Tarile UE: Nou permis de conducere a tractorului
Noul permis de conducere pentru categoria tractoare ar putea fi introdus la nivelul Uniunii Europene. Acesta vine in urma solicitarii din partea Cofederatiei Europene a Antreprenorilor din Agricultura, Mediul Rural si Silvicultura, dorind sa fie recunoscut peste tot in spatiul Uniunii Europene.
In prezent, nu exista un permis de conducere UE pentru tractoare sau masini agricole, potrivit indicatiilor CEETTAR. Organizatia a tinut cont de siguranta rutiera, mai ales ca sistemul actual prezinta provocari pentru libera circulatie a serviciilor si a angajatilor dincolo de frontiere.
Tarile UE prezinta diferente intre acestea in ceea ce priveste limita de varsta pentru obtinerea permisului si limetele de viteza legate de tipul de licenta si activitate, conform precizarilor CEETTAR.
In tari precum Irlanda sau Belgia exista limite maxime de viteza pentru activitatile agricole si neagricole. De asemenea, varsta minima in majoritatea tarilor este de 16 ani pentru obtinerea licentei de activitati agricole.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
Statele Uniunii Europene ar trebui sa poata alege daca sa-si pastreze permisele de conducere nationale existente sau sa implementeze noul permis de conducere, potrivit mesajului transmis de organizatie.
In cazul in care un stat alege sa implementeze acest nou permis, toti cei care conduc astfel de utilaje pe sosele trebuie sa-l detina. Propunerea prezenta subliniaza ca un stat membru va trebui sa accepte un sofer cu un permis de conducere european, indiferent de activitatea pentru care sunt operate utilajele.
CEETTAR estimeaza ca aproximativ 6,3 milioane de vehicule din Uniunea Europena ar necesita un permis pentru utilajele agricole. De asemenea, in cazul Germaniei se estimeaza un milion si 400.000 in Franta si Olanda.
Organizatia propune doua niveluri pentru permis (T1 si T) pentru utilajele agricole si forestiere.
In ceea ce priveste "T1", acesta se refera la activitati agricole minore, masini de incarcat furaje si ferme de vite. Vehiculele ce fac obiectivul acestor activitati ar trebui sa aiba o limita de greutate de 20 de tone.
Licenta "T" se va referi la vehicule agricole si forestiere mai grele. De asemenea, intra si vehiculele non-rutiere in aceasta categorie.
In ceea ce priveste ambele permise exista o conditie obligatorie pentru sofer. Acesta trebuie sa aiba indepliniti 16 ani, iar vehiculele trebuie sa aiba o viteza maxima de 40 km/h in zonele de lucru.
Organizatia vrea ca permisul de conducere sa fie valabil atat pentru activitatile agricole, cat si pentru cele neagricole.
"In prezent se lucreaza la nivelul UE pentru armonizarea reglementarilor pentru masinile produse si importate in UE. Este logic sa avem un permis de conducere armonizat pentru aceste masini armonizate, deoarece exista aceleasi riscuri pe un drum in Germania, ca si in Tarile de Jos", au precizat reprezentantii organizatiei.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>