Publicat in: Legislatie
Europarlamentarul PSD, Viorica Dancila, membru al Comisiei pentru agricultura si dezvoltare rurala din Parlamentul European, a interpelat Comisia Europeana cu privire la reducerea decalajelor la nivel european si pentru promovarea utilizarii, cat mai eficient, a resurselor naturale si umane specifice agriculturii de subzistenta, in conditiile in care peste 40% din bugetul comunitar este alocat acestui sector.
"Agricultura este un sector strategic al Uniunii Europene. Ea asigura securitatea alimentara, echilibrul pietei, pastreaza linistea sociala, protejeaza viata si mediul inconjurator si asigura hrana pentru populatiile statelor membre, precum si importante surplusuri pentru export. De aceea este de dorit ca si noile state membre si cele candidate, care au o populatie agricola numeroasa, cu pondere ridicata in totalul populatiei ocupate, sa beneficieze de un sprijin pentru a se reduce decalajele structurale dintre ele, inclusiv tara noastra si UE 15", se percizeaza in intrebarea adresata Comisiei Europene de catre eurodeputatul Viorica Dancila. 
 
Comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, a precizat ca propunerile privind reformarea PAC pentru urmatoarea perioada de programare 2014-2020, contin o serie de elemente noi ce au ca obiectiv imbunatatirea competitivitatii agricultorilor, mobilizarea si dezvoltarea potentialul economic, social si de mediu al agriculturii dar si al lanturilor de aprovizionare cu alimente. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h
Comisia a propus, de asemenea, o convergenta progresiva a platilor directe, atat intre statele membre, cat si intre agricultorii din aceeasi regiune. 
 
Comisia Europeana a propus introducerea unei scheme specifice pentru micii agricultori, sub forma unei sume forfetare, avand in vedere rolul esential pe care il joaca exploatatiile agricole de mici dimensiuni in zonele rurale. Schema este menita sa imbunatateasca situatia economica a exploatatiilor agricole de mici dimensiuni 
 
Se estimeaza ca aproximativ 30 % din agricultorii europeni ar fi eligibili pentru sprijinul oferit in cadrul acestei scheme de sprijin. De asemenea, se doreste si crearea unor subprograme consacrate micilor agricultori sau lanturilor scurte de aprovizionare, se mai arata in raspunsul comisarului Dacian Ciolos.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Legea Arendei a fost adoptata. Contractul va fi pe minim 7 ani
Legea Arendei a fost adoptata. Contractul va fi pe minim 7 ani
In acest sens, cea mai importanta prevedere a legii este cea referitoare la durata minima a...
ANSVSA a realizat controale in sectorul produselor alimentare
ANSVSA a realizat controale in sectorul produselor alimentare
Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene si cea a Municipiului...
Totul despre Programul Tomata 2024: Ghid Complet pentru Fermieri
Totul despre Programul Tomata 2024: Ghid Complet pentru Fermieri
Adesea rosiile sunt integrate in rotatia culturilor. Astfel, contribuie la sanatatea solului si...
Observatorul laptelui nu furnizeaza date reale
Observatorul laptelui nu furnizeaza date reale
Initial, instrumentul trebuia sa furnizeze date clare despre piata laptelui in orice moment...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016