Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Plata de la buget a cotizatiilor pentru reprezentarea fermierilor la UE, atacata la Curtea Constitutionala

plata-de-la-buget-a-cotizatiilor-pentru-reprezentarea-fermierilor-la-ue-atacata-la-curtea-constitutionala

Federatia Agrostar analizeaza posibilitatea atacarii la Curtea Constitutionala a Hotararii de Guvern prin care Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale vrea sa finanteze de la bugetul de stat cotizatiile pentru reprezentarea unor organizatii profesionale la UE, daca actul normativ va fi aprobat de Guvern.


Federatia Agrostar considera ca organizatiile profesionale si interprofesionale care au drept scop reprezentarea intereselor membrilor lor trebuie sa aiba capacitatea sa isi plateasca cotizatiile la structurile europene la care sunt afiliate, din cotizatiile membrilor, si nu din bani publici, iar daca nu sunt capabile sa faca acest lucru, inseamna ca ori nu au membri, ori membrii pe care ii au nu isi platesc cotizatia considerand ca organizatia nu le reprezinta interesele.
 
Organizatiile profesionale si interprofesionale la care face referire actul normativ sunt organizatii constituite in baza unei OG din anul 2000 (OG 26/2000) care prevede ca acestea pot obtine bani de la bugetul de stat, doar daca sunt de utilitate publica, iar organizatiile care ar urma sa beneficieze de bani de la buget, prin aceasta HG, nu sunt de utilitate publica.
 
Federatia Agrostar a inaintat Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale o adresa prin care ii solicita renuntarea la acest act normativ si se vom adresa si organizatiilor europene.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Referindu-se la aceasta problema, Horatiu Raicu, secretarul general al federatiei, a declarat ca „cerem Guvernului ca, in cazul acest proiect elaborat de Ministerul Agriculturii ajunge pe ordinea de zi, sa nu il aprobe. Federatia Agrostar  considera ca este rusinos sa dai bani de la bugetul de stat unor entitati private si pentru fermierii afectati de seceta sa spui ca nu ai bani. Finantarea acestor organizatii de catre Guvern, prin Ministerul Agriculturii, pune sub semnul intrebarii si independenta lor. Daca in actul normativ  scrie ca e vorba de 15 organizatii, Ministerul Agriculturii sa publice numele lor, ca inseamna ca le stie, sa vada si opinia publica cine sunt membrii acestora si cat de justificat este ca organizatiile respective sa primesca bani de la bugetul de stat”.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016