Publicat in: Legislatie
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a publicat proiectul de hotarare privind aprobarea Planului national de actiune privind diminuarea riscurilor utilizarii produselor de protectie fitosanitara.
Implementarea Planului national de actiune vizeaza aspectele privind protectia sanatatii publice si a mediului, practicile agricole durabile si protectia zonelor specifice, plasarea pe piata a produselor de protectie a plantelor, cerintele privind principiul precautiei, respectiv interzicerea pulverizarii aeriene, cu exceptiile prevazute la art. 9 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2012.

Obiectivele generale ale Planului de actiune sunt reducerea riscului asociat utilizarii produselor de protectie a plantelor si optimizarea utilizarii produselor de protectie a plantelor asigurand parametrii cantitativi si calitativi ai productiei agricole.

Planul national de actiune contine obiective si masuri ce vizeaza reducerea dependentei de metodele chimice de combatere a daunatorilor, a bolilor si a buruienilor, oferind astfel utilizatorilor profesionisti (fermierilor) informatii specifice cu privire la gestionarea integrata a daunatorilor si metodele nechimice alternative.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Reducerea dependentei de metodele chimice de protectie a plantelor diminueaza impactul activitatilor de protectie a plantelor asupra florei si faunei salbatice si conservarea biodiversitatii, in special, prin stabilirea de masuri concrete de promovare a unor concepte de agro-mediu adecvate, cum ar fi rotatia culturilor, etc. in ceea ce priveste diminuarea dependentei de metodele chimice de combatere a daunatorilor, a bolilor si a buruienilor trebuie sa se aiba in vedere urmatoarele:

a) veniturile la nivelul fermei nu trebuie sa fie afectate de acest proces;

b) intensificarea si imbunatatirea schimbului de informatii intre partenerii sociali in domeniu.

Principalele aspecte care vizeaza reducerea riscului asociat utilizarii produselor de protectie a plantelor sunt protectia consumatorilor si a fermierilor impotriva riscurilor de sanatate si a efectelor daunatoare rezultate ca urmare a utilizarii produselor de protectie a plantelor, respectiv protectia mediului impotriva efectelor daunatoare a produselor de protectie a plantelor, atat direct, cat si indirect, in exploatatiile agricole, de-a lungul cursurilor de apa si ariilor naturale protejate.

Planul national de actiune include, de asemenea, indicatori de monitorizare a utilizarii produselor de protectie a plantelor care contin substante active ce prezinta interes deosebit, in special daca sunt disponibile metode alternative.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Legea Arendei a fost adoptata. Contractul va fi pe minim 7 ani
Legea Arendei a fost adoptata. Contractul va fi pe minim 7 ani
In acest sens, cea mai importanta prevedere a legii este cea referitoare la durata minima a...
ANSVSA a realizat controale in sectorul produselor alimentare
ANSVSA a realizat controale in sectorul produselor alimentare
Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene si cea a Municipiului...
Totul despre Programul Tomata 2024: Ghid Complet pentru Fermieri
Totul despre Programul Tomata 2024: Ghid Complet pentru Fermieri
Adesea rosiile sunt integrate in rotatia culturilor. Astfel, contribuie la sanatatea solului si...
Observatorul laptelui nu furnizeaza date reale
Observatorul laptelui nu furnizeaza date reale
Initial, instrumentul trebuia sa furnizeze date clare despre piata laptelui in orice moment...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton