateri a Senatului se afla o noua propunere legislativa referitoare la impozitul durabil al terenurilor in functie de numarul copiilor. Proiectul modifica si completeaza Legea cu nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu scopul inlesnirii unor conditii de trai si activitati agricole adecvate pentru familiile numeroase, prin intermediul unei impozitari durabile a terenurilor, guvernata de o politica de coeziune sociala.
Situatia demografica a Romaniei a condus la un context economic precar prin care numarul emigrantiei a crescut, mai ales in randul tinerilor. O solutie pentru rezolvarea acestei crize este crearea unui cadru fiscal prietenos pentru familiile cu copii. Asadar, proiectul de lege prevede o reducere progresiva a impozitelor si taxelor in raport cu numarul de copii pe care o persoana fiscalizata ii are in intretinere.
Scopul acestei masuri este de a reduce riscul de saracie la care sunt expuse familiile numeroase. Un instrument in implementarea acestui tip de filosofie etica este impozitul pe terenurile aflate in proprietatea unei persoane fizice. Cadrul fiscal prietenos va fi creat prin deducerea progresiva a impozitului pe teren, avand ca efect incurajarea familiilor de a avea mai multi copii si de a dobandi terenuri intravilane si extravilane destinate locuirii sau activitatilor economice.
"Aceste masuri fiscale sunt motivate in principal de riscul saraciei si fenomenului imbatranirii demografice, care este in prezent, in mod deosebit, in Romania, unde se inregistreaza un declin natural si o imbatranire excesiva a populatiei.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
Dupa aproape 30 de ani de la schimabrile politice, economice si sociale care au marcat Europa la sfarsitul deceniului al noualea si inceputul deceniului al zecelea, peisajul economic si social al tarilor central si est europene - intre care si Romania - s-a modificat radical, iar aceste schimbari si-au pus amprenta si asupra evolutiilor demografice. Doua fenomene au contribuit la accelerarea rapida a imbatranirii populatiei in aceste tari - scaderea natalitatii si cresterea migratiei internationale", conform expunerii de motive a Senatului.
Printre consecintele prezentei initiative legislative se afla si incurajarea pietei imobiliare, a agriculturii de tip familial, a unei dezvoltari urbane si rurale durabile.
Mai jos puteti citi integral propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu scopul inlesnirii unor conditii de trai si activitati agricole adecvate pentru familiile numeroase, prin intermediul unei impozitari durabile a terenurilor, guvernata de o politica de coeziune sociala.
Lege - pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu scopul inlesnirii unor conditii de trai si activitati agricole adecvate pentru familiile numeroase, prin intermediul unei impozitari durabile a terenurilor, guvernata de o politica de coeziune sociala
Art. I. — Legea nr. 227 din 8 septembrie 2015 privind Codul fiscal, publicata in Monitorul Oficial a! Romaniei, Partea 1, nr. 688 din 10 septembrie 2015, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. Dupa litera i) a articolului 453, se introduce o noua litera, litera j), cu urmatorul cuprins:
j) Copil in intretinere: copilul sau persoana care a dezvoltat relatii similare celei dintre copil si parinte, care este minor sau major, ai carui domiciliu sau resedinta este la adresa de domiciliu sau de resedinta a persoanei fizice in a carei intretinere se gaseste, daca se afla in continuarea studiilor, dar fara a depasi varsta de 26 de ani, si ale carei venituri lunare, impozabile si neimpozabile, nu depasesc salariul minim brut, stabilit potrivit legii, cu exceptia veniturilor prevazute la art. 62 lit. o), w) si x), a pensiilor de urmas cuvenite conform legii, precum si a prestatiilor sociale acordate potrivit art. 58 din Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
2. Dupa alineatul (8) al articolului 465, se introduc trei noi alineate, (8^1) - (8^3), cu urmatorul cuprins:
(8^1) Impozitul pe terenurile aflate in proprietatea unei persoane fizice, situate in intravilanul sau extravilanul localitatii unde aceasta isi are adresa de domiciliu sau de resedinta, se reduce procentual in raport cu numarul de copii pe care acesta ii are in intretinere, dupa cum urmeaza:
- 10% pentru persoanele care au un copil in intretinere;
- 25% pentru persoanele care au doi copii in intretinere;
- 50% pentru persoanele care au trei copii in intretinere;
- 100% pentru persoanele care au patru si peste patru copii in intretinere.
(8^2) Impozitul pe terenurile aflate in proprietatea unei persoane fizice, situate in intravilanul sau extravilanul localitatii unde aceasta isi are adresa de domiciliu sau de resedinta, se reduce procentual in raport cu numarul de copii pe care acesta i-a avut in intretinere timp ce cel putin 10 ani consecutivi, dar pe care nu-i mai are in intretinere, dupa cum urmeaza:
- 5% pentru persoanele care au avut un copil in intretinere;
- 10% pentru persoanele care au avut doi copii in intretinere;
- 25% pentru persoanele care au avut trei copii in intretinere;
- 50% pentru persoanele care au avut patru copii in intretinere;
- 100% pentru persoanele care au avut cinci si peste cinci copii in intretinere.
(8^3) Reducerea totala calculata conform alin. (8%) si (82) nu poate depasi pragul a de 6 ori salariu minim brut per tara garantat in plata, stabilit potrivit legii, la inceputul anului fiscal pentru care se calculeaza impozitul.
Art. III. - Reducerea de la plata impozitului, stabilita conform prevederilor alineatelor (8%) - (82), ale articolului 465, se aplica incepand cu data de 1 ianuarie a anului urmator publicarii prezentei legi in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea 1.
Art. IV. - Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea 1, nr. 688 din 10 septembrie 2015, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu modificarile si completarile aduse prin prezenta lege, va fi republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, dandu-se textelor o noua numerotare.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>