Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tarile UE: Nou permis de conducere a tractorului

tarile-ue-nou-permis-de-conducere-a-tractorului

Noul permis de conducere pentru categoria tractoare ar putea fi introdus la nivelul Uniunii Europene. Acesta vine in urma solicitarii din partea Cofederatiei Europene a Antreprenorilor din Agricultura, Mediul Rural si Silvicultura, dorind sa fie recunoscut peste tot in spatiul Uniunii Europene.


In prezent, nu exista un permis de conducere UE pentru tractoare sau masini agricole, potrivit indicatiilor CEETTAR. Organizatia a tinut cont de siguranta rutiera, mai ales ca sistemul actual prezinta provocari pentru libera circulatie a serviciilor si a angajatilor dincolo de frontiere.
 
Tarile UE prezinta diferente intre acestea in ceea ce priveste limita de varsta pentru obtinerea permisului si limetele de viteza legate de tipul de licenta si activitate, conform precizarilor CEETTAR.
 
In tari precum Irlanda sau Belgia exista limite maxime de viteza pentru activitatile agricole si neagricole. De asemenea, varsta minima in majoritatea tarilor este de 16 ani pentru obtinerea licentei de activitati agricole.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Statele Uniunii Europene ar trebui sa poata alege daca sa-si pastreze permisele de conducere nationale existente sau sa implementeze noul permis de conducere, potrivit mesajului transmis de organizatie.
 
In cazul in care un stat alege sa implementeze acest nou permis, toti cei care conduc astfel de utilaje pe sosele trebuie sa-l detina. Propunerea prezenta subliniaza ca un stat membru va trebui sa accepte un sofer cu un permis de conducere european, indiferent de activitatea pentru care sunt operate utilajele.
 
CEETTAR estimeaza ca aproximativ 6,3 milioane de vehicule din Uniunea Europena ar necesita  un permis pentru utilajele agricole. De asemenea, in cazul Germaniei se estimeaza un milion si 400.000 in Franta si Olanda. 
 
Organizatia propune doua niveluri pentru permis (T1 si T) pentru utilajele agricole si forestiere.
 
In ceea ce priveste "T1", acesta se refera la activitati agricole minore, masini de incarcat furaje si ferme de vite. Vehiculele ce fac obiectivul acestor activitati ar trebui sa aiba o limita de greutate de 20 de tone.
 
Licenta "T" se va referi la vehicule agricole si forestiere mai grele. De asemenea, intra si vehiculele non-rutiere in aceasta categorie.
 
In ceea ce priveste ambele permise exista o conditie obligatorie pentru sofer. Acesta trebuie sa aiba indepliniti 16 ani, iar vehiculele trebuie sa aiba o viteza maxima de 40 km/h in zonele de lucru.
 
Organizatia vrea ca permisul de conducere sa fie valabil atat pentru activitatile agricole, cat si pentru cele neagricole.
 
"In prezent se lucreaza la nivelul UE pentru armonizarea reglementarilor pentru masinile produse si importate in UE. Este logic sa avem un permis de conducere armonizat pentru aceste masini armonizate, deoarece exista aceleasi riscuri pe un drum in Germania, ca si in Tarile de Jos", au precizat reprezentantii organizatiei.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016