Publicat in: Legislatie
Mai multi deputati si senatori au depus, in luna martie, o propunere legislativa pentru aprobarea activitatilor pentru care se acorda sprijin financiar federatiilor din sectorul agricol, a cuantumului acestuia, precum si a sumei totale alocate fiecarei activitati. Initiativa legislativa se afla in dezbatere pana pe 24 mai.
Potrivit expunerii de motive, afilierea federatilor de producatori din Romania la organizatiile profesionale europene este un proces deosebit de important deoarece structurile de lucru ale organizatiilor profesionale europene au un cuvant important de spus in abordarea si elaborarea politicilor agricole de la nivelul Uniunii Europene.

Structurile de lucru ale organizatilor profesionale europene permit reprezentantilor Uniunii Europene, din diferite sectoare si domenii de activitate, sa abordeze impreuna problemele ce apar, sa propuna solutii si sa asigure coordonarea activitatilor in contextul global al agriculturii, al politicii agricole si al politicii in general, sa aiba in vedere stimularea competitivitatii agricultorilor, asigurarea securitatii alimentare a populatiei si protejarea mediului.

Organizatiile profesionale din Uniunea Europeana, organizatiile membre si membrii lor sunt in permanenta conectati intre ei cat si cu reprezentanti ai altor domenii socio-economice ale societatii civile care, direct sau indirect, au legatura cu sectorul agricol.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h


Potrivit propunerii legislative, beneficiarii sprijinului financiar sunt federatiile cu reprezentare nationala, legal constituite, care au reprezentare la nivel european si isi desfasoara activitatea in grupurile de lucru ale organizatiilor agricultorilor europeni de la Bruxelles.

Acordarea sprijinului financiar va rezulta din protocolul privind conditiile de aderare a organizatiilor profesionale ale producatorilor din Romania la Comitetul Organizatiilor Profesionale din Agricultura Uniunii Europene si la Comitetul General al Cooperativelor Agricole din Uniunea Europeana (COPA-COGECA).

Sprijinul financiar se obtine in urma depunerii cererii de finantare: 80% din valoarea totala pana la sfarsitul lunii martie a fiecarui an; restul de 20% pana la sfarsitul lunii noiembrie a fiecarui an calendaristic.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Legea Arendei a fost adoptata. Contractul va fi pe minim 7 ani
Legea Arendei a fost adoptata. Contractul va fi pe minim 7 ani
In acest sens, cea mai importanta prevedere a legii este cea referitoare la durata minima a...
ANSVSA a realizat controale in sectorul produselor alimentare
ANSVSA a realizat controale in sectorul produselor alimentare
Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene si cea a Municipiului...
Totul despre Programul Tomata 2024: Ghid Complet pentru Fermieri
Totul despre Programul Tomata 2024: Ghid Complet pentru Fermieri
Adesea rosiile sunt integrate in rotatia culturilor. Astfel, contribuie la sanatatea solului si...
Observatorul laptelui nu furnizeaza date reale
Observatorul laptelui nu furnizeaza date reale
Initial, instrumentul trebuia sa furnizeze date clare despre piata laptelui in orice moment...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton