Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Legislatie

La acest moment, sunt pe rol doua procese initiate de Sonimpex Topoloveni impotriva a doi producatori.
Zilele trecute, Bibiana Stanciulov, directorul general al companiei Sonimpex Topoloveni, cea care produce renumitul magiun de Topoloveni, a anuntat ca societatea are pe rol doua procese cu producatorii care nu respecta legea magiunului.
„Avem pe rol doua procese, dar atat timp cat nu am ajuns la primul termen nu are sens sa divulgam numele lor. Asteptam sa ne comunice avocatul primul termen. Am discutat cu producatorii si au spus ca nu le pasa. A fost o notificare oficiala, intalnire la avocat si au venit si au spus ceva de genul ca nu ii intereseaza”, a spus Bibiana Stanciulov.
Stanciulov a precizat ca, pentru a dovedi ca produsele respective nu respecta standardul, analizele sunt foarte scumpe si nu toate laboratoarele din Romania sunt dotate logistic, motiv pentru care unele au fost realizate in afara tarii.
„In spiritul legii, nu sunt magiunuri pentru ca nu sunt realizate din prune proaspete si nu au minimum 55 la suta substanta uscata. Magiunul este magiun de 100 de ani romanesc. Faptul ca in Topoloveni eu am pastrat traditia este meritul nostru, dar magiunul asa s-a facut in Romania”, a explicat Bibiana Stanciulov.
Presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania, Sorin Mierlea, a declarat ca va sustine producatorul si ca va face analize comparative pe piata magiunului.
Sorin Mierlea si Bibiana Stanciulov au participat ieri la un atelier pe teme pe tema igienei si alimentatiei sanatoase din cadrul conferintei „Ferma de familie hraneste lumea, protejand planeta”, organizata de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, impreuna cu Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti.
„Avem pe rol doua procese, dar atat timp cat nu am ajuns la primul termen nu are sens sa divulgam numele lor. Asteptam sa ne comunice avocatul primul termen. Am discutat cu producatorii si au spus ca nu le pasa. A fost o notificare oficiala, intalnire la avocat si au venit si au spus ceva de genul ca nu ii intereseaza”, a spus Bibiana Stanciulov.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Stanciulov a precizat ca, pentru a dovedi ca produsele respective nu respecta standardul, analizele sunt foarte scumpe si nu toate laboratoarele din Romania sunt dotate logistic, motiv pentru care unele au fost realizate in afara tarii.
„In spiritul legii, nu sunt magiunuri pentru ca nu sunt realizate din prune proaspete si nu au minimum 55 la suta substanta uscata. Magiunul este magiun de 100 de ani romanesc. Faptul ca in Topoloveni eu am pastrat traditia este meritul nostru, dar magiunul asa s-a facut in Romania”, a explicat Bibiana Stanciulov.
Presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania, Sorin Mierlea, a declarat ca va sustine producatorul si ca va face analize comparative pe piata magiunului.
Sorin Mierlea si Bibiana Stanciulov au participat ieri la un atelier pe teme pe tema igienei si alimentatiei sanatoase din cadrul conferintei „Ferma de familie hraneste lumea, protejand planeta”, organizata de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, impreuna cu Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News