Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

S-au stabilit cotele de vanatoare pentru sezonul 2014-2015

s-au-stabilit-cotele-de-vanatoare-pentru-sezonul-2014-2015

De la toate exemplarele de vulpe si porc mistret gasite moarte sau impuscate in timpul partidelor de vanatoare, se vor recolta probe biologice pentru a fi trimise spre analiza laboratoarelor sanitar-veterinare.


Zilele acestea, Departamentul pentru Ape, Paduri si Piscicultura a publicat pe site-ul propriu proiectul unui ordin de ministru privind stabilirea cotelor de recolta pentru vanatoare, document ce prevede numarul maxim de exemplare din fiecare specie ce pot fi vanate in timpul unei partide, cat si norme sanitar- veterinare ce trebuie respectate pentru prevenirea raspandirii unor boli, cum ar fi pesta porcina clasica, pesta porcina africana sau rabia.
 
In document se arata ca determinarea cotelor de recolta pe specii si fonduri cinegetice pentru sezonul de vanatoare 2014-2015 a fost realizata de personalul de specialitate al inspectoratelor teritoriale de regim silvic si de vanatoare, in conformitate cu modelul de calcul teoretic prezentat in Instructiunile de aplicare a Normelor de intocmire a studiilor de specialitate pentru gestionarea durabila a vanatului si pe baza propunerilor de cote de recolta din partea gestionarilor fondurilor cinegetice.
 
In conformitate cu prevederile ordinului dat recent publicitatii, fiecare vanator va putea recolta in fiecare zi din sezonul 2014-2015 maxim 100 de exemplare de ciocarlie si 50 de exemplare de prepelita. Totodata, in ceea ce priveste specia iepure de camp, pentru protectia stocului de reproducatori si a femelelor gestante, documentul prevede ca respectivele cote de recolta sa fie realizate pana la 15 ianuarie 2015.
 
Aceasta prevedere este motivata de faptul ca iernile calde din ultimii ani au determinat inceperea reproducerii la iepure-de-camp mai timpuriu, astfel ca spre sfarsitul perioadei de vanatoare femelele sunt gestante in faze avansate, situatie care le ingreuneaza deplasarea atunci cand sunt haituite, ducand la capturarea mai usoara a acestora. De asemenea, in ordin se specifica si faptul ca specia a devenit vulnerabila in ultimul timp din cauza braconajului cu caini ogari, a daunatorilor naturali, agriculturii intensive si a chimizarii necontrolate privind combaterea daunatorilor agricoli, fapt pentru  se impune si reducerea cotelor de recolta pentru urmatorul sezon de vanatoare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

In ceea ce priveste cresterea calitatii genetice a populatiilor de caprior, ordinul DAPP interzice recoltarea, in sezonul de vanatoare 2014-2015, a exemplarelor reprezentate de masculii tineri, bine conformati, ale caror trofee corespund din punct de vedere al caracteristicilor cu varsta lor si care trebuie protejati, pentru a putea transmite caracterele lor la urmasi.
 
Pentru monitorizarea, prevenirea si combaterea pestei porcine clasice, a pestei porcine africane si a rabiei, gestionarii fondurilor cinegetice au obligatia sa ia masuri de biosecuritate, intre care ordinul mentioneaza participarea la instruiri cu privire la prelevarea de probe biologice de la mistretii si vulpile recoltate cu ocazia actiunilor de vanatoare, pentru pastrarea in conditii optime din punct de vedere sanitar-veterinar a exemplarelor de mistret recoltate, pana la obtinerea rezultatului examenului de laborator privind pesta porcina clasica si pesta porcina africana, sau prelevarea  si expedierea catre autoritatea sanitar veterinara de probe biologice de la toate exemplarele de mistret si vulpe gasite moarte sau recoltate in sezonul de vanatoare 2014-2015.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016